Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ακόμη 2.528 νέα ονόματα ωφελούμενων στο ''Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον''


Engineer

Recommended Posts

Σε συνέχεια της απόφασης υπαγωγής 5.046 νοικοκυριών συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 56.462.314,33 ευρώ στο πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον" της πρόσθετης υπαγωγής 35 επιλαχόντων ωφελούμενων, και της ανακοίνωσης υπαγωγής επιπλέον 909 ωφελούμενων, το ΕΤΕΑΝ ανακοίνωσε επιπλέον ονόματα δικαιούχων.

 

Συνολικά υπάγονται 2.528 επιπλέον ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 28.798.681,20 €, όπως καταγράφονται στον Πίνακα 2 του Παραρτήματος της απόφασης.

 

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, είναι 3 μήνες από την ημερομηνία εκταμίευσης προκαταβολής ή την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς εφόσον δεν καταβάλλεται προκαταβολή.

 

Η επιδότηση επιτοκίου αφορά όλη τη διάρκεια του δανείου.

 

Εάν μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης δεν έχουν προσκομιστεί τα δικαιολογητικά που τυχόν δεν υποβλήθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης, η υπαγωγή του Ωφελούμενου θα ανακληθεί.

 

Τα ωφελήματα του Προγράμματος θα καταβληθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και στους όρους της σύμβασης δανείου με το χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

 

Οι Δικαιούχοι του Πίνακα 2 θα ενημερωθούν για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα μέσω των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών οργανισμών εντός 10 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσης στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ώστε να προσέλθουν σε αυτούς για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, έως και τις 15/12/2016.

 

Δείτε την απόφαση με όλα τα νέα ονόματα εδώ: https://diavgeia.gov...=true

 

Πηγή: http://www.b2green.g...omisi-kat-oikon

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αίτηση που έγινε τον Μάιο του 14 έχει ελπίδες; 

Εχω πελάτη που εγκρίθηκε Απρίλιο του 14. Μαλλον ισως στους επόμενους το δικό σου...

Link to comment
Share on other sites

Η χθεσινή λίστα (41/10-11-2016) είχε αιτήσεις μέχρι και 23/12/2014.

Αν δεν ήταν μέσα το πιο πιθανό είναι να μην έχει ενταχθεί.

 

Επιπλέον κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει και καινούρια λίστα καθώς το πρόγραμμα τυπικά ολοκληρώνεται τέλος του έτους και ήδη έχουμε φτάσει Νοέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας πάντα για την ημερομηνία που έφτασε η αίτηση του ωφελούμενου στο ΕΤΕΑΝ (ημερομηνία πρωτοκόλλησης), δεν εξαρτάται μόνο από αυτή ποιός ωφελούμενος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα, αλλά και από ποια περιφέρεια είναι.

 

Έτσι ενώ για Κεντρική και Δυτική Μακεδονία η ημερομηνία έφτασε έως την 23/12/14, για την Αττική π.χ. είναι μόνο έως την 6/6/14, για την Ήπειρο δε ακόμα νωρίτερα : έως την 17/3/14, κλπ.

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει και το κριτήριο της περιφέρειας που λες nick_61.

Στη Β. Ελλάδα είχε εξαντληθεί το κονδύλι νωρίτερα από τις υπόλοιπες περιφέρειες οπότε είναι λογικό να έχουμε αρκετούς ωφελούμενους από εκεί.

Το ίδιο είχε γίνει και με την προηγούμενη λίστα αν θυμάμαι καλά.

 

Εγώ εστιάζω περισσότερο στο ότι (λογικά) δεν θα υπάρξει άλλη λίστα με το τρέχον πρόγραμμα. 

Ηδη το χρονοδιαγράμματα είναι περιορισμένα.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τα λεγόμενα του ΕΤΕΑΝ δεν θα υπάρξει άλλη λίστα με το τρέχον πρόγραμμα. Όσοι είναι στην αναμονή (περίπου 30.000 σε όλη την Ελλάδα), θα ενταχθούν στο νέο "εξοικονόμηση κατ'οίκον".....αν...και..πότε... :sad:

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα... 

Μήπως οι εγκρίσεις γίνονται και με άλλα περίεργα κριτήρια (εκτός της σειράς προτεραιότητας)...

Αν είχε απορριφθεί η αίτηση δεν θα είχαμε σχετική ενημέρωση;  

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να ακούγεται περίεργο και ανέλπιστο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ακολουθούν σειρά προτεραιότητας με πρώτο κριτήριο την ημερομηνία που έφτασε η αίτηση του ωφελούμενου στο ΕΤΕΑΝ (ημερομηνία πρωτοκόλλησης). Το δεύτερο κριτήριο είναι ότι πρέπει να ενταχθούν οι ωφελούμενοι αναλογικά ανά περιφέρεια, γιαυτό και υπάρχει διαφορά στις ημερομηνίες.

Αν πάρεις τηλ στο 2107450400 και δώσεις το ΑΦΜ θα σου απαντήσουν αν και πότε έχει πρωτοκολληθεί η αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.