Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποίηση μηχανολόγου ως πραγματογνώμονα αυτοκινήτων.


ΓΙΩΡΓΟΣ b.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Μήπως γνωρίζει κάποια-ος πως και τί χρειάζεται για να πιστοποιηθεί κάποιος μηχανολόγος ως πραγματογνώμονας αυτοκινήτων (πραγματογνωμοσύνες σε οτιδήποτε αφορά οχήματα - αυτοκίνητα)?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι. Είναι μέσα στα δικαιώματά σου. Αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να ρωτήσεις..

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει διαδικασία για πιστοποίηση από το ΥΜΕ αλλά γράφει κάτι για ard και εφλεκτα υλικά.

Κάνε ένα γουγλάρισμα για Πραγματογνώμονες ard

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα γουγλάρισμα για Πραγματογνώμονες ard

 

για adr εννοείς (The European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας,ειμαι νεος στο forum και εχω καποιες ερωτησεις που ελπιζω να απαντηθουν :smile: ....Προσφατα τελειωσα τεχνικος οχηματων σε ΕΠΑ.Λ και θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει δυνατοτητα να μπορεσω να εργαστω ως πραγματογνωμονας...δεν εννοω κατευθειαν γιατι απο οτι νομιζω με το πτυχιο μου δεν εχω τετοια δυνατοτητα...αλλα να παρακολουθησω καποια σεμιναρια η κατι τετοιο :confused: ωστε να μπορεσω να εργαστω ως πραγματογνωμονας....Ελπιζω ο μονος τροπος να μην ειναι μεσω τ.ε.ι....Και αν ισχυει το ιδιο και για να μπορεσεις να ανοιξεις σχολη οδηγων :smile:Ευχαριστω προκαταβολικα...

Link to comment
Share on other sites

Και αν ισχυει το ιδιο και για να μπορεσεις να ανοιξεις σχολη οδηγων :smile:Ευχαριστω προκαταβολικα...

 

Για εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών ισχύουν τα εξής:

 

Πρέπει να φοιτήσεις σε ΙΕΚ στο τμήμα "Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας" για την εγγραφή σου απαιτείται να είσαι ήδη κάτοχος άδειας οδήγησης Γ' κατηγορίας τουλάχιστον (Γ' κατηγορία βγάζεις μετά τα 21 έτη) και τελειώνοντας το τμήμα αυτό -σε αυτό το τμήμα η φοίτηση διαρκεί 1 χρόνο και όχι 2 όπως στα άλλα τμήματα- θα πρέπει εσύ παράλληλα με τη φοίτηση σου να δώσεις εξετάσεις και να πάρεις τις υπόλοιπες κατηγορίες της άδειας οδήγησης που σου λείπουν. Δηλαδή τελειώνοντας το ΙΕΚ θα πρέπει η άδεια οδήγησης σου να έχει ισχύ για όλες τις κατηγορίες (αυτό θα πρέπει να το φροντίσεις εσύ).

 

(Για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και για του Πτυχιούχους Μηχανικούς ΤΕ με ειδικότητες Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Οχημάτων) δεν απαιτείται η φοίτηση σε ΙΕΚ. (θα πρέπει όμως και αυτοί να έχουν άδεια οδήγησης όλων των κατηγοριών για να κάνουν τα παρακάτω)

 

Αφού κάνεις τα παραπάνω τότε δίνεις εξετάσεις σε όλα τα σήματα του ΚΟΚ (δηλ. όλες τις ερωτήσεις για μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο, φορτηγό και λεωφορείο -τα αντίστοιχα βιβλία ολόκληρα και όχι για το επιβατικό 30 ερωτήσεις δειγματοληπτικά και 10 για τα άλλα 3 οχήματα όπως συμβαίνει για την έκδοση της άδειας).

Μετά σε εξετάζουν προφορικά (για να δουν κατά πόσο μπορείς να "διδάξεις") και μετά (αυτό νομίζω είναι το πιο δύσκολο) δίνεις εξετάσεις στην οδήγηση με το κάθε όχημα πρωτα στην Α κατηγορία μετά Β, Γ, Δ και Γ+Ε. Αν κοπείς σε μια κατηγορία π.χ. φορτηγό (Γ) δεν δίνεις την επόμενη κατηγορία (δηλ. δεν δίνεις τις επόμενες και "χρωστάς" τη Γ) αλλά σταματάς εκεί και ξαναδίνεις στην επόμενη εξεταστική περίοδο (κάθε χρόνο οι εξετάσεις γίνονται 2 φορές).

Υπόψιν ότι στην εξέταση της οδήγησης για εκπαιδευτής είναι πιο δύσκολα και δεν είναι όπως για την έκδοση της άδειας οδήγησης στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Δηλ. όταν οδηγείς και κάνεις κάτι π.χ. ετοιμάζεσαι να στρίψεις πρέπει να εξηγείς τι κάνεις και για πιο λόγο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.