Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποστάσεις μεταξύ κτιρίων σε εκτός οικισμόυ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Έχω ένα γήπεδο με εντός και εκτός τμήματα οικισμού εκ των οποίων μέσα στο εντός τμήμα έχω μια κατοικία που η μία της πλευρά εφάπτεται με τη γραμμή που κόβει τον οικισμό(δηλ. συνορεύει με το εκτός τμήμα)  και στο άλλο άκρου του γηπέδου στο εκτός τμήμα έχω μια αποθήκη.

Και τα δυο τμήματα(εντός/εκτός) έχουν την απαραίτητη αρτιότητα και τα 2 κτίρια που βρίσκονται στο γήπεδο είναι τακτοποιημένα με το Ν.4178/13.

 

 

Ερωτήσεις:

 

1.

α)Αν στην κατοικία που έχω στο εντός τμήμα κάνω προσθήκη προς το εκτός τμήμα και στην αποθήκη που έχω στο εκτός τμήμα επίσης κάνω μια προσθήκη με διαφορετικές άδειες ποίες πρέπει να είναι οι μέγιστες/ελάχιστες αποστάσεις(αν μας ενδιαφέρουν) μεταξύ των 2 κτιρίων(κατοικία με προσθήκη και αποθήκη με προσθήκη) ;

β)Αν η απόσταση της αποθήκης δεν απέχει από τα όρια του γηπέδου όπως ορίζουν οι κανόνες για τα εκτός οικισμού μπορώ να βγάλω άδεια προσθήκης χωρίς να κατεδαφίσω κάποιο μέρος της αποθήκης ;

 

2.Αν στην κατοικία που έχω στο εντός τμήμα κάνω προσθήκη προς το εκτός τμήμα και από την αποθήκη που έχω στο εκτός τμήμα αφήσω απόσταση και δημιουργήσω μια νέα κατοικία(εκτός τμήμα).Ποίες πρέπει να είναι οι μέγιστες/ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ α)αποθήκης με νέα κατοικία(στο εκτός τμήμα) και β)νέας κατοικίας(στο εκτός τμήμα) με κατοικία που βρίσκεται στο εντός τμήμα με προσθήκη στο εκτός ;

Οι άδειες της κατοικία που βρίσκεται στο εντός τμήμα με προσθήκη στο εκτός και νέας κατοικίας στο εκτός τμήμα θα είναι διαφορετικές. 

 

 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι γνωρίζω για τις αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου για τις 2 παραπάνω ερωτήσεις.  

 

 

Edited by pmjimka
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.