Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση άδειας δόμησης σε ήδη σκαμμένο οικόπεδο


Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται στην περίπτωση που ζητάει ο ιδιοκτήτης να εκδοθεί αδεια δόμησης σε οικόπεδο που εχει κάνει παλιότερα εκσκαφή χωρίς αδεια και εχει εμφανέστατα αλλοιωθεί το φυσικό έδαφος; Πως το αντιμετωπίζουμε στην Πολεοδομια και στην αρχαιολογια που θα ζητήσουμε έγκριση εκσκαφών;

Link to comment
Share on other sites

Για ανέβασε φωτογραφίες να δούμε ποσό έχει αλλοιωθεί το φυσικό έδαφος;

Οι εκσκαφές για ποιο λόγο έγιναν; Ήταν να ξεκινήσει οικοδομή και σταμάτησε; Πήραν χώματα και τα έριξαν αλλού;

Link to comment
Share on other sites

Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου είπε ότι πριν δυο χρόνια είχε κάποια χρήματα και έβαλε ένα χωματουργο να το σκάψει και να πάρει τα προϊόντα εκσκαφής για να το χρησιμοποιεί για στάθμευση των αυτοκινήτων της οικογένειας του κοντά στο σπίτι του.post-85177-0-16083000-1479482085_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν διακρίνω σωστά το "εφαγε" στο εξωτερικό πρανές . Να υποθέσω εκτός σχεδίου;

Αν είναι εκτός και δεν δημιουργούνται άλλα συμβολαιογραφικής φύσης προβλήματα ή θέματα αρτιότητα κλπ ίσως η πιο καλή λύση θα είναι να το δείξεις στο τοπογραφικό με τη νέα επιφάνεια ως να ήταν εκεί που είναι σήμερα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω να έχεις άλλη λύση από το να δεχτείς τη νέα κατάσταση. Αν δεν θίγεται η αρτιότητα και δεν υπάρχουν λοιπά ζητήματα. Τώρα με την αρχαιολογία που λες, (υποθέτω ότι εμπίπτεις στην περιοχή ελέγχου της κατά την εκσκαφή), αν στις μελέτες δείχνεις το υφιστάμενο οικόπεδο ίσως δεν ασχοληθεί κανείς με το μπροστά τμήμα που σκάφτηκε. Καλύτερα όμως να σου απαντήσει κάποιος που του έτυχε τσεκάρισμα από αρχαιολογία για παρόμοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

αν δεν θέλει να αποκαταστήσει το έδαφος (προσωπικώς) θα το αντιμετώπιζα ως αυθαίρετη εκσκαφή (υπολογισμός όγκου -πρόστιμο με αναλυτικό) η οποία θα δηλωθεί στην διαδικασία της άδειας και για την άδεια δουλεύεις σαν να υπάρχει το έδαφος. (μην ξεχνάς ότι στο τοπογραφικό πρέπει να βάλεις φωτό και κάποιος μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει, εκτός αυτού οι υψομετρικές υπάρχουν και στους χάρτες ΓΥΣ)

οπότε προσαρμόζεσαι στο προϋπάρχον με ότι παρεκκλίσεις χρειάζεσαι (αν χρειάζεσαι) και αποκατάσταση του εδάφους αν δεν χρειάζεσαι παρεκκλίσεις (αν λ.χ. για λόγους θέας θα θέλει να αποκαταστήσει το έδαφος)

 

διαβάζοντας τα νεώτερα ποστ

μου έχει τύχει το αντίστροφο δηλ μπάζωμα και η αρχαιολογία ζήτησε τομές

όσο για το εντός οικισμού, μπορεί κάποιος γείτονας να το καταγγείλει αν δεν διασφαλίζεται το πρανές

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλει να αποκαταστήσει το έδαφος θέλει να τοποθετήσει ένα κτίριο σε αυτήν τη σταθμη. Με την αρχαιολογία εμπίπτει σε έλεγχο εκσκαφών. Οπωσδήποτε θα πρέπει να φαίνεται στο τοπογραφικό η σημερινή κατάσταση. Το ερώτημα ειναι βγαίνει αδεια και με ποιες επιπτώσεις στον ιδιοκτητη;

Link to comment
Share on other sites

δεν είπα να πάει με το 4178 η εκσκαφή, θα πάει με το 4067 αρ.4 παρ. 6 και το αρ.17 παρ.3α (αν βγαίνει, έχεις και κλίση μάλλον >20%)

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.