Μετάβαση στο περιεχόμενο

κτηματολόγιο και πράξη αναλογισμού


Recommended Posts

Καλημέρα/καλησπέρα,

έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

 

Πελάτης θέλει να κάνει ένσταση στο κτηματολόγιο σχετικά με τα όρια του οικοπέδου το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου, αλλά σύμφωνα με το συμβόλαιο του (προ '70) τα όρια-πλευρές και εμβαδόν του δημιουργούν ένα πολύγωνο το οποίο βρίσκεται μερικώς εντός του Ο.Τ. και μερικώς εκτός του Ο.Τ., δηλαδή περιλαμβάνει και τμήμα του δρόμου (π.χ. βλ. εικόνα). 

 

Πράξη αναλογισμού δεν έχει γίνει για το συγκεκριμένο οικόπεδο!!!

 

Το κτηματολόγιο  του έχει δείξει όριο οικοπέδου έως την ρυμοτομική γραμμή.

 

Αυτός θέλει να του κάνω τοπογραφικό, μπορώ να δείξω τα όρια του και μέσα στο δρόμο (σύμφωνα με το συμβόλαιο) και να γράψω στη δήλωση ότι χρήζει τακτοποίηση;

 

Υ.Γ. Τον έχω ενημερώσει ότι το κτηματολόγιο δεν μπορεί να κάνει δεκτό το τμήμα που βρίσκεται μέσα στο δρόμο, θα το απορρίψουν. 

 

 

New Picture.bmp

Edited by visiong
Link to comment
Share on other sites

Nα το κανεις, αυτο ειναι το σωστο. Περιγραφεις την αρχικη ιδιοκτησια, το ρυμοτομουμενο και το οικοπεδικο τμημα. Το κτηματολογιο πρεπει να του δωσει την αρχικη ιδιοκτησια, απο τη στιγμη που δεν εχει αποζημιωθει μεσω πραξης τακτοποιησης κι αναλογισμου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το σχέδιο είναι από μελέτη που έγινε για πράξη τακτοποίησης. Δεν γράφεις αν ολοκληρώθηκε η πράξη?? Το λεκτικό της πράξης το διάβασες ( ή απλώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη? αν και αυτά τα (α), (β) .... κλπ  μπαίνουν από τη υπηρεσία (??) για να γραφτεί το λεκτικό της πράξης. Μάλιστα είναι με κομπιούτερ). Μήπως έχουμε αυτοαποζημιώσεις και εσείς περιμένατε να πάρετε χρήματα? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.