Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣτΕ: ανάκληση άδειας "γλίστρας" σε περιοχή εκτος σχεδίου


Recommended Posts

ΣτΕ 2188/2016

Περίληψη

-Ανεξαρτήτως των λοιπών προϋποθέσεων που τυχόν απαιτούνται δυνάμει της νομοθεσίας περί προστασίας του αιγιαλού και της παραλίας και του περιβάλλοντος, η κατασκευή ράμπας πρόσβασης μικρών σκαφών στη θάλασσα επιτρέπεται μόνο σε οικισμούς, και μάλιστα μόνο μίας σε κάθε οικισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του οικισμού. Κατά συνέπεια, δεν δύναται να εγκριθεί η κατασκευή ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα σε εκτός σχεδίου περιοχές, οι οποίες δεν εμπίπτουν εντός των ορίων οικισμών, είτε προϋφισταμένων του 1923, είτε μεταγενεστέρων, με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους, νομίμως οριοθετημένων.

-Η έκταση στην οποία κατασκευάσθηκε επίδικη ράμπα, νοτίως της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, ευρίσκεται σε περιοχή εκτός ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός οικισμού.

Με τα δεδομένα αυτά, ήταν παράνομη και ως εκ τούτου ορθώς ανακλήθηκε με την προσβαλλόμενη πράξη, αν και με διαφορετική αιτιολογία.

Η ανάκληση εχώρησε πέντε έτη και ένδεκα περίπου μήνες μετά την έκδοση της ανακληθείσας πράξεως, το χρονικό δε αυτό διάστημα είναι εύλογο κατά την έννοια του άρθρου μόνου, παρ. 1 του α.ν. 261/1968.

Και τούτο προεχόντως διότι η ράμπα ευρίσκεται επί του αιγιαλού, δηλαδή κοινόχρηστου πράγματος, αποτελούντος μέρος του ευαίσθητου οικοσυστήματος των ακτών, η διαχείριση του οποίου αποτελεί λόγο δημοσίου συμφέροντος που επιτρέπει την ανάκληση παράνομης πράξεως, με την οποία επετράπη η ανέγερση κατασκευής εντός αυτού, και μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού ορίου της πενταετίας.

Πρόεδρος: Αγγ. Θεοφιλοπούλου
Εισηγητής: Θ. Αραβάνης

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μιλαμε για "παντου"....

 

εκτος σχεδιου

 

εντος Ελλαδας...

Οκ επειδη καποια ραμπα ηταν ο λογος ολου αυτου ρωτω....επιδικη ραμπα

Καποια εχω κατα νου

Link to comment
Share on other sites

"αυτη" που σκεφτεσαι εσυ... εχω και εγω  στο νου μου...... :smile:

 

"-Η έκταση στην οποία κατασκευάσθηκε επίδικη ράμπα, νοτίως της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, ευρίσκεται σε περιοχή εκτός ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός οικισμού."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.