Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτες και σχέδια για Πολεοδομία


peratis

Recommended Posts

Επίσης αν ΔΕΝ βάλει θέρμανση ή κλιματισμό τι κάνουμε;

Δεν έχει να κάνει. Η υποχρεώση συνταξης μελετών προκύπτει από την χρήση του κτηρίου και το εμβαδών και οχι από τι προτίθεται να κάνει ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

Για θερμικες απωλειες και ψυκτικα φορτια το καταλαβαινω.

 

Αλλά σαν μελέτη θέρμανσης ή κλιματισμού τι είδος θα βάλουμε; Εννοώ από τη στιγμή που δεν προτίθεται να βάλει ακόμα. πχ θα κανουμε μελετη θερμανσης για καλοριφερ και αν αυτος επειτα βαλει ενδοδαπέδια;;

Link to comment
Share on other sites

Οταν γινει η μελετη θερμανσης ο ιδιοκτητης πρεπει να εχει καταληξει ή καλύτερα να τον καθοδηγησεις εσυ στο βελτιστο μεσο θερμανσης για την περιπτωση του. Αν π.χ εχεις κανει μελετη με αντλια θερμοτητας και εκεινος βαλει λεβητα, θα πρεπει να γινει αναθεωρηση της αδειας (νομιζω δεν το καλυπτει η  ενημερωση φακελου) για να δειξεις το χωρο του λεβητοστασίου, δεξαμενης καυσιμου, καπνοδόχο στην όψεις (ίσως να θελει και ΕΠΑΕ-συμβούλιο αρχιτεκτονικής).

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα! Οπότε πρέπει να καταλήξει από πριν. Άρα μελέτη θέρμανσης γίνεται όπως και να έχει ανεξάρητητα αν θέλει να βάλει σύστημα θέρμανσης.

 

Σχέδια κλιματισμού καταθέτω υποχρεωτικά;

Link to comment
Share on other sites

Για κτήριο του τριτογενούς τομέα, ναι, μαζί με τη σχετική μελέτη (επιπλέον αυτής των ψυκτικών και θερμικών φορτίων).

Για κτήριο κατοικίας, όπου σπάνια να πετύχεις πλήρη κλιματισμό, παρά απλά μόνο συστήματα θέρμανσης και ψύξης, δεν είναι υποχρεωτικό να επιλεγεί οπωσδήποτε κάποιο σύστημα ψύξης, οπότε δεν είναι υποχρεωτική και η σχετική μελέτη, πέραν αυτής του υπολογισμού των ψυκτικών του φορτίων. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, στην ΜΕΑ καταχωρείς θεωρητικό σύστημα ψύξης.

Αν όμως στην φάση της κατασκευής και πριν το κλείσιμο της άδειας, προχωρήσει σε τοποθέτηση κάποιου συστήματος ψύξης, τότε θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

peratis και αν ο ιδιοκτήτης μετά αποφασίσει ότι δεν θέλει 4 οροφοδιαμερίσματα αλλά πυλωτή και μεζονέτες πρέπει να βάλει ντε και καλά αρχιτεκτονικά μέσα στην άδεια; Αφού ο άνθρωπος θα χτίσει απλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς.

 

Γενικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να καταλάβει πως ζητά άδεια για κάτι που θέλει να φτιάξει και θα την πάρει εφόσον είναι σωστός βάσει την νομοθεσίας αλλά και ξέρει τι θέλει να φτιάξει.

 

(το μνμ δεν απευθύνεται σε εσένα αλλά στη βλακεία του ιδιοκτήτη)

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα παιδιά, μελέτες θα γίνουν έτσι κι αλλιώς. Απλά είχα την εντύπωση ότι αν δεν έβαζε κάποιο σύστημα θέρμανσης, δεν απαιτούνταν μελέτη θέρμανσης παρά μόνο θερμικές απώλειες και το ίδιο για κλιματισμό.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ήθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι επειδή δεν μου έχει ξανατύχει.. Σε μονοκατοικία ο πελάτης θέλει να βάλει μόνο ένα ενεργειακό τζάκι χωρίς αεραγωγούς και αν δεν καλύπτεται κανένα split a/c.. Δεν τον ενδιαφέρει κάποιο άλλο σύστημα, του εξήγησα πολλά πράγματα αλλά αυτός επέμενε.. 

Εγώ στην κτάθεση φακέλου έχω υπολογίσει απώλειες (περίπου 10kw) και ψυκτικά φορτία. Θα φτιάξω επίσης και κατόψεις που θα εμφανίζω το τζάκι και τα splits (αν βάλω a/c τελικά).

 

1)Πρέπει να φτιάξω και κάποιου είδους τεχνική περιγραφή για θέρμανση (εκτός από το τεύχος υπολογισμών); Χρειάζεται κάτι ακόμα;

2)Θα έχω πρόβλημα αν πχ στα μπάνια δεν εμφανίζω κάποιο σύστημα θέρμανσης αλλά καλύψω και τις απώλειές του από τα υπόλοιπα συστήματα;

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

βάλε στα μπάνια ηλεκτρικά καλοριφέρ και ας μην τα βάλει. όταν πουληθεί σε κάποιον νορμάλ άνθρωπο το σπίτι ας υπάρχουν τουλάχιστον οι ηλεκτρικές γραμμές.

 

Εννοείται πως πρέπει να φτιάξεις μία τεχνική περιγραφή του συστήματος που χρησιμοποιείς αν θες να είσαι σωστός και όχι να ποντάρεις ότι μπορεί κανείς να μην το προσέξει ότι δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.