Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεταφορά πίνακα


694hle808

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Σε μία μονοκατοικία ο ιδιοκτήτης θέλει να χωρήσει τον πάνω όροφο της οικίας του σε 2 γκαρσονιέρες. Θέλει να βάλει ξεχωριστό ρολόι απο τον κάτω όροφο(μένει εκεί) και να πρέπει να ανέβει καινούρια παροχή. Θα γκρεμιστεί ένας τόιχος όμως στον τοίχο αυτό είναι ο ηλεκτρικός πίνακας ο οποίος προφανώς θα πρέπει να μεταφερθεί παραδίπλα. Στον κατω όροφο τώρα επειδή θα φτιάξει σκάλα για να ανεβαίνεις στον Α ορ. Θα μετακωμίσει η πόρτα της εισόδου του σπιτιού 1 μέτρο παραδίπλα.Θα γκρεμιστεί και εκεί τοίχος για να γίνει αυτό  στον οποιο  είναι πάλι ο γενικός πίνακα της μονοκατοικίας ως έχει αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να φύγει λοιπόν ο πίνακας να μπεί κάπου παραδίπλα.Δέν έχω ξαναμεταφέρει πίνακες και θέλω να κάνω μόνος μου τη δουλειά. Όσοι έχεται εμπειρία απο τέτοιου είδους δουλειά θα μπορούσατε να με κατατοπίσεται κάπως?Πώς συνιθίζεται να υλοποιούνται τέτοιες μετατροπές? θα ήμουν ευγνόμως για τη βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Δεν έχω εμπειρία σε μεταφορά πινάκων σε κατοικία. 

Όσον αφορά τα αδειοδοτικά για το νέο μετρητή υπάρχουν εδώ http://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/monokatoikia

Επίσης να εξετάσεις αν χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας εδώ http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=k3ouK2EJBz0%3D&tabid=762&language=el-GR

Για το τεχνικό μέρος από όσο κατάλαβα η μονοκατοικία έχει δύο επίπεδα (ισόγειο και πρώτος όροφος). Στο ισόγειο θα γκρεμιστεί ο τοίχος που είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας για να μπει η πόρτα. Αν γκρεμιστεί μέρος του τοίχου και όχι ολόκληρος δηλαδή θα μετατοπιστεί ο πίνακας εκτιμώ ότι υπάρχει θα υπάρχει περιθώριο για τα καλώδια. Αν όχι σε όλα σίγουρα στα περισσότερα. Στα καλώδια που θα είναι κοντά θα χρειαστεί να βρεις το τελευταίο μέρος της ένωσης και να αντικαταστήσεις το καλώδιο με μακρύτερο. Αν τώρα μετατοπίσεις όλον τον τοίχο πιθανότατα θα χρειαστεί να τραβήξεις όλα τα καλώδια.

Στον πρώτο όροφο θα πρέπει να μπει ένας πίνακας σε κάθε γκαρσονιέρα. Ο ένας σίγουρα θα συνδεθεί στο νέο μετρητή. Ο άλλος θα συνδεθεί και αυτός σε νέο μετρητή ή αν θα είναι υποπίνακας του γενικού πίνακα του ισογείου; Πάντως όπως και να έχει θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να υπάρχουν ένας πίνακας σε κάθε γκαρσονιέρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδερφε

 

Θέλει να το νοικίάσει ? Σίγουρα η κάθε γκαρσονιέρα θα χει δικό της πίνακα αλλα πως θα το κάνει? Ένα ρολόι για καθε μία ή η μία γκαρσονιέρα θα έχει ξεχώριστο μοναφασικό μετρητή και θαπέρνει απο την δίπλα?

Η μεταφορά είναι ένα θέμα αφου θα γκρεμιστεί γιατι πρέπει να μεταφέρεις όλη την καλωδίωση σε άλλο κομμάτι (Σπιράλ ευθείες ) οπότε χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.