Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι 4 ελληνικές κατασκευαστικές που θα φτιάξουν το τζαμί στο Βοτανικό


Engineer

Recommended Posts

Η επίσημη θρησκεία είναι η ορθόδοξη χριστιανική. Δεν μπορείς να μετατρέψεις την χώρα σε απέραντα τζαμια επειδή κάποιοι έχουν τις δικές τους ανάγκες..Αλλιώς αλλοιώνεις τις παραδόσεις μας και δημιουργείς επικίνδυνες μελλοντικές καταστάσεις

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

 

Η άρνηση ή όχι της κατασκευής του Τζαμιού, δεν έχει να κάνει με την απώλεια της ενθικής ταυτότητας των ορθοδόξων (ειδικά αυτών που βαπτίστικαν σε μικρή ηλικία εν αγνοία τους).
Έχει να κάνει με την προσπάθεια διαχωρισμού των λαών με θρησκευτικά κριτήρια και είναι ένας έμεσος τρόπος να διώχνουμε τους μετανάστες. Πιθανόν να κλείσουν στο μέλλον και φροντηστήρια ξένων γλωσσών και να απαγορευτεί η διδασκαλία τους στα σχολία, καθώς και η γλώσσα είναι στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού.


Aκριβώς. Και οι 2 ανατολίτικες θρησκείες,χριστιανισμός και ισλαμ, ΔΕΝ αναγνωρίζουν ούτε σέβονται τις έννοιες του έθνους και της φυλής. ΠΟΤΕ δεν το έκαναν σε 2000 χρόνια ιστορίας. Ας μ%3

 

Ιερά Οδός . Κάποτε πήγαινε στα Ελευσίνια Μυστήρια . Τώρα θα πηγαίνει στο τζαμί .


Ένας φίλος πανεπιστημιακός,αποκαλεί την παραπάνω κατάσταση με τον επιστημονικό όρο "γαμωταφισμός". Mε την μεταφορική έννοια,ότι πολλοί απόγονοι των Ελλήνων,με τις πράξεις του "μαγαρίζουν" τους τάφους των προγόνων τους. Αυτοί οι Έλληνες είναι γνωστοί και ως "γαμώταφοι". Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Η επίσημη θρησκεία είναι η ορθόδοξη χριστιανική. Δεν μπορείς να μετατρέψεις την χώρα σε απέραντα τζαμια επειδή κάποιοι έχουν τις δικές τους ανάγκες..Αλλιώς αλλοιώνεις τις παραδόσεις μας και δημιουργείς επικίνδυνες μελλοντικές καταστάσεις

 

Το σχόλιό μου απευθυνόταν σε όσους επικαλούνται τις ανθρωπιστικές ιδέες, χωρίς όμως να σέβονται τη διαφορετικότητα που υπάρχει μέσα στο ίδιο το ισλάμ. Ή τα επιτρέπεις όλα, ή κανένα.

 

Το ιδανικό κατ εμέ είναι τις θρησκευτικές υποθέσεις των ανθρώπων αυτών να τις αναλάβουν οι πρεσβείες των χωρών τους και να φτιάξουν τζαμιά εντός των κτιρίων τους, οπότε προκύπτει ένα για κάθε ισλαμική χώρα και τέλος.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

To προτελευταίο μήνυμά μου "πειράχτηκε". Είχα γράψει πολλά περισσότερα και σαφώς αυτή του η κατάσταση αλλοιώνει και ανανοηματοδοτεί αυτό που ήθελα να πω.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ σεβαστείτε τον τίτλο του θέματος και μην αναπτύσσετε άλλα θέματα περί θρησκειών, ισλαμοποίησης κλπ 

Περαιτέρω εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται

Ευχαριστώ, Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

 Όσο για την τεκμηρίωση, Κωνσταντίνε, μπορείς νομίζω να αντιληφθείς το επιχειρηματικό ρισκο ενός αντικειμενικά κοινωνικά ευαίσθητου θέματος.

Σου είπα εκ των προτέρων ότι δεν μπορώ να ανατρέψω τη δική σου άποψη αλλά θα εκθέσω απλώς και το δικό μου προβληματισμό.

 

Στο παρελθόν υπήρξα στο χώρο των υπεργολάβων δημοσίων έργων. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των δημοπρατήσεων που μετά από συνεχείς δημοσιεύσεις το ενδιαφέρον από μερικές εταιρείες παραμένει χαμηλό ή ανύπαρκτο. Και μια φορά προτιμήθηκε ο 10ος στη σειρά και όχι ο 7ος. Αφού - απ' ότι καταλαβαίνω - είσαι κι εσύ κοντά στον συγκεκριμένο χώρο, πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι πολλοί οι λόγοι που μια εταιρεία μπορεί να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα έργο. Πάρα πολλοί.

 

Το συγκεκριμένο έργο είναι χαμηλού προϋπολογισμού (σχεδόν όσο μια σύγχρονη εξαώροφη πολυκατοικία) και οι εργολάβοι ίσως να μη βγάλουν και τίποτε. Καμιά εκατοστή εργαζόμενοι ίσως να βγάλουν ένα μεροκαματάκι πείνας. Τα κέρδη όμως των εργολάβων έρχονται από αλλού...Για να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου...στο ένα έργο μπαίνεις λίγο μέσα αλλά ρεφάρεις στο επόμενο...

 

Τι πολιτικό κόστος μπορεί να έχει μια εταιρεία που ασχολείται με έργα; Μήπως την έχει απειλήσει κανείς με βόμβες; Ο ένας φόβος που μπορεί να έχει είναι μήπως μια επόμενη κυβέρνηση πάρει το νομοσχέδιο πίσω. Ο άλλος είναι να γίνει επανάσταση  :D. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που κατοχυρώνουν τον εργολάβο στα πάντα.  

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κουβέντα κάνουμε και ανταλλάσουμε απόψεις, δεν σου ζήτησα να ανατρέψεις την άποψή μου  και προφανώς δεν χρειάζεται να έχουμε και τις ίδιες απόψεις.

 

Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πώς σε ένα τεχνικό site , συναδέλφων μηχανικών (ποσο μάλλον στην κοινωνία), η πλειοψηφία των σχολίων στο συγκεκριμένο έργο έχει επικεντρωθεί σε ζήτημα όχι τεχνικό αλλα θρησκευτικό.- καταλαβαίνει κάποιος οτι πρόκειται,όπως ανέφερα,περι κοινωνικά ευαίσθητου θέματος.

 

Σε επαγγελματικό και συναδελφικό επίπεδο θα σου αναφέρω τα παρακάτω : 

 

 Και μια φορά προτιμήθηκε ο 10ος στη σειρά και όχι ο 7ος

 

Αν προτιμήθηκε ο 10ος απο  επιτροπή -με ανάθεση- και ο 1 εώς 9 δεν έφεραν τον εισαγγελέα πές μου σε ποια υπηρεσία έγινε να τους συγχαρούμε που βρίσκονται εκτός φυλακής.

 

Το συγκεκριμένο έργο είναι χαμηλού προϋπολογισμού (σχεδόν όσο μια σύγχρονη εξαώροφη πολυκατοικία) και οι εργολάβοι ίσως να μη βγάλουν και τίποτε

 

-Το έργο δόθηκε απευθείας ανάθεση, άρα, όλο και κάτι(καλό) θα βγεί για τις εταιρείες και εργαζόμενους.

 

στο ένα έργο μπαίνεις λίγο μέσα αλλά ρεφάρεις στο επόμενο...

 

για τον συνοικιακό μικροεργολάβο, όχι για τις εισηγμένες.

 

Τι πολιτικό κόστος μπορεί να έχει μια εταιρεία που ασχολείται με έργα; Μήπως την έχει απειλήσει κανείς με βόμβες;

 

Ασχολίαστο

 

Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που κατοχυρώνουν τον εργολάβο στα πάντα.

 

Διαφωνούμε και εδώ καθώς , άν δείς και τον 3669 ο εργολάβος την πληρώνει πάντα. απο τις εγγυητικές που τρέχουν κτλ

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που φαντάζομαι ότι θέλει να πει ο Κωνσταντίνος,είναι ότι το κέρδος αυτών των εταιρειών θα είναι έργα στο Κατάρ και την Σαουδική Αραβία,ως αντισταθμιστικό όφελος για την εξυπηρέτηση εξάπλωσης του Ισλάμ. Πολύ πιθανόν οι απευθείας αναθέσεις να έγιναν και καθ'υποδειξη των πρεσβειών.

 

Χώρες της ΜΑ δηλαδή, οι οποίες απροκάλυπτα πιέζουν για την ολοκλήρωση του έργου,κάνοντας εδώ και χρόνια ισχυρό lobbying στις Βρυξέλλες.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Ασχολίαστο

Κακώς. Θα το σχολιάσω εγώ. Πρόκειται περί πραγματικού - ναι πραγματικού - δημοσιεύματος της Καθημερινής:

http://www.kathimerini.gr/59749/article/epikairothta/ellada/koinopra3ia-kataskeyastikwn-etaireiwn-analamvanei-to-tzami-ston-votaniko

15.11.2013 "Τελικά, όπως όλα δείχνουν, τελικά επικράτησε η λογική πάνω στον απροσδιόριστο φόβο για τυχόν αντιδράσεις από ακραία στοιχεία."

Σχόλιο δικό μου: Εφημερίδα Καθημερινή. Ο καλύτερος εκπρόσωπος της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στον ελληνικό τύπο.

 

Θα τεκμηριώσω λοιπόν τα δικά μου και εσύ μπορείς όποτε θέλεις να φέρεις στοιχεία για τη δική σου άποψη.

 

1) Κατ' εμέ δεν υπάρχει καμία εθνικιστική συνωμοσία πίσω από την κοινοπραξία των τεσσάρων. 

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/293065-to-striboun-oi-texnikes-etaireies-gia-to-tzami-sto-botaniko-pos-xathike-i-ergolabiat

"Για την εργολαβία ύψους 946.000 ευρώ είχαν συμφωνήσει οι τέσσερις μεγάλες τεχνικές εταιρείες της χώρας (Ακτωρ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ-Τέρνα, Ιντρακάτ). Ωστόσο η κοινοπραξία τους διαλύθηκε ενώ ούτε οι εγγυητικές του έργου που έληξαν ανανεώθηκαν. Όπως αναφέρουν στελέχη των κατασκευαστικών εταιρειών, πέρα από το γεγονός ότι το έργο δεν είχε έτοιμες μελέτες, δεν είχε και κανένα οικονομικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μία μικρή εργολαβία. Καμία όχληση –όπως σημειώνουν- δεν υπήρξε ούτε από την πλευρά του υπουργείου."

Αυτή λοιπόν ήταν η αιτία και της κοινοπραξίας. Ενώθηκαν, όχι για να είναι δίπλα δίπλα όταν θα σκάνε οι βόμβες του Παπαχελά, αλλά για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη ζημία. Και γιατί ανέλαβαν αυτοί καθ' υπόδειξη του κράτους; Γιατί οι εταιρείες αυτές είναι "εργολαβικά κομάντο" δλδ κατασκευαστές με πολύ μεγάλη πείρα και άρα οι καλύτεροι διαχειριστές ενός σκοτωμένου έργου...Απλά. 

 

2) Οι φόβοι των εργολάβων δεν προέρχονταν από τη Χ.Α. αλλά από τις έννομες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι  οποίοι με προσφυγές στο ΣτΕ είχαν κωλυσιεργήσει την κατασκευή σχεδόν 3 χρόνια.  

http://www.protothema.gr/greece/article/295764/kaneis-den-thelei-na-kataskeuasei-to-tzami-stin-athina/

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5053834/brethhke-anadoxos-gia-to-temenos-ston-botaniko/

 

3) Το πολιτικό κόστος αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι τον εργολάβο. Δεν ψηφίζουμε ποτέ Ιωάννου ή Αντωνάκο στις εκλογές αλλά Αντώνη, Μπένυ, Αλέξη, Πάνο και άλλα αχαρακτήριστα και ασχολίαστα πρόσωπα. Κόστος γενικά σε μια τέτοια κατασκευή θα μπορούσε να υπάρξει αν χτιζόταν Χριστιανική εκκλησία στη Βαγδάτη ή στην Καμπούλ. Εκεί να δεις φόβο και τρόμο.

 

Όσο για το post του συναδέλφου @astranalysis έχω να διευκρινίσω τα εξής: Πράγματι στο Αμπου Ντάμπι υπάρχει Ελληνικός Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός όπως και στη Φουτζέιρα υπάρχει Ρωσικός Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός και σε κάποιο άλλο από τα Εμιράτα υπάρχει Ινδικός Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός. Τα Εμιράτα όμως παρότι στην πλειοψηφία τους κατοικούνται από Σουνίτες, έχουν άλλο καθεστώς όσον αφορά τις ξένες θρησκείες. Καμία σχέση με αυτό της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Υπενθυμίζω ότι από τις δύο τελευταίες χώρες προέρχεται η πλειοψηφία των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών της χώρας μας και από την πρώτη η υποστήριξή τους.

 

 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

To προτελευταίο μήνυμά μου "πειράχτηκε". Είχα γράψει πολλά περισσότερα και σαφώς αυτή του η κατάσταση αλλοιώνει και ανανοηματοδοτεί αυτό που ήθελα να πω.

 

 

Tιποτα δεν "πειραχτηκε".

Απλα συγχωνευση εκανα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.