Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυτοκινούμενο μηχάνημα Xray για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου


Engineer

Recommended Posts

"Το λαθρεμπόριο πλήττει τους πιο αδύναμους, δυσκολεύει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και οδηγεί σε αύξηση της φορολογίας για όσους δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους", τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά την παρουσίαση του νέου υπερσύγχρονου αυτοκινούμενου μηχανήματος Χray, δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος.

 

Η κ. Παπανάτσιου αφού επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη ημέρα ήταν η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, εξήγησε ότι το λαθρεμπόριο δεν στερεί μόνο πολύτιμα έσοδα από τη χώρα μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, αλλά δημιουργεί και άλλες παθογένειες. "Στρεβλώνει τον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με υγιή και νόμιμο τρόπο και τις φέρνει σε δύσκολη οικονομικά θέση έναντι όσων παρανομούν.

 

Δημιουργεί ένα κύκλωμα παραβατικότητας, ανομίας και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και βαριάς εγκληματικότητας" είπε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης του οχήματος x-ray, προανήγγειλε πως υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για απόκτηση και άλλων τουλάχιστον τεσσάρων μηχανημάτων με προτεραιότητες όχι μόνο τους λιμενικούς τελωνειακούς χώρους, αλλά και τα χερσαία τελωνειακά σύνορα, κυρίως στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

Ο κ. Κουίκ τόνισε πως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν δεδομένη από την αρχή καθώς όπως είπε "άμεσα συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή για την Πάταξη της Διαφθοράς», στην οποία μετείχε ο ίδιος ως ένας από τους τέσσερεις υπουργούς και πρόσθεσε πως "η μάχη κατά της διαφθοράς περιλαμβάνει και τις συμμορίες που εμπλέκονται με το λαθρεμπόριο καπνικών, πετρελαϊκών και οινοπνευματωδών προϊόντων.

 

Και στο παραεμπόριο" εξηγώντας πως "μόνο από τα λαθραία καπνικά προϊόντα υπολογίζεται μια απώλεια εσόδων για την αγορά και για το κράτος ύψους 800 δις ευρώ το χρόνο, με θύματα αγρότες, καπνεργάτες, καπνέμπορους, βιομηχανίες, μεταπράτες και περιπτερούχους".

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...esia_tou_YPOIK/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα.

 

Πόσο κόστισε? (στην Παπαστράτος)
Πόσο κοστίζει η λειτουργία του?
Τι προσωπικό (και κυρίως πόσοι) χρειάζονται για να το λειτουργήσουν?
Θέλει τίποτα εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στην κατασκευάστρια?
Ελπίζω να κάνει και για καράβια (Noorone) και να το αποσβέσουν σε μήνες και όχι σε δεκαετίες ή ποτέ.

 

Καλοδούλευτο και με γειά.

 

edit: και να μην χαλάσει απο την πρώτη μέρα και μετά περιμένουν χρόνια για ανταλλακτικά.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

800 δις ευρώ; 637 εκατ. μόνο από καπνικά το 2015 λένε ότι χάθηκαν.

Με 3,30€ το φθηνότερο πακέτο μην περιμένουν να δουν αντιστροφή του φαινομένου αλλά περαιτέρω επιδείνωση.

 

Για τον amixanos που ρωτά, 2 εκατ. κόστισε η αγορά και περιμένουν άλλα 10 (4 αυτοκινούμενα και 6 σταθερά για αποσκευές επιβατών) περιμένουν μέχρι το τέλος του 2017.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.