Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση για Εργασιακά-Ασφαλιστικά από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών


RizospastikhPM

Recommended Posts

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών εγκαινιάζει το παρόν νήμα για ενημέρωση των συναδέλφων γύρω από εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Θα γίνεται ανάρτηση σημαντικών ειδήσεων, ενημέρωση και θα γίνει προσπάθεια να απαντώνται ερωτήσεις συναδέλφων, σχετικά με τα παραπάνω.

Ευχαριστούμε πολύ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Κοινή Δήλωση για την Attica Bank

 

Αναλογιζόμενοι τους κόπους και τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ που έχουν επενδυθεί στην Τράπεζα Αττικής, και σε αντίθεση με πρακτικές που επί της ουσίας θα οδηγούσαν στον μηδενισμό της αξίας των μετοχών της τράπεζας, σεβόμαστε την επένδυση με σκοπό να ανακτήσει το ταμείο όσα από τα αποθεματικά είχε αρχικά τοποθετήσει, και σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξουν νέες απώλειες.

Σήμερα, η Τράπεζα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Άστοχες επιλογές και εκβιασμοί μας έφεραν ως εδώ. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Η Τράπεζα πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια, τα στελέχη της να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις ή και εμπειρία ενώ ο σχεδιασμός του βασικού μετόχου για τη λειτουργία της οφείλει να είναι συλλογικός.

Θέλουμε να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι εκβιασμοί εις βάρος ενός ταμείου με πολλές χιλιάδες ασφαλισμένους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Την ίδια ώρα οι προσωπικές τακτικές και επιλογές με γνώμονα την εξυπηρέτηση ενός μηχανισμού συμφερόντων αποδείχτηκε ότι οδηγούν μόνο σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Κρυφοί πόθοι μειοψηφικών – ευτυχώς- κύκλων να καταρρεύσει η τράπεζα  ώστε να προκληθεί  ευρύτερη πολιτική αναταραχή θα μείνουν ανεκπλήρωτοι. Δηλώνουμε, σε κάθε τόνο, ότι δε σκοπεύουμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τα χρήματα των ασφαλισμένων.

 

Νίκος Ανδρεδάκης, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ

Θεόφραστος Βαμβουρέλλης, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ

Αντώνης Πρωτονοτάριος, Α’ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

Δημήτρης Φιλιππής, Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.