Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατάτμηση εκτός σχεδίου, κτίρια εντός Δ στο κοινό όριο των τμημάτων


Recommended Posts

Καλησπέρα

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι εδώ η σωστή ενότητα.

Έχω ιδιοκτησία εκτός σχεδίου περίπου 18στρ. με χρήσεις κατοικίας και καταστήματος εντός του. Η δόμηση είναι εξαντλημένη, λόγω της κατοικίας. Η κατοικία και το κατάστημα εφάπτονται στο μέσο του γηπέδου. Το γήπεδο μπορεί να κοπεί με το όριο να διέρχεται ανάμεσα στα δύο κτίσματα;

Τα νέα τμήματα μπορούν να έχουν εμβαδό και πρόσωπο κατάλληλο, για να είναι οκ από δόμηση κάλυψη και κατάτμηση μετά το 2003. Η ερώτηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δύο κτίσματα θα βρεθούν να βρίσκονται κοντά στο νέο όριο που θα δημιουργηθεί ανάμεσά τους.

Ξέρω ότι δεν μπορείς να κτίσεις εντός Δ. Το ανάποδο μπορεί να γίνει; Δηλαδή κατασκευασμένο κτίριο να βρεθεί εντός Δ από κατάτμηση; Φυσικά τυχόν νεότερα κτίσματα θα πρέπει να τηρήσουν το νέο όριο, αν αυτό που ρωτάω γίνεται να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Και συμπληρωματικά στα πολύ σωστά που αναφέρει ο συνάδελφος, επειδή υπάρχει μια οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί σε ένα συγκεκριμένων διαστάσεων, πλευρών, σχήματος και επιφάνειας, γήπεδο θα πρέπει, στην ενδεχόμενη κατάτμηση (στην υποθετική περίπτωση που αυτή επιτρεπόταν να γίνει),να εκδοθεί και άδεια ως προς την αλλαγή τοπογραφικού και δ. κάλυψης, ώστε η πολεοδομική κατάσταση να ταυτιστεί με την συμβολαιογραφική.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.