Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια φαρμακείου


GP

Recommended Posts

συμφωνω με ionnakat,επισης οσο ρωτας ολο οτι δεν γινεται λενε...και κατι αλλο...γιατροι ελεγχουν το χωρο...

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Να τα ζητησεις ολα εγγραφως, αλλιως θα μπλεξεις άσχημα με αχρηστες αδειες αναθεωρησης ή τροποποιησης στατικων ή οτι αλλο σε κατευθυνουν να κανεις....

Οι χωροι βοηθητικης χρησης στο υπογειο δεν προυποθετουν ευθυγραμμη κλιμακα...

Συμφωνώ με τους χώρους βοηθητικής χρήσης στο υπόγειο και τις κλίμακες σύνδεσης τους. Εγγράφως να τα ζητήσει από πολεοδομία ή από νομαρχία που ελέγχει φαρμακεία?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν συνάδελφοι,μια ερώτηση.

Πρέπει να γίνει τακτοποίηση ο χώρος του φαρμακείου όπως είναι τώρα μαζί με την κυκλική σκάλα.Το θέμα είναι ότι μετά πρέπει να αλλάξει η σκάλα και να γίνει ευρεία για την άδεια λειτουργίας.

 

Για να γίνει η νέα κατασκευή σκάλας,τι χρειάζεται?Πως θα βγάλω την άδεια?Πως γίνεται όλη διαδικασία αυτή?

Ξέχασα να ενημερώσω ότι η νέα σκάλα που θα γίνει πρέπει να σπάσει η πλάκα στο πατάρι.Αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Συνάδελφοι καλησπέρα, ήρθα να βομβαρδίσω με τις ερωτήσεις μου.Έχω διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες και ίσως επαναφέρω και κάποιες ερωτήσεις που παρέμειναν αναπάντητες η απαντήθηκαν με παλιότερα δεδομένα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 

1.Όσον αφορά το WC πλήν των διαστάσεων της Υγειονομικής Διάταξης του 83 στο άρθρο 25 (που έχει καταργηθεί βέβαια αλλά χωρίς συμπλήρωση του τότε άρθρου 25 με νέο) υπάρχει κάτι άλλο;

2.Το wc πρέπει να φωτίζεται και να αερίζεται φυσικά ή μπορεί και τεχνικά;

3.Κρίνετε υποχρεωτική την κατασκευή της ράμπας για ΑΜΕΑ προκειμένου να δοθεί άδεια λειτουργίας από τη στιγμή που ο νομοθέτης στο άρθρο 26 του ΝΟΚ δίνει περίοδο προσαρμογής μέχρι το 2020;

4.Έχει κάποιος εύκαιρο το κείμενο της Βεβαίωσης Χώρου Κύριας Χρήσης μιας και είναι η πρώτη που θα δώσω;

5.Μια πιο φιλοσοφική ερώτηση:Αν το φαρμακοπωλείο και το φαρμακοτεχνικό εργαστήριο είναι διπλα σα χώροι αλλά επικοινωνούν απο τις πόρτες τους στον ακάλυπτο (δηλαδή για να περάσεις από το ένα στο άλλο πρέπει να βγεις για δύο μέτρα από την οικοδομή),πιστεύετε θα υπάρχει πρόβλημα;

 

Τέλος,για όσους ενδιαφέρονται επειδή είδα πως απασχολεί,σε επαφή που είχα με τον υπάλληλο μου είπε πως αν υπάρχει τακτοποιημένος χώρος στον όροφο και δε χρησιμοποιείται δεν τον πειράζει αλλά ζητά τη Βεβαίωση του 4178,αν χρησιμοποιείται χρησιμοποιείται με τους όρους του 4178,δηλ. για την περίοδο που παραμένει ρυθμισμένο.Το ενδιαφέρον είναι ότι μου ζήτησε μοναδικό αριθμό ακινήτου.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτηση.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τελικά πέρα απο τους ευεργετικούς νόμους αναφορικά με την έκδοση και  προσκόμιση δικαιολογητικών κλπ,  έχει σημασία  πως εφαρμόζονται απο τις υπηρεσίες σήμερα - Σεπτέμβρη 2014 (πιθανόν λόγω καθυστέρησης στη αλλαγή της λειτουργίας τους και σχετικής αρτιριοσκλήρωσης και δυσκαμψίας των δημόσιων υπηρεσιών ) δηλαδή  τι εφαρμόζεται σήμερα  α) τα τακτοποιημένα περνάνε ή κόβονται  β) ποιος δίνει το σχετικό παραστατικό Ο Μηχανικός ή Πολεοδομία.  Αν υπάρχει ξεκάθαρη γνώμη ή εξαρτάται απο την εμπλεκόμενη κατα περίπτωση υπηρεσία.  Με "γεωγραφικά κριτήρια" αν γνωρίζει κάποιος τι εφαρμόζεται απο τις πρώην νομαρχιακές υπηρεσίες για Αγ. Παρασκευή - Χαλάνδρι .  Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

έχει βγαλει κανενας προσφατα άδεια λειτουργιας για φαρμακείο για να μας πει το κειμενακι για τη Βεβαίωση Χώρου Κύριας Χρήσης?

Ακομα, επανω στη κατοψη του φαρμακειου πρεπει να δειξουμε ποιος χωρος ειναι το φαρμακοτεχνειο και ποιος το φαρμακοπωλειο?

 

Ευχαριστω!

Edited by Πάνος
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

Για βεβαίωση νομιμότητας του ν. 4178 λανθάνουν, καθώς αυτή εκδίδεται μόνο στις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 3 του νόμου.(#214)

και εμενα μου ζητησαν βεβαιωση του 4178 απο τη δ/νση υγιεινης !

αν θυμαμαι καλα kαπου διαβασα οτι βεβαιωσεις δινονται και σε συναλλαγες με το δημοσιο (ισως ηταν στον 4014)

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοείς βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης;

Καταρχας τη δουλειά έχει η δ/νση υγιεινής να ζητήσει βεβαίωση νομιμότητας του ακινήτου; Ο μηχανικός υπογράφει βεβαίωση κύριας χρήσης οπου απαιτείται, στο κείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η νομιμότητα.

Γενικότερα, η βεβαίωση νόμου 4178/13 έχει συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο χορηγείται βάσει των διατάξεων του ν. 4178/13. Ο σκοπός αυτός είναι η μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο. Δεν έχει αντικείμενο μια βεβαίωση ν. 4178/13 η οποία δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεταβίβαση.

Αν το ζητάνε, κακώς τους το δίνουν. 

 

Στο σώμα του νόμου (άρθρο 3 παρ. 1) αναφέρεται ότι:

ΑΡΘΡΟΝ-3 
Δικαιοπραξίες
1. α. Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού. 
Link to comment
Share on other sites

Παύλο δίκιο έχεις κι εσύ αλλά αντιγράφω από το νόμο 4281/2014 (άρθρο 218 παρ.1) που ξεφεύγει από τα δικά μας ενδιαφέροντα:

 

«1. Για τη χορήγηση της κατά το άρθρο 9 του
ν. 5607/1932 (Α΄ 300) άδειας λειτουργίας φαρμακείου,
πρέπει να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά είτε ιδιοχείρως,
από τον αιτούντα στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της
Περιφερειακής Ενότητας της έδρας του φαρμακείου μα-
ζί με τη σχετική αίτηση για επιθεώρηση του καταστήμα-
τος, όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, τα εξής δικαιο-
λογητικά:
1) Βεβαίωση Ιδιώτη Μηχανικού σύμφωνα με την παρ.
1α του άρθρου 3 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174) στην οποία
να διαφαίνεται ο μοναδικός αριθμός ακινήτου που κατα-
γράφεται στο πληροφοριακό σύστημα της ταυτότητας
του κτιρίου.
 
Δυστυχώς έχουν κάθε δικαίωμα να το ζητάνε γιατί αναφέρεται σε νόμο μεταγενέστερο του 4178/2013. Τώρα βέβαια, τα παιδιά είναι πολύ μπροστά σε σχέση με την ταυτότητα κτιρίου  :smile:
Edited by chrisvach
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά ότι να ναι αυτή η διατύπωση. Ακόμη αυτοί έχουν μείνει στο λεγόμενο μοναδικό αριθμό ακινήτου. Σαν  το λεκτικό της διαμερισμάτωσης μου θυμίζει με την άσχετη διατύπωση περί αλλαγής Η/Μ εγκαταστάσεων.

Νομικά υπάρχει ασάφεια, καθώς η διατύπωση αυτή αντιβαίνει στο νόμο 4178/13 χωρίς να καταργεί το αντίστοιχο εδάφιο της βεβαίωσης η οποία αφορά ρητά περίπτωση μεταβίβασης ή σύστασης δικαιώματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.