Μετάβαση στο περιεχόμενο

λύσεις για περιορισμό θορύβου απο το δρόμο


n.volakias

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

 

το σπίτι μας είναι στον πρώτο όροφο μπροστά απο κεντρικό δρόμο προαστίου της Αθήνας, η πολυκατοικια παλια του 60 με σκετα καγκελα χωρις τοιχο ( οταν χτίστηκε η πολυκατοικία ο δρόμος ήταν χωράφια, σε κάποια φάση τα χωράφια έγιναν δρόμος ταχείας κυκλοφορίας οπότε καταλαβαίνει κανεις τι φασαρια εχει τωρα...ο δρομος ολος ειναι με σπιτια και στις δυο πλευρες και οι θορυβοι ακουγονται απο μακρυα, μιας και δεν υπαρχει διεξοδος...φοβερος σχεδιασμος ε?)

 

Θα ηθελα να δοκιμασω καποιες λυσεις για τον περιορισμο του θορυβου στο σπιτι (περα απο την τοποθετηση διπλων τζαμιων και αλουμινενιων κουφωματων), εχω ακουσει οτι πλεξιγκλας/πολυκαρβονικα δεν εχουν επιτυχια αν δεν φτανουν μεχρι ψηλα και οχι πχ μεχρι τα καγκελα του μπαλκονιου. Παρτερια με φυτα/πετρες θα μπορουσαν επισης να μπουν με δεδομενο οτι το μπαλκονι ειναι αχρηστο ουτως η αλλως με τετοια φασαρια - δεν μπορεις να κατσεις για πολυ ωρα. Επισης εχω την εντυπωση οτι αν υπηρχε τοιχος στο μπαλκονι θα περιοριζε τον θορυβο καπως. Υαλοτουβλα σαν τοιχος σε μπαλκονι εχει πιθανοτητες επιτυχιας? Αλλες ιδεες? Το μπαλκονι ειναι το κλασικο αθηναικο με μικρο πλατος και γυρω στα 10 μετρα μηκος.

 

Ευχαριστω για ο,τι σχετικο

 

 

Link to comment
Share on other sites

....

το σπίτι μας είναι στον πρώτο όροφο μπροστά απο κεντρικό δρόμο προαστίου της Αθήνας,....

 

...ο δρομος ολος ειναι με σπιτια και στις δυο πλευρες και οι θορυβοι ακουγονται απο μακρυα, μιας και δεν υπαρχει διεξοδος...φοβερος σχεδιασμος ε?)

 

....

 

Το μπαλκονι ειναι το κλασικο αθηναικο με μικρο πλατος και γυρω στα 10 μετρα μηκος.

 

...

 

Στάθμη 3 – 5 μέτρα από τον δρόμο και μικρό βάθος εξώστη είναι ελάχιστα αυτά που μπορείς να κάνεις αν δεν βάλεις  διπλά / τριπλά τζάμια….

Είσαι δίπλα στην αερόφερτη πηγή του ήχου από τον δρόμο.

 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αντί για τα κιγκλιδώματα να έχεις άλλε λύσεις, (διπλή ανάκλαση ήχου η μία με μικρό οπές κώνου κλπ όπως και πυκνότητα φυτών) βοηθάνε μεν αλλα δεν μηδενίζουν το πρόβλημα σου.

 

(Αυτό το δρόμος με σπίτια και στις δυο πλευρές γιατί σου φάνηκε περίεργο ακόμα δεν το κατάλαβα. Κατά κανόνα οι δρόμοι στον πολεοδομικό ιστό μια πολης έχουν κτίρια και από τις δυο πλευρές.)

Link to comment
Share on other sites

Ζαρτινιέρες στο μπαλκόνι, καθώς και τοίχος από υαλότουβλα κλπ. έχουν σημαντικό βάρος.

 

Αν αποφασίσετε κάτι τέτοιο, απαραίτητα συμβουλευτείτε πολιτικό μηχανικό για τη στατική επάρκεια του μπαλκονιού.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα ψάξω και με βαση τις τελευταιές προτάσεις και ελπιζω να βγει κάποια άκρη...

 

@Didonis το θεμα δεν ειναι οτι υπαρχουν σπιτια και απο τις δυο πλευρες του δρομου, κατι που προφανως ειναι ο κανονας, αλλα οτι ενα μικρο δρομακι γίνεται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με διπλη κατεύθυνση κάποια στιγμή, με τα παλια σπίτια να μην έχουν τα εφόδια για κάτι τέτοιο -ποιος νοιάστηκε τώρα αλλά λέμε. Σε μια ευθεία  1χμ περιπου που ειναι ο δρομος απο άκρη σε άκρη υπάρχουν μεγάλα τετράγωνα με σπίτια (2-8 ορόφους) ενώ τα κάθετα στενάκια είναι λίγα, με αποτέλεσμα πολλοί να γκαζώνουν σαν να βρίσκονται σε κεντρική λεωφόρο. Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, με 3-4 μέτρα πεζοδρόμιο και μετά ξεκινάνε τα μπαλκόνια σε πολλές απο τις παλιές πολυκατοικίες (και στη δική μας). Πρακτικά ο ήχος δεν έχει απο που να φύγει, οποτε οταν περναει μια μηχανη μπορεις να την ακους απο οταν μπαίνει στο δρόμο μέχρι όταν φεύγει, ενώ όταν περνάει απο το σπίτι ο ήχος πολλαπλασιάζεται λόγω και των συνεχόμενων ανακλάσεων και το αποτέλεσμα είναι θόρυβος για 16-20 ώρες τη μέρα - για τα σπίτια που είναι στο ισόγειο ή στον πρώτο

Link to comment
Share on other sites

...

@Didonis το θεμα δεν ειναι οτι υπαρχουν σπιτια και απο τις δυο πλευρες του δρομου, κατι που προφανως ειναι ο κανονας, αλλα οτι ενα μικρο δρομακι γίνεται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας....

...

αυτό αν συμβαίνει φυσικά δεν έχεις άδικο. Αν και μέσα σε Πόλη να υπάρχει δρόμος ταχείας κυκλοφορίας το θεωρώ ότι δεν στέκει (Μαξ 50km/ ώρα παντού).

 

Αλλά αν είναι δρόμος με σημαντικό φόρτο αυτοκινήτων και μερικοί μερικοί μόλις βλέπουν ευθεία 1 χλμ παριστάνουν την φόρμουλα είναι, ναι είναι πρόβλημα. (μη αναφέρουμε και τους γκάγκουρες με τα ηχεία στη διαπασών και τα μπάσα να τρίζουν τα τζάμια των σπιτιών).

 

Συνοπτικά αφού μένεις επί οδού με σημαντική κίνηση και έχεις ελαφρύ ύπνο ατύχησες.

 

Υπάρχουν λύσεις που απαλύνουν το πρόβλημα… δεν το λύνουν στο 100% όμως όπως είπαμε χωρίς αλλαγές και στο κέλυφος.

 

Για μετρήσιμες προ κατασκευής λύσεις θέλει εκ των προτέρων μελέτη η οποία θα έχει κάποιο κόστος.

Για να αποφύγεις το κάποιο κόστος πληρώνεις κατασκευές Χ, Ψ, Ε κλπ και ανάλογα τα αποτελέσματα ξανά πληρώνεις κερατιάτικα ή ησυχάζεις.

Σε εσένα η επιλογή.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Θα βάλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κουφώματα μεγάλου προφίλ με τριπλά τζάμια. Μένω ΜΠΡΟΣΤΑ σε δημοτικό σχολείο και ήταν λες και έπαιζαν τα πιτσιρίκια στο σαλόνι μου. Έβαλα τριπλά τζάμια και δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα... (1ος όροφος)

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

Γρήγορη ερώτηση: αυτη τη στιγμή υπάρχουν διπλα τζάμια, για να γίνουν τριπλά θα χρειαστεί να αλλάξει το κούφωμα και το πλαίσιο στο οποίο είναι τα υπάρχοντα τζάμια? Η μπορεί να γίνει με αυτά να παραμένουν? 

 

Επίσης να μπει πετροβάμβακας στους τοίχους εξωτερικά θα κάνει κάποια διαφορά? 

 

Με λίγες ώρες αναζήτησης στο ελληνικό internet πάντως νιώθω τελείως χαμένος, αφού δεν έχω βρει κάποιο καλό κατάλογο με μάστορες, εργασίες που αναλαμβάνουν και τιμές. Επίσης τιμές για τριπλά τζάμια δεν κατάφερα να βρω ακόμα για να μπορώ να συγκρίνω

 

Ειναι ξεκάθαρο οτι δεν μπορει να υπάρχει λύση 100% να μονώσει τελείως το θόρυβο με αυτά τα δεδομένα (η πολυκατοικία είναι παλιά, οι τοίχοι μονοί, απλό κάγκελο στο μπαλκόνι...) αλλά όποια διαφορά μπορεί να γίνει σίγουρα βοηθάει. 

 

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν διπλά τζάμια με τον ένα υαλοπίνακα τύπου triplex με μεμβράνη silence, για να μην αλλάζεις ολόκληρο το κούφωμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.