Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

διαφορετική μέτρηση τοπογράφου


Amsteris

Recommended Posts

πολυ χρήσιμες όλες οι απόψεις.Φανταστείτε όμως -εμας- κυριολεκτώ, 3 ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων οικοδομήσιμα όλα,οι οποίοι ομόφωνα και αδιαμαρτύρητα θεωρούσαμε τον τοπογράφο ''Θεό''.Δηλαδή:ότι ορίσει ο τοπογράφος, ο οποίος κάρφωσε σημάδια όρια,τα θεωρούμε θεΪκές υποδείξεις ας το πω λαικά !Άλλο πράγμα  οργώνω το χωράφι μου εως το δεντράκι εκει κουτουρού.Κι άλλο πράγμα να σου πει ο τοπογράφος: κύριε απ αυτό το εκατοστό ξεκινάει η περιουσιά σας.

Link to comment
Share on other sites

πάντως σε πολλές περιπτώσεις, ο τοπογράφος παει στο χωράφι καρφώνει 4 πασαλάκια και φευγει.Ετσι γίνεται συχνά η δουλειά.Ουτε καν παρόν δεν ειναι ο ιδιοκτήτης.Του λες αριθμο αγοτεμαχίου κι αυτός σου καρφώνει τα 4 όρια σου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε amsteris κάνω μια ανακεφαλαίωση για να ξεμπερδευτείς:

Γενικά: Αν έχεις αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου "τα όρια υποδεικνύονται από τον ιδιοκτήτη"

Αν υπάρχει συμβόλαιο με τοπογραφικό και ορόσημα, γίνεται νέα μέτρηση και επιχειρείται ταύτιση του παλιού τοπογραφικού με την υφιστάμενη κατάσταση. Εκεί ο τοπογράφος μπορεί να σου "βάλει" τα όρια αλλά η ακρίβεια εξαρτάται από το πόσο πρόσφατο είνια το συμβόλαιο και πόσο συμφωνεί το τοπογραφικό συμβολαίου με την υπάρχουσα κατάσταση

Αν υπάρχει παλιά διανομή, ο τοπογράφος επίσης μπορεί να κάνει "εφαρμογή" με ακρίβεια που κινείται στα επίπεδα της προηγούμενης περίπτωσης

Αν υπάρχει κτηματολόγιο (συντεταγμένες ΕΓΣΑ) τότε ο τοπογράφος μπορεί να τοποθετήσει τα όρια με ακρίβεια εκατοστού βάσει κτηματολογίου. Αν όμως δεν συμπέσουν με αυτά που εσύ νομίζεις πρέπει να κάνεις διόρθωση κτηματολογίου με σχετικά μεγάλη διαδικασία...

Ελπίζω να καλύφθηκες

 

Επίσης, παρακαλώ μην κάνεις διαδοχικές δημοσιέυσεις.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Στους δύο  τοπογράφους τι είπατε?

Θέλω να κάνω αποτύπωση (δηλαδή μέτρημα) του χωραφιού μου του οποίου τα όρια θα σας τα υποδείξω εγώ ή θέλω να μου χαράξετε τα όρια (δηλαδή να μου βάλετε πασσάλους) όπου εσείς θεωρείτε σωστό με τα στοιχεία που διαθέτω και θα σας προσκομίζω (συμβόλαια - διαγράμματα κτηματολογίου κτλ) ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτονόητο θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω το δεύτερο και αυτό έκανα: ''θέλω να μου χαράξετε τα όρια (δηλαδή να μου βάλετε πασσάλους) όπου εσείς θεωρείτε σωστό με τα στοιχεία που διαθέτω και  σας προσκομίζω (συμβόλαια - διαγράμματα κτηματολογίου κτλ).Σε 'ολες όμως τις παρόμοιες μετρήσεις που γίνονται οι τοπογράφοι έχουν ήδη οι ίδιοι χάρτες και σχέδια των περιοχών, και συνηθως η μέτρηση τελειώνει με το εξης απ αυτους: αγαπητέ κύριε σας δηλώνουμε υπευθυνα βάζοντας την υπογραφή μας, ότι τα ακριβή όρια του αγροτεμαχίου σας είναι εδω που σας λέμε εμεις και πουθενά αλλού.Θεωρώ ότι με κάποια απ τα προηγούμενα σχόλια υπάρχει μια ελαφριά προσπάθεια προστασίας της δουλειάς του τοπογράφου η οποία δεν νομίζω να είναι απαραίτητη.

Σε αγροτεμάχια που κανείς δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπανω συν πλην μισο ένα μέτρο οκ δεν ασχολείτε κανείς.Αλλά εγω θέλω να κάνω την περίφραξη μου και μελλόντικα ίσως να χτίσω.Καλοπραίρετα πιστευα ότι ο τοπογράφος είναι ο αποκλειστικός και μόνος ειδικός που μετατρέπει σχέδια όρια συμβόλαια κλπ κλπ σε συγκεκριμένα σημεία που τσιμεντώνεις σύνορα χωρις να τα αμφισβητει ο γειτονας.Γιατί ακριβώς ο ίδιος τοπογράφος θα μετρήσει ΄΄ολα τα αγροτεμάχια της ευρυτερης περιοχής.Πληροφοριακά αναφέρω ότι κανείς γείτονας που έχω δεν διανοείτε να αμφισβητήσει συνορα άλλου ιδιοκτήτη όπως κι εγω να αμφισβητήσω μέτρηση γείτονα όποιο όριο κι αν υποδείξει.Για να μην σας κουράζω σξεφτείτε 10 απο εσας να κληρονομείτε 10 αγροτεμάχια όπου όλοι ξέρετε στα χαρτια ότι έχετε απο 1 στρέμα ο καθένας , αλλά λόγω του ότι αναμεσα μπορεί να υπάρχει ποταμός,ή δρόμος κλπ κανείς δεν ξέρει που αρχίζει του ενός και που τελειώνει του αλλου με ακριβεια εκατοστου...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σόρρυ που επεμβαίνω, αλλά με έχει φάει και εμένα η απορία...

 

Αρχικά να συνδράμω.

 

Εφόσον μιλάμε για κληροτεμάχια διανομής,αναδασμού ο τοπογράφος είναι ο απόλυτα υπευθυνος για την ΄χαραξη ή την λάθος χάραξη. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορει να μετρήσουν 5 τοπογραφοι και να τα βγάλουν διαφορετικα. Αυτο έγκεται στο τρόπο εργασίας, πόσο θα ασχοληθεί ο Χ συνάδελφος, αν εχει στοιχεία,αν δεν έχει και γενικα μια μεγάλη κουβέντα που δεν ειναι για ιδιώτες.

 

Εφόσον μιλάμε για αγροτεμάχια καθ'υπόδειξη, πραγματικά κι εγώ μπερδεύομαι με το τροπο εργασίας! (δεν μου εχει τύχει ποτέ, τα πάντα στις περιοχές που εργαζόμαστε ειναι διανομές). Απ'οσο γνωρίζω, έρχεται ο τοπογράφος, αποτυπώνει τα όρια που του εχει υποδείξει ο ιδιοκτήτης και του εμβαδομετρεί την έκταση. Φυσικα αποτυπώνει τα χαρακτιριστικα σημεία. Αυτό λοιπόν το Ε, θα πρεπει να συμφωνει (;) με συμβόλαια, κτηματολόγιο;

 

Το να πάρει κανείς ιτς ΕΓΣΑ του κτηματολογίου και να οριοθετήσιε, δεν ειναι λάθος; το κτηματολογιο ουσιαστικά βασίζεται στα συμβόλαια που εχουν προσκομιστεί σε αυτό και σε αποτύπωση ευρείας κλίμακας...δεν αποτυπώνει με λεπτομέρεια το κάθε αγρόκτημα. (το εχω δει στη περίπτωση περιοχών που δουλευω, που εχει σε πάμπολλα οικοπεδα και αγροτεμάχια σημαντικη αποκλιση στο Ε απ'το τιτλο της διανομής).

 

Οπότε, στη περίπτωση του φιλου, πηρε ο ενας τοπογραφος το συμβόλαιο. Μπορει να εφάρμοσε το παλαιο τοπογραφικο. Ο άλλος μπορει να πήρε το πινακα εγσα απ'το κτηματολογιο, και τσουπ η διαφορα. Και πάε λέγοντας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πραγματικά τώρα νομίζω καλυφτηκα και ο Kane τα είπε ολα !! αυτα εννοουσα κι εγω: ....''ο τοπογράφος είναι ο απόλυτα υπευθυνος για την ΄χαραξη ή την λάθος χάραξη. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορει να μετρήσουν 5 τοπογραφοι και να τα βγάλουν διαφορετικα.Αυτο έγκεται στο τρόπο εργασίας, πόσο θα ασχοληθεί ο Χ συνάδελφος, αν εχει στοιχεία.....''

Τι δεν έλεγα σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Το συγκεκριμένο χωράφι το έχω ξαναμετρήσει πριν 10 χρόνια και απλά χάθηκαν τα σημάδια με το πέρασμα του χρόνου.Στους τοπογράφους έδωσα το συμβόλαιο με το οποίο κληρονομώ το ακλινητο, αλλά και οι 2 τοπογράφοι με αντιμετώπισαν με την ίδια συμπεριφορά νοοτροπία που την θεώρησα και φυσιολογική: μεγάλε κάνε στην άκρη να σου πουμε τα σύνορα του χωραφιού σου !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.