Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόσληψη στο Δημόσιο


whowho

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν έχετε εμπειρία σχετικά με το θέμα μου

 

είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός και διατηρούσα τεχνικό γραφείο απο το 2004 εώς τον Ιούνιο του 2015. (έκανα διαγραφή στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ)

έκτοτε είμαι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ.

Τον Αύγουστο του 2009 είχα κάνει τα χαρτιά μου σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μετά απο τόσα χρόνια το είχα ξεχάσει κιόλας ώσπου με ειδοποίησαν οτι διορίζομαι. Εδώ ξεκινάει το θέμα μου..

Είναι απαραίτητο να έχω την άδεια άσκησης επαγγέλματος ενεργή? (πρέπει γιατι έτσι ορίζει η προκήρυξη)

πρέπει να κάνω άρση της διαγραφής μου?

αν ναι απο πότε?

πόσα εξάμηνα πρέπει να πληρώσω?

στην άδεια άσκησης επαγγέλματος ποιά θα είναι η ημερομηνία? της "πρώτης" απόκτησης ή της τωρινής (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός)

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν σιδεροκέφαλος και προσπάθησε όταν ξεκινήσεις την εργασία σου και ειδικά όταν αρχίσεις και μπαίνεις στα ενδότερα να φροντίζεις πρώτα απ όλα τους πολίτες και ειδικά τους μηχανικούς ιδιώτες και να μη έχεις τάση να κάνεις πάσα αλλού το μπαλάκι. Α.... να μη το ξεχάσω και να απαντάς στα τηλέφωνα του κοινού και να μη είναι μουγκό το τηλεφωνο της υπηρεσίας για να μη σε ενοχλεί.


 

Στα ερωτήματα σου.

Αφού το ορίζει η προκήρυξη όπως λες τότε ναι πρέπει να το κάνεις.

 

Άλλο όμως να είσαι εν ενέργεια στο ΤΕΕ κι άλλο να κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην Εφορία (τσέκαρε το αυτό με προσοχή)

 

Από το ΤΕΕ αν δεν κάνω λάθος δεν σε διέγραψαν αλλα σε έκαναν επίτιμο μέλος ή μη ενεργό. Πας ΤΕΕ και ρωτάς.

Δεν θα κάνεις αίτηση για άρση της διαγραφής σου  (άρα να σε πάει από εκεί που είχε γίνει η παύση) αλλα θα ζητήσεις με Αίτηση επάνοδο.

Οπότε ξεκινάς όλα (τα του ΤΣΜΕΔΕ) με βάση την ημερομηνία επανόδου στο ΤΕΕ.

Νομίζω πως μπορείς αν το χρειάζεσαι στο αίτημα επανόδου σου να βάλεις και προγενέστερη ημερομηνία οπότε και με αυτή την προγενέστερη ημερομηνία θα σε ασφαλίσει μετά το ΤΣΜΕΔΕ. Οπότε προσοχή αν δεν το χρειάζεσαι δεν το κάνεις.

Στο δια ταύτα.

Πας αύριο Νομαρχία (Συγγρού 82 ή 84 δεν θυμάμαι) και κάνεις αίτηση επανόδου εκεί (4ος όροφος). Μη πας με αμάξι, δεν έχει παρκάρισμα. Είναι έναντι στάση μετρό στο ΦΙΞ.

Θα στο δώσουν σε λίγη ώρα με αριθμό πρωτοκόλλου.

Με το χαρτί αυτό πας ΤΕΕ (την ίδια μέρα, πάλι με Μετρό Σύνταγμα). Δεύτερο όροφο και κάνεις αίτηση επανόδου. Εκεί ρωτάς λεπτομέρειες και διαδικασίες. Καταθέτεις και το χαρτί της νομαρχίας.

Πιθανά (δεν είμαι σίγουρος) η επάνοδος περνά από έγκριση από την Διοικούσα του ΤΕΕ κα τώρα με τις εκλογές μπορεί να καθυστερήσει λίγο.

 

Παράλληλα και πριν ακόμα πάρεις την έγκριση της επανόδου από το ΤΕΕ πας ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησε όλα τα σχετικά τι και πως. Αν βγάλεις άκρη με ποιους μιλάς και ποιοι ξέρουν ενημέρωσε κι εδώ.

 

Στην επάνοδο που θα έχεις από το ΤΕΕ πάντα θα γράφει το χαρτί την αρχική ημερομηνία που έλαβες την άδεια εξάσκηση επαγγέλματος (νομίζω δηλαδή αφού κρατάς τον ίδιο αριθμό μητρώου.)

Μη καθυστερείς με αναζητήσεις μονο από ιντερνέτ αλλα ξεκίνα και αύριο κιόλας διότι η αίτηση επανόδου μπορεί να αργήσει.

Όπου κάνεις αίτηση ζητάς και κρατάς όνομα του αρμοδίου υπαλλήλου και τηλέφωνο για να κάνεις και ένα πρέσινκ που και που.

Edited by Didonis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

λοιπόν οδύσσειας συνέχεια..

πήγα στην τεχνική υπηρεσία της περιφέρειάς μου (εκει είχα κάνει την αίτηση διαγραφής μου) και η προισταμένη αρνείται να κάνει δεκτή την αίτησή μου για επάνοδο!! γιατι λέει δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει οτι είναι στις αρμοδιότητές της!

Δεν την ενδιαφέρει και δεν την απασχολεί! (δικά της λόγια)

Πήγα αμέσως μετά στο ΤΕΕ και οι άνθρωποι ευγενάστατοι αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν. Η διαδικασία είναι τεχνική υπηρεσία - ΤΕΕ -ΤΣΜΕΔΕ.

Επικοινώνησα με τεχνικές υπηρεσίες Θεσσαλονίκης και Αττικής και μου είπαν οτι κάνουν επανόδους κάθε μέρα, δεν είναι άγνωστη η διαδικασία σε αυτούς.

τρελοκομείο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.