Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοποθέτηση Εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε Οκτώ Κτίρια του ΔΠΘ


Engineer

Recommended Posts

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Η συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Δημιουργία μιας αειφόρου Κοινότητας». Η πράξη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014,(Θεματική Περιοχή :GR03-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), υλοποιείται από 1 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.

 

Οι κύριοι στόχοι του έργου είναι, µέσω των προτεινόμενων ενεργειακών παρεμβάσεων, να επιτευχθεί: • Αύξηση του ποσοστού συµµμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο των προτεινόμενων κτιρίων τουλάχιστον κατά 50%. • Μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων CO2 κατά 22,93%. • Εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας της τάξης του 28,30%.

 

ι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης. Η εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ στην «Κοινότητα» του ΔΠΘ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αυτόνομο Φ/Β σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 50 KWP,σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με χρήση φωτοβολταικής ενέργειας κ.α

«Το έργο το οποίο υλοποιείται είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1.700.000 ευρώ και αφορά αποκλειστικά στην εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας στο Πανεπιστήμιο στα Κιμέρια στην Ξάνθη,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αν. Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας ΔΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Παντελής Μπότσαρης υπογραμμίζοντας πως «στόχος του Πανεπιστημίου, είναι οποιαδήποτε πρόγραμμα που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην εξοικονόμηση πόρων ,στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος μπορεί το Πανεπιστήμιο να το διεκδικήσει ,να το διεκδικεί από οποιαδήποτε χώρο και εάν βρίσκεται το πρόγραμμα αυτό.»

 

Σύμφωνα με τον κ. Μπότσαρη το έργο θα φροντίσει και θα ικανοποιήσει ανάγκες οι οποίες παρουσιάζονται είτε σε ζεστό νερό, είτε σε ψύξη ,είτε σε ηλεκτροφωτισμό με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων όπως ηλιοθερμικών, γεωθερμικών αντλιών, καυστήρων βιομάζας ,τα οποία όλα αυτά τα συστήματα θα συμβάλλουν στο να εξοικονομήσει ενέργεια το Πανεπιστήμιο να μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα και ταυτοχρόνως οποιοδήποτε κέρδος και αν υπάρξει από όλη αυτή την προσπάθεια να επανατοποθετηθεί μέσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Τα κτίρια στα οποία θα υλοποιηθούν οι παρεµβάσεις περιλαµβάνουν οκτώ (8-) κτίρια φοιτητικών εστιών συνολικής δυναµικότητας 592 κλινών και επιφάνειας 11.355,74 m2, ενός εστιατορίου (1.012,36 m2) µε ημερήσια δυναμικότητα σιτιζοµένων 398 ατόµων, ενός αμφιθεάτρου (1.941,21 m2) µε μηνιαία επισκεψιµότητα 550 ατόµων και ενός κτιρίου ηλεκτροµηχανολογικών εγκαταστάσεων που µε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του (ψύξης/θέρµανσης/ZNX) εξυπηρετεί τα προηγούμενα κτίρια.

 

(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")

 

Πηγή: http://www.energia.g...p?art_id=110374

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.