Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια βουλκανιζατερ και πλυντήριο αυτοκίνητων.


ΗΛΙΑΣ Ζ.

Recommended Posts

καλημέρα, μου ζήτησε πελάτης να κάνει στον ίδιο χώρο βουλκανιζατέρ και πλυντήριο αυτοκινήτων. η πυροσβεστική μου είπε ότι μπορεί να βγάλει ένα πιστοποιητικό και για τα δύο.. το τμήμα συγκοινωνιών μου ανέφερε στα βιαστικά οτι θα χρειαστούν 2 διαφορετικές άδειες...έχει τύχει σε κάποιον να βγάλει μια κοινή άδεια για βουλκανιζατερ και πλυντήριο αυτοκινήτων?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά σου απάντησαν στο συγκοινωνιών !

 

Είναι ξεχωριστές άδειες που όμως εκδίδονται απο τον ίδιο φορέα.

Link to comment
Share on other sites

επανέρχομαι στο θέμα... σήμερα στο συγκοινωνιών μου είπαν ότι στο ίδιο οικόπεδο δεν γίνεται να συνυπάρξουν πλυντήριο αυτοκινήτων και βουλκανιζατερ και μου ανέφεραν το προεδρικό διάταγμα 455/76..το διάβασα και από τι είδα δεν το αναφέρει κάπου αυτό....

γνωρίζετε αν απαγορεύεται στο ίδιο οικόπεδο να συνυπάρξουν βουλκανιζατερ και πλυντήριο αυτοκινήτων?επίσης γίνεται (θα βγάλω διαφορετικές άδειες) να χρησιμοποιεί το πλυντήριο τις τουαλέτες του βουλκανιζατερ? 

Link to comment
Share on other sites

... σήμερα στο συγκοινωνιών μου είπαν ότι στο ίδιο οικόπεδο δεν γίνεται να συνυπάρξουν πλυντήριο αυτοκινήτων και βουλκανιζατερ και μου ανέφεραν το προεδρικό διάταγμα 455/76..Δεν σου είπαν όμως το άρθρο που το αναφέρει ... ζήτα το ! το διάβασα και από τι είδα δεν το αναφέρει κάπου αυτό....

γνωρίζετε αν απαγορεύεται στο ίδιο οικόπεδο να συνυπάρξουν βουλκανιζατερ και πλυντήριο αυτοκινήτων? Δεν έχω κάτι σε γραπτό (Νόμο, ΠΔ, ΥΑ, ΚΥΑ) που να το απαγορεύει ... επίσης γίνεται (θα βγάλω διαφορετικές άδειες) να χρησιμοποιεί το πλυντήριο τις τουαλέτες του βουλκανιζατερ? Κανονικά όχι ... κάθε δραστηριότητα πρέπει να έχει δικό του κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό !

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους

Με αφορμή την συζήτηση σας ήθελα και εγώ να παραθέσω μια ερώτηση. Μου ζητήθηκε να βγάλω μια άδεια για βουλκανιζατέρ στον ίδιο χώρο με βενζινάδικο. Ο χώρος παρέχει έχει όσα ζητούνται από το Π.Δ απλά δεν είμαι σίγουρος για την απόσταση των 15 μέτρων από τις αντλίες. Η ερώτηση μου είναι η εξής .

Στο Π.Δ. αναφέρεται 15 μετρά από το σημείο που γίνεται χρήση φλόγας. Στο συγκεκριμένο συνεργείο δεν θα γίνεται τέτοια διαδικασία.

Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να κινηθώ ώστε να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Στο Π.Δ. αναφέρεται 15 μετρά από το σημείο που γίνεται χρήση φλόγας. Στο συγκεκριμένο συνεργείο δεν θα γίνεται τέτοια διαδικασία.

 

Γενικά το βουλκανιζατέρ δεν κάνει χρήση φλόγας στην εκτέλεση των εργασιών επισκευής και συντήρησης των τροχών, χωρίς όμως να αποκλείεται αυτό για κάποια εξιδεικευμένη εργασία, συνεπώς καλύπτεις την απαίηση των 15 μέτρων απο τις αντλίες ή τα εξαεριστικά των δεξαμενών καυσίμων.

Όμως είμαι σίγουρος οτι η εν λόγω δ/νση μεταφορών (για δική τους διασφάλιση) θα ζητήση απο το εκμεταλλευτή της επιχείρησης Υπ. Δήλωση οτι δεν θα κάνει χρήση φλόγας ή ηλεκτροσυγκόλλησης (δημηουργεί βολταϊκό τόξο) .... άρα με αυτήν θα είναι και τυπικά ΟΚ.

 

Το προβλημα σου συνάδελφε είναι οτι θα χρειαστείς οπωσδήποτε μηχανολόγο για να υπογράψει τις υπ. δηλώσεις, τα σχέδια, το προϋπολογισμό και την τεχνική έκθεση που απαιτουνται, βάση νόμου.

Συνεπώς θα πρέπει να συνεργαστείς με τον συνεργάτη σου (ή άλλον) μηχανολόγο για την ολοκλήρωση της άδειας, γιατί χωρίς αυτόν άδεια δεν εκδίδεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.