Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυθαίρετο εκτός σχεδίου ( ΕΕΜΚ αγροτικής αποθήκης που έγινε κατοικία)


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.Μου έτυχε μια περίπτωση τακτοποίησης για ενα αυθαίρετο εκτός σχεδίου (και παρά τις προσπάθειες να πείσω τον πελάτη να μην βιαστεί γιατί ερχεται ο νέος ευνοικότερος νόμος ,αυτός θέλει κατά 80% να το προχωρήσει τώρα,οπότε μου ζητά να υπολογίσω πρόστιμο ).

 

Το αυθαίρετο βρίσκεται σε αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο ( εμβαδόν περίπου 5 στρ. ) και έχει 3 κτίσματα μέσα ,εκ των οποίων τα 2 είναι αποθήκες ,η μια 11 τετραγωνικών και η αλλη 14 καθώς και το  κυρίως κτίσμα των 60 τετραγωνικων ,που αποτελεί επίσης την κύρια και μοναδική κατοικία του ιδιοκτήτη .Το ζήτημα είναι το εξής : το κυρίως κτίσμα ουσιαστικά αποτελείται απο μια ``αποθήκη ``15 τ.μ. για την οποία είχε βγάλει άδεια μικρής κλίμακας το 2007 ( 15 τμ αγροτική αποθήκη ,λιθόκτιστη ,με μέγιστο ύψος 3 μετρα μαζι με την στέγη ) και τα υπόλοιπα 45 τμ χτίστηκαν με ενσωμάτωση δυο όψεων της αποθήκης (ετσι η αποθήκη έγινε ενα δωματιο)

 

Η αποθήκη αυτή μόνο λιθόκτιστη δεν είναι( φέρουσα τοιχοποιία απο τούβλα-λογικα έχει και μπετόν )  και το ύψος μαζί με την στέγη ξεπερνά τα 3 μετρα ( 3,8μ) .

 

Πως αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίπτωση ?Ως έχουσα άδεια ή όχι?

 

Και αν επιλέξουμε πως έχει άδεια (έχουμε προφανώς και αλλαγή χρήσης) την υπέρβαση ύψους την υπολογίζουμε σε σχέση με τα 3 μετρα ή με το μέγιστο της περιοχής ?

 

Και επίσης αν θυμαμαι καλά αυτές οι αποθήκες μπορούσαν να απέχουν 10 μετρα από τα όρια ?Τώρα παέι στα κλασικά 15 μέτρα?

Link to comment
Share on other sites

Οπότε δεν αναφέρουμε καθόλου την άδεια ? και δεν έχουμε τελικα ούτε αποστάσεις από όρια ,ουτε κάλυψη ,ούε αλλαγή χρήσης ,απλά πρέπει το συνολικό υψος να είναι μικρότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής για να μην χρειαστεί  κανενα άλλο τικαρισμα ? και  το σύνολο της φουσκωμενης κατοικίας στα τετραγωνικά κύριων χώρων...

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

Την αναφέρεις απλώς στην τεχνική σου έκθεση (έτσι για να είναι ολοκληρωμένο το "ιστορικό" του ακινήτου).

Για τα υπόλοιπα .....προφανώς όπως λες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.