Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΜΕΑ και Η/Μ νέου κτιρίου (εστιατόριου)


arisworks

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Θα ήθελα να μοιραστώ τις απορίες μου πάνω σε μια μελέτη ΜΕΑ + Η/Μ για νέο κτίριο με χρήση εστιατόριο (χώρος συνάθροισης κοινού). Χάριν ευκολία θεωρώ για την συζήτηση μας τον χώρο κοινού 100 τμ.,  την κουζίνα 20 τμ. και τα wc 10 τμ.

 

·         Το σύστημα αερισμού αφορά την επιχείρηση στο σύνολο της η μόνον τον χώρο συνάθροισης κοινού καθώς οι άλλοι χώροι είναι βοηθητικοί;

·         Η μελέτη θέρμανση – ψύξης (όπου θα γίνει για κλιματιστικά split) θα αφορά  μόνον τον χώρο συνάθροισης κοινού; Δεν μπορώ να φανταστώ κλιματιστικό σε                       κουζίνα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και αν το ζητήσω στον ιδιοκτήτη μάλλον θα μου συστήσει κάποιον καλό ψυχίατρο!

·         Θα πρέπει να έχω ηλιακό θερμοσίφωνα για ζεστό νερό, και με ποια τετραγωνικά υπολογίζω την χωρητικότητα, με αυτά του χώρου συνάθροισης η με το σύνολον.

·         Τέλος στις μελέτες πυρασφάλειας καταθέτω μια παθητική και μια ενεργητική στην πολεοδομία η μια που περιλαμβάνει και τις δυο?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια και κανείς δεν γνωρίζει η δεν απάντησε, να απαντήσω εγώ ώστε να υπάρχει μια απάντηση σε τέτοια περίπτωση ΜΕΑ.

 

Κατόπιν συζήτησης που είχα με καθηγητή (Μηχανολόγο μηχανικό) του ΤΕΕ (καθηγητή για τα σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών) μου είπε ότι η κουζίνα αποτελεί κύριο χώρο και θα πρέπει να έχει εξαερισμό και ψύξη θέρμανση φυσικά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση βέβαια είναι ο φωτισμός όπου συνήθως στις κουζίνες ο φωτισμός είναι φθορισμού οπότε και θα πρέπει να βάλω φωτισμό όπου να καλύπτει τις απαιτήσεις του κτιρίου αναφοράς.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.