Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιστολή του ΤΕΕ προς ΤΣΜΕΔΕ για εκ νέου παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Α εξαμήνου 2016


Engineer

Recommended Posts

Λέτε να δώσουν την παράταση μέσα στον Δεκέμβριο για έως 30/11 (αναδρομικά); Σε μια τέτοια περίπτωση αξίζει να πληρώσουμε μέχρι αύριο , για να μη χάσουμε τις ρυθμίσεις.

 

Αν δεν δώσουν, συμφέρει να αφήσουμε το Α' 2016 να καταστεί ληξιπρόθεσμο για να το συμπεριλάβουμε στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, αν και όποτε έρθει.

 

Το ιδανικό σενάριο είναι φυσικά να δώσουν παράταση μέχρι τέλος του έτους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 98
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σημερα πληρωσα το α εξαμηνο. 12 ευρω τοκοι...

 

Μπορείς να μου πεις αν ήσουν στην χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία με 1816,32€ και πόσο σου βγήκαν οι τόκοι ακριβώς; 12,71€;

Σύνολο 1816,32 + 12,71 = 1829,03€

Link to comment
Share on other sites

Ναι ημουν. 1829,50 ειναι το τελικο ποσο που πληρωσα. Σε ερωτηση μου αν χανω την χαμηλοτερη βαθμιδα και τη ρυθμιση που ειχα κανει, δεν μπορουσαν να μου απαντησουν με σιγουρια (τσμεδε θεσσαλονικης)

Link to comment
Share on other sites

Έφτασε 30 ο μήνας κι η Αχτσιόγλου ξύνεται! Είμαι ένας από τους πολλούς που πλήρωσα χθες εκπρόθεσμα (ευτυχώς με τους τόκους υπολογισμένους μόνο για το Νοέμβρη)....αλλά πλέον είμαι στον αέρα όσον αφορά την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία....Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει? Το ΤΣΜΕΔΕ στον Βόλο θεωρεί ότι το έχω χάσει....το ΤΣΜΕΔΕ στη θεσσαλονίκη δεν γνωρίζει....γενικά το ΤΣΜΕΔΕ είναι σαν μια ορχήστρα που παίζει παράφωνα! Τελικά τι ισχύει????

Link to comment
Share on other sites

Η παραταση επισημα δεν εχει δοθει.

Θεωρω οτι εχεις χασει την κατωτερη ασφαλιστικη κατηγορια και ομοιως τους διακανονισμους, οσοι ειχαν κανει.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω ένσταση για να με διατηρήσουν στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και για το Β2016 με τη λογική ότι πλήρωσα πριν παρέλθει η 30/11/2016 (μεταβατική περίοδος αφού έχει ζητηθεί παράταση - ασχέτως αν όπως φαίνεται δεν θα πάρει)? .....Μετά το β2016 έτσι κι αλλιώς δεν θα ισχύει η κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία αν δεν κάνω λάθος....Επίσης αν κάνω ένσταση να απευθύνεται στην Διοικούσα Επιτροπή του Τσμέδε ή στο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πολύ ρωτάτε για την υπαγωγή στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία να πω εγώ τη δική μου περίπτωση μήπως βοηθήσω κάποιον.

 

Είχα κάνει την υπαγωγή και εγώ και εκεί που πλήρωνα 1890 (χοντρικές τελείως οι τιμές) το Β 2015 είχε έρθει στο ειδοποιητήριο 1590. Είχε διορία κατόπιν παρατάσεων νομίζω τέλη Φλεβάρη 2016 να το πληρώσουμε. Για διάφορους λόγους το αμέλησα και καθυστέρησα 20 μέρες να το πληρώσω και πήγα στις 20 Μάρτη. Δεν γνώριζα ότι αν καθυστερήσω χάνω την υπαγωγή αυτή και όταν πήγα να πληρώσω μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω το αρχικό ποσό περίπου 1900 αν θυμάμαι καλά. Το οποίο και πλήρωσα με μάυρη καρδιά προφανώς γιατί δεν είχα άλλη επιλογή.

 

Όλα καλά μέχρι εδώ. Έρχεται ο καιρός να βγουν τα ειδοποιητήρια Α 2016 (αυτά που πληρώσαμε πρόσφατα) και το εκτυπώνω εκεί κατά τα τέλη Σεπτέμβρη Οκτώβρη, για να το πληρώσω μέχρι τέλη Οκτώβρη (είχε πάρει την τελική παράταση). Και εκεί που περίμενα να δω 1590 (και όχι 1890 λόγω υπαγωγής σε κατώτερη κατηγορία) + 300 τα αναδρομικά υπέρ ΟΑΕΔ βέβαια που προέκυψαν, δηλ ένα σύνολο 1890, το ειδιοποιητήριο έγραφε 2190. Όπως μου είπαν από το ΤΣΜΕΔΕ της πόλης μου και δεν γνώριζα καν, αν χάσεις μία φοράς την υπαγωγή σε κατώτερη κατηγορία, όπως έπαθα εγώ με το Β 2015 λόγω της καθυστέρησης 20 ημερών που είχα κάνει το Μάρτιο να το πληρώσω, το χάνεις δια παντός και στα επόμενα ειδοποιητήρια. Δηλαδή για το Α 2016 και το Β 2016 που θα βγει τώρα.

 

Έχω πάρει απόφαση λοιπόν ότι θα πληρώσω 2190 για το Α 2016 και ότι το Β 2016 δεν θα έχω πάλι την υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορια. Έλα όμως που κατα τις 25 Οκτωβρίου και λίγες μέρες πριν λήξει η διορία για την τελική πληρωμή (εφόσον μάλιστα νέα παράταση για το Α 2016 δεν βλέπω να υπάρχει) μιλάω με έναν φίλο μου που είναι στην διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ και μου λέει ότι βγήκε απόφαση απο το ΤΣΜΕΔΕ (είχε καιρό μάλιστα αλλά εγώ δεν το είχα δει πουθενά)  ότι "όσοι δεν έχουν εκκρεμότητες και οφειλές στο ταμείο δεν χάνουν την υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία" (δείτε το λινκ που παραθέτω στην επόμενη παράγραφο). Μου είπε ότι είναι επίσημο και ότι ήμασταν περίπου 150 με 200 άτομα πανελληνίως που για τον χ,ψ λόγο είχαμε χάσει την κατώτερη κατηγορία (οι περισσότεροι όπως εγώ γιατί είχαν αργήσει να πληρώσουν το Β 2015 για  λίγες ή πιο πολλές μέρες, αλλά εν τέλει δεν χρώσταγε πλέον κανένας) και θα γίνονταν προσπάθεια από το ΤΣΜΕΔΕ να πληρώσουμε για το Α 2016 το σωωστό ποσό. Εγώ δηλαδή 1890 (με την εισφορά υπερ ΟΑΕΔ) και όχι 2190 όπως έγραφε το ειδοποιητήριο. Ήταν ωστόσο αμφίβολο όπως μου είπε αν θα προλάβαινε το ΤΣΜΕΔΕ να ενημερώσει το πληροφιαρικό του σύστημα για τόσα άτομα και να εκδώσει νέα ειδοποιητήρια για όλους αυτούς. Πράγμα που όντως δεν έγινε. Εμένα τελικά το παιδί με συμβούλεψε να μην πληρώσω τον Οκτώβρη και να περιμένω επίσημη πληροφόρηση από αυτόν μιας και είναι στο ΤΣΜΕΔΕ ο άνθρωπος για να αναπροσαρμοστούν οι εισφορές μέσα στο Νοέμβριο. Ωστόσο επειδή φοβήθηκα που έληγε η προθεσμία πήγα τελευταία μέρα του Οκτώβρη και πλήρωσα τα 2190 μιας και είχα μαζέψει το ποσό και το παιδί μου είπε πως στο ΤΣΜΕΔΕ, βρίσκονται σε μία διαδικασία ρυθμίσεων για το ζήτημα αυτό έτσι ώστε στο επόμενο ειδοποιητήριο να μου αφαιρεθούν τα έξτρα 300 ευρώ που πλήρωσα τώρα και φυσικά να έχω και την υπαγωγή σε κατώτερη κατηγορία.Προχτές μιλήσαμε και μου είπε ότι υπάρχουν ακόμα συζητήσεις πάνω στο θέμα και το ρυθμίζουν και όταν βγουν τα νέα ειδοποιητήρια να τον ενημερώσω για να το ξαναψάξουμε το θέμα.

 

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και πριν πληρώσω είχα διαβάσει αυτό http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2016/10/433115.html?spref=fb και έτσι ξεκίνησα τη διαδικασία για να ξαναμπω σε χαμηλότερη κατηγορία παρότι από το ΤΣΜΕΔΕ της πόλης μου είχαν μαύρα μεσάνυχτα. Τους πήγα μάλιστα και την αίτηση που υπάρχει μέσα στο λινκ και μου είπαν ότι πρώτη φορά το βλέπουν. Κοινώς Ελλαδιστάν. Τέλος πάντως το έστειλα και μέσω του τοπικού ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα στα κεντρικά, αλλά το σκάναρα να το στείλω και στο φίλο μου μήπως μπορέσει να με βοήθησει αυτός που είχε επαφ΄'η με το ζήτημα και μετά ακουλούθησε η ιστορία που περιέγραψα παραπάνω.

 

Το έγραψα όλο αυτό για να δείξω ότι είναι πιθανό με βάση αυτό που εγώ ξέρω, όταν θα βγουν τα νέα ειδοποιητήρια, αν δε χρωστάτε κάτι από το παρελθόν, υπάρχει πιθανότητα να μην χάσετε τη χαμηλότερη κατηγορία ακόμα και αν αργήσατε να πληρώσετε το Α 2016. Σίγουρα όμως μην περιμένετε να γίνει αυτό αυτόματα στα ειδοποιητήρια, δηλαδή να πέσει το ποσό. Εγώ είχα την τύχη να έχω έναν γνωστό στο ΤΣΜΕΔΕ και να έχει την τεράστια ευγένεια και καλοσύνη ο άνθρωπος να ψάξει λίγο το θέμα. Και πάλι στο Α 2016 δεν γλίτωσα κάτι. Ελπίζω απλά μήπως γλιτώσω κάποιο ποσό στο Β 2016, ενδεχόμενο που μου το άφησε αρκετά ανοιχτό ο φίλος μου. 

 

Ηθικό δίδαγμα. Ψάξτε μόνοι σας το θέμα, πηγαίνετε στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ, πάρτε τους τηλέφωνα, ενοχλήστε τους, μπας και καταφέρετε κάτι. Μιλάω φυσικά για αυτούς που έχουν πληρώσει όλες τις παλιές εισφορές όπως εγώ.

 

Συγνώμη αν κούρασα.

Edited by Fade2Black
Link to comment
Share on other sites

πηγαίνετε στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ, πάρτε τους τηλέφωνα, ενοχλήστε τους, μπας και καταφέρετε κάτι. Μιλάω φυσικά για αυτούς που έχουν πληρώσει όλες τις παλιές εισφορές όπως εγώ.

Καλημέρα...καταρχήν είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που έδωσες και σε καμία περίπτωση δεν κούρασες.  Θα καταθέσω κι εγώ την αίτηση στο τοπικό κατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ (εν προκειμένω στον Βόλο)...επειδή όμως εγώ δεν έχω κάποιο γνωστό στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να ρωτήσεις αυτόν τον φίλο τι πρέπει να κάνω για να ληφθεί υπόψη και η δική μου αίτηση?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...καταρχήν είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που έδωσες και σε καμία περίπτωση δεν κούρασες.  Θα καταθέσω κι εγώ την αίτηση στο τοπικό κατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ (εν προκειμένω στον Βόλο)...επειδή όμως εγώ δεν έχω κάποιο γνωστό στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να ρωτήσεις αυτόν τον φίλο τι πρέπει να κάνω για να ληφθεί υπόψη και η δική μου αίτηση?

 

Καλημέρα! Βασικά πες τους στο τοπικό σου ΤΣΜΕΔΕ όλο αυτό που σου είπα παραπάνω (αν δε το γνωρίζουν) και ζήτα τους να στείλουν αυτοί την αίτηση πρωτοκολλημένη στα κεντρικά. Στη συνέχεια πάρε ένα τηλ στο ΤΣΜΕΔΕ στν Αθηνα στο τμήμα εισφορών λογικά και εξήγησε τι έκανες. Εκεί πρέπει να έχουν γνώση του θέματος.

 

Στο δικό μου ΤΣΜΕΔΕ δεν είχαν μυρωδιά, αλλά μετά από μένα μου είπαν ότι πήγαν άλλα 2 άτομα με την ίδια περίπτωση και για να κάνουν το ίδο πράγμα. Άρα πρέπει να ισχύει. 

 

Πίεσε τηλεφωνικά στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.