Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρχεται δημοπράτηση για 12 συρμούς στο Μετρό Θεσσαλονίκης, τρέχουν οι Μετροπόντικες


Engineer

Recommended Posts

Προχωρούν τα έργα Μετρό στη Θεσσαλονίκη, τόσο στην βασική γραμμή όσο και στον κλάδο της Καλαμαριάς. Η λύση που συμφωνήθηκε για την κατασκευή του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, απεμπλέκει ακόμα ένα θέμα δίνοντας αέρα στα έργα.

 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το αμέσως την έγκριση από το ΚΑΣ. Την ερχόμενη Τετάρτη θα υπογραφεί η συμφωνημένη μελέτη από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Υποδομών και την Αττικό Μετρό. Εκτιμάται ότι στις αρχές του έτους τα έργα κατασκευής θα ξεκινήσουν ενώ παράλληλα θα αναμένεται και το τέλος των αρχαιολογικών ανασκαφών.

 

Οι 2 Μετροπόντικες οδεύουν προς το σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ και όλα δείχνουν τα θέματα με το υπέδαφος ξεπεράστηκαν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com o πρώτος Μετροπόντικας θα φτάσει το Σάββατο στο σταθμό Πατρίκιο, θα χρειαστεί μία εβδομάδα να τον περάσει και αμέσως μετά θα φτάσει εκεί και ο δεύτερος Μετροπόντικας.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΡΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΡΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Αυτή την περίοδο στην Αττικό Μετρό γίνονται αλεπάλληλες συσκέψεις για 2 σημαντικά θέματα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το πρώτο είναι να κλειδώσει η παραγγελία των 18 συρμών.

 

Ένα θέμα που έχει προκύψει είναι πως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των έργων οι προδιαγραφές για τα τρένα που είχαν τεθεί στην προκήρυξη εν πολλοίς έχουν ξεπεραστεί και πλέον αναζητείται η φόρμουλα με την Ansaldo για την προμήθεια τρένων με την ενσωμάτωση όλων των τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν υπάρξει στο μεσοδιάστημα. Σε κάθε περίπτωση στις αρχές του χρόνου θα πρέπει να παραγγελθούν τα τρένα και στο τέλος του 2018 αναμένονται οι πρώτοι συρμοί για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

 

Ταυτόχρονα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypodomes είναι σε προετοιμασία η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα Η/Μ του κλάδου προς Καλαμαριά μιας και η παρούσα σύμβαση δεν τα περιλαμβάνει και η προμήθεια επιπλέον 12 συρμών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι συμβατοί με το σύστημα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το κόστος δεν έχει εκτιμηθεί προς το παρόν και ο διαγωνισμός αναμένεται μέσα στο 2017.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως αυτός ο νέος διαγωνισμός είναι απολύτος απαραίτητος καθώς χωρίς Η/Μ και τρένα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο κλάδος Καλαμαριάς.

 

ΝΕΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Τα πολλαπλά μέτωπα του Μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και με τις νέες επεκτάσεις. Στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα εργοτάξια του Μετρό, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ζήτησε να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση για τις 3 επεκτάσεις προς Ευκαρπία, Κορδελιό και Αεροδρόμιο που ολοκληρώνει το δίκτυο στην πόλη.

 

Στο μέτωπο των κινήσεων για το μέλλον του Μετρό, έρχεται να συμπληρωθεί και η δημοπράτηση για γεωλογικές-γεωτεχνικές εργασίες στην δυτική επέκταση προς Νεάπολη-Σταυρούπολη-Ευκαρπία για να ωριμάσουν μελετητικά.

 

Πρόσφατα η διοίκηση της Αττικό Μετρό επισκέφθηκε το δίκτυο του Μετρό Κοπεγχάγης που είναι "αδελφό σύστημα" (ίδιοι σταθμοί, σήραγγες και τρένα) όπου πήραν μία εικόνα του πως θα είναι στο μέλλον το Μετρό στη Θεσσαλονίκη και έχουν πλεόν ανοιχτή γραμμή για θέματα που μπορεί να χρειαστεί η υποστήριξη τους.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....i-metropontikes

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.