Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι 4 ελληνικές κατασκευαστικές που θα φτιάξουν το τζαμί στο Βοτανικό


Engineer

Recommended Posts

Το θέμα των σχέσεων κράτους και Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας έχει ξανασυζητηθεί σε δύο άλλα τόπικ που αφορούσαν την εκκλησιαστική περιουσία, και μάλιστα διεξοδικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο άσχετα το πετάτε εδώ, ενώ απειλείτε αυτούς που είναι πολύ σωστά μέσα στη συζήτηση; 

 

Διευκρινίζω για θέματα τα οποία θίχτηκαν:

 

1) Η Ο.Χ.Ε. δεν μπορεί εκ φύσεως να απαγορέψει τη λατρεία μιας άλλης επίσημης θρησκείας. Ο στόχος της δεν είναι να απαγορεύει, αλλά να μάχεται για την αλήθεια της πίστεώς της. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απ' το Ισλάμ όπως δεν φοβήθηκε και τα χρόνια της Ρώμης, αλλά και προσφάτως της κομμουνιστικής δικτατορίας της Σοβιετικής Ένωσης. Άλλοι βγήκαν χαμένοι.

 

2) Ως εκ τούτου, η συνύπαρξη λατρευτικών χώρων Ορθόδοξων Χριστιανών και πιστών άλλων θρησκειών ιστορικά τεκμηριώνεται από τα χρόνια ακόμη του Βυζαντίου, όταν μέσα στην βασιλεύουσα υπήρχε τζαμί (τζαμιά). Πολύ σωστή λοιπόν η παρατήρηση του @Georgios_m. Αυτό ίσχυσε και στις μέρες μας, όταν η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πρότεινε να παραχωρήσει δικό της οικόπεδο, για τη δημιουργία λατρευτικού χώρου των μουσουλμάνων.  

 

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ξαναρωτώ:

Αφού η Εκκλησία συναινεί σε λατρευτικό χώρο για τους Μουσουλμάνους και θα πλήρωνε από την τσέπη της, η Σαουδική Αραβία ήθελε να χρηματοδοτήσει το τζαμί, το Ελληνικό κράτος συμφωνούσε, αλλά κι εγώ σαν πολίτης συμφωνώ, για ποιους Μουσουλμάνους θα πληρώσω; Γι' αυτούς που είναι Έλληνες υπήκοοι; Γι αυτούς που ζουν και εργάζονται - και ήδη συνταξιοδοτούνται - στη χώρα; Για τους πρόσφυγες; Ή για τις παράνομες ορδές που κουβαλήθηκαν εδώ οργανωμένα, χωρίς υποδομές και χωρίς ζήτηση από μας;

 

Υ.Γ. Ο πολιτισμός μας είναι Χριστιανικός, η κρατούσα θρησκεία όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική, η βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού - όπως αυτή ορίστηκε από το πρώην Ευρωσύνταγμα - είναι Χριστιανική...Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις χώρες η επίσημη θρησκεία δεν είναι το Ισλάμ. Άρα σωστές οι παρατηρήσεις των προηγούμενων. Οι επίσημοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων απλώς θέλουν ένα μικρό τόπο με βάση το νόμιμο που δικαιούται, και με βάση τις επίσημες συνθήκες και συμφωνίες. Τίποτε άλλο. Και σε αυτή τη βάση γίνεται η διακρατική συζήτηση Ελλάδος - Σ. Αραβίας - Τουρκίας. Σε καμία άλλη για την ώρα.

 

Θέμα χωρισμού κράτους εκκλησίας...δεν βλέπω.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ξαναρωτώ:

Αφού η Εκκλησία συναινεί σε λατρευτικό χώρο για τους Μουσουλμάνους και θα πλήρωνε από την τσέπη της, η Σαουδική Αραβία ήθελε να χρηματοδοτήσει το τζαμί, το Ελληνικό κράτος συμφωνούσε, αλλά κι εγώ σαν πολίτης συμφωνώ, για ποιους Μουσουλμάνους θα πληρώσω; Γι' αυτούς που είναι Έλληνες υπήκοοι; Γι αυτούς που ζουν και εργάζονται - και ήδη συνταξιοδοτούνται - στη χώρα; Για τους πρόσφυγες; Ή για τις παράνομες ορδές που κουβαλήθηκαν εδώ οργανωμένα, χωρίς υποδομές και χωρίς ζήτηση από μας;

 

 

H εκκλησία,μπορεί να συμφωνεί σε ό,τι θέλει και αυτό έλειπε να μην συμφωνεί με τους συνεταίρους ιμάμηδες για τις καινούριες "μπίζνες" που ανοίγονται με κρατικό χρήμα. Ποντάκια δίνει το ένα ιερατείο στο άλλο,(ειδικά για το χριστιανικό ιερατείο που πνέει τα λοίσθια). Τους Έλληνες όμως δεν τους ρώτησε κανείς αν θέλουν θεσμοθετημένα, μία επιπλέον αβρααμική θρησκεία που τίποτα κοινό δεν έχει με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Υ.Γ. Ο πολιτισμός μας είναι Χριστιανικός, η κρατούσα θρησκεία όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική, η βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού - όπως αυτή ορίστηκε από το πρώην Ευρωσύνταγμα - είναι Χριστιανική...Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις χώρες η επίσημη θρησκεία δεν είναι το Ισλάμ. Άρα σωστές οι παρατηρήσεις των προηγούμενων. Οι επίσημοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων απλώς θέλουν ένα μικρό τόπο με βάση το νόμιμο που δικαιούται, και με βάση τις επίσημες συνθήκες και συμφωνίες. Τίποτε άλλο. Και σε αυτή τη βάση γίνεται η διακρατική συζήτηση Ελλάδος - Σ. Αραβίας - Τουρκίας. Σε καμία άλλη για την ώρα.

 

 

 

Ο πολιτισμός μας είναι ο ελληνικός. Τόσο ο χριστιανικός,όσο και ο ισλαμικός πολιτισμός είναι ανατολίτικοι πολιτισμοί,υποσύνολα του εβραϊκού πολιτισμού και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Κωνσταντίνε τα έχουμε ξαναπεί και συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Πάντως καλά κάνεις και θυμίζεις το τι ορίζει το σύνταγμα,για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι την δύναμη των ιερατείων και ποιός κουμαντάρει τους χάρτινους ηγέτες της ΕΕ και της Ελλάδος. Ακόμη και ο Τσίπρας πήγε στο πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ για να πάρει το εύνασμα και οδηγίες.

post-63162-0-86503100-1477428850_thumb.jpg

post-63162-0-17280600-1477428994_thumb.jpeg

post-63162-0-71919400-1477429004.jpg

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.