Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ


kpapaxr

Recommended Posts

Συνάδελφοι τα φώτα σας γιατί έχω το παρακάτω μπλέξιμο.

 

Γίνεται διαγωνισμός δημοσίου έργου στις 2/2/2016 στο οποίο μειοδοτώ. Η Οικονομική Επιτροπή ψηφίζει την πίστωση για το έργο στις 9/2/2016 και εκδίδεται απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για αυτή τη δαπάνη στις 15/2/2016. Υπογράφεται η σύμβαση, γίνεται το έργο και πάμε να πληρωθούμε. Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν θεωρεί το ένταλμα γιατί έπρεπε η ψήφιση της πίστωσης και η ανάληψη υποχρέωσης να έχουν γίνει σε χρόνο προγενέστερο από τη δημοπρασία. Αποτέλεσμα: χωρίς να φταίμε, για παραλείψεις της υπηρεσίας εμείς δεν μπορούμε να πληρωθούμε.

 

Έχει αντιμετωπίσει κανένας συνάδελφος σχετική υπόθεση ή ξέρει κανείς τρόπο να θεραπευτεί η υπόθεση χωρίς να φθάσουμε στα δικαστήρια?

Link to comment
Share on other sites

Δε βλεπω να γλυτωνετε τα δικαστηρια.Και μαλιστα μπορει και να μην δικαιωθειτε.Μετα τη δημοπρασια επιτρεπεται αναληψη υποχρεωσης αλλα σε εξαιρετικες περιπτωσεις (βλ. και Ν4270 /14 αρθρο 66).

Σε βλεπω για αγωγη αποζημιωσεως κατα του φορεα (προσεχε την παραγραφη )

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να είχε γίνει όπως το λέει ο KF και η υπηρεσία...Φοβάμαι ότι αν κάνεις αγωγή θα υπάρξει χρόνια δικαστική διαμάχη...Πες τους να βρουν λύση εσωτερικά....Γίνε τους στενός κορσές...

Link to comment
Share on other sites

εδώ κόντεψαν να μην πληρώσουν ένταλμα επειδή η παράταση εργασιών για το έργο δόθηκε μερικές μέρες μετά από την λήξη της συμβατικής προθεσμία 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.