Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόφαση ΤΣΜΕΔΕ - Ασφαλιστική ενημερότητα με οφειλές


Engineer

Recommended Posts

Ενδεχομένως στο παρελθόν, η εισφοροδιαφυγή να ήταν σημάδι αθέμιτου ανταγωνισμού και πιστεύω αυτό εκφράζει ο συνάδελφος παραπάνω. 

Είναι γεγονός όμως πως πλέον, όταν ο κύκλος εργασιών ενός μηχανικού που έχει δουλειά για τα δεδομένα της εποχής, ίσα που αρκεί για να καλύπτει εισφορές, φορολογία και ένα μικρό ...χαρτζιλίκι για την τσέπη του, πίσω από την εισφοροδιαφυγή δεν κρύβεται δόλος, αλλά ανάγκη. 

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να ασχοληθούμε με την είδηση αυτη καθεαυτη αν ισχυει ,πως ισχυει και ποιες ειναι οι λεπτομέρειες της.Ο συνάδελφος φαντάζομαι είναι απο τις εξαιρέσεις και αν θελει μπορεί να την χρησιμοποιήσει και αυτος(Δεν χαριστηκαν λεφτα και οποιος μπαινει σε διακανονισμους πληρωνει ληστρικα επιτοκια). Επισης δεν υπαρχει εισφοροδιαφυγη...ολα ειναι γραμενα στην καρτελα του ασφαλισμενου... 

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ήξερα αν δείχνετε την ίδια ευαισθησία στον εργοδότη σας ή πελάτη σας ο οποίος δεν σας πληρώνει γιατί έχει οικογένεια, υποχρεώσεις, δεν βγαίνει κτλ.

 

Προφανώς και οι περισσότεροι δεν χρωστούν επειδή το θέλουν (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω), αλλά πόσες φορές πρέπει να το πούμε; Δεν μπορείς να πληρώσεις τις ασφ. εισφορές δεν είσαι βιώσιμος και το κλείνεις το μαγαζί ή "επενδύεις", πληρώνεις τις εισφορές, μπαίνεις μέσα έναν χρόνο και ελπίζεις τον επόμενο να πας καλύτερα.

 

 

Ο άνθρωπος δεν έχει οικογένεια και μένει με τους δικούς του τι του λες τώρα...


Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

 

Δηλαδή αν κάνω οικογένεια απαλλάσσομαι των ασφαλιστικών εισφορών; Και επίσης κάνεις λάθος πληρώνεις για τους τωρινούς συνταξιούχος. Και ως γνωστόν τα έσοδα των ταμείων δεν επαρκούν για την καταβολή των συντάξεων με αποτέλεσμα να επιδοτούνται τα ταμεία από τους φόρους μας.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι όταν κάνουμε κουβέντα για τις ασφαλιστικές μας εισφορές να μην αναφέρουμε συνέχεια τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους. Το αν έναν συνάδελφο τον πέτυχε η κρίση με παιδιά, αν τον άλλο τον πέτυχε στο παιδικό δωμάτιο και δεν κατάφερε να φύγει από τους δικούς του είναι προσωπικό ζήτημα. Δεν έχει σχέση με το αν πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ. Το να συνδέεται την οικογενειακή κατάσταση του καθενός με το θέμα είναι τραγικό. Δεν μπορείτε να γνωρίζεται τι έξοδα έχει ο καθένας!   

Όσους συναδέλφους ξέρω, που πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ στην ώρα τους είναι γιατί χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν ξέρω κάποιον πλέον που να πληρώνει για να του παρέχεται κοινωνική πρόνοια, ούτε πληρώνουν για να έχουν ήσυχα γεράματα με την σύνταξή τους. Και αυτοί οι άνθρωποι από κάπου αλλού κόψανε για να το πληρώσουν στην ώρα τους. 

Προσωπικά θεωρώ ότι τίθεται θέμα αδικίας όταν αντιμετωπίζεται από το ΤΣΜΕΔΕ μόνο το πρόβλημα αυτών που δεν πληρώνουν. Θα πρέπει να βρεθεί μαι φόρμουλα για αυτούς που ήταν συνεπής όλα αυτά τα χρόνια. (π.χ. έκπτωση). Αλλιώς αντιμετωπίζονται συνάδελφοι με δύο μέτρα και δύο σταθμά από το ταμείο.

Η μονομερής αυτή στάση του ταμείου κλείνει το μάτι σε αυτούς που πληρώνουν on time λέγοντάς τους : "μην πληρώνεται και αν σας έρθει καμία δουλίτσα, εγώ εδώ είμαι". Κλείνουν απλά την ταφόπλακα του πεθαμένου ταμείου. 

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

Τι λες τώρα... Πληρώνεις καταρχήν για να μην σε κυνηγήσουν τα χρέη και μια μέρα φουσκώσουν τόσο πολύ που μπορεί να σου πάρουν το σπίτι.. Προσωπικά για αυτό πληρώνω, χεστηκα για την ασφαλιστική ενημερότητα δεν μου χρειάζεται πουθενά ιδιωτικός υπάλληλος είμαι. Το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι που έχουν στην κατοχή τους κάτι η δεν θέλουν μπλεξίματα..

Και σιγά μην σου δίνουν και μπόνους που πληρώνεις για σπα στον Αστέρα. Εδώ σου τα παίρνουν όπως μπορούν.

Είχα φέτος επιστροφή φόρου κάπου 1600€ και όταν πήγα να τον εισπράξω μου λένε δεν γίνεται γιατί έχω χρέη στο ταμείο (άσχετα αν πληρώνω κανονικά τα τρέχοντα και τις δόσεις όχι μόνο στην ώρα αλλα και πιο πριν όπως θα κάνω και με το Β16 και μάλιστα άνετα). Στη συνέχεια έδωσα εντολή με αριθμό πρωτοκόλλου από εφορία να πάει το ποσό στο ΤΣΜΕΔΕ.. όλα καλά μεχρι εκεί. Στο ΤΣΜΕΔΕ αγενέστατοι υπάλληλοι μου λένε δεν βλέπω τίποτα ελάτε μετά από 3-4 μήνες!!! μπας και... Οι δόσεις όμως κανονικά το χρέος βλέπω το ίδιο... Και μετά μου λες...περιμένεις έκπτωση που είσαι συνεπής..

Μακάρι να μπορούσε να κλείσει το ρδελο και να τους δω όλους αυτούς τους υπαλληλισκους στο δρόμο να σαπίσουν στην πείνα σαν τα σκυλιά. Που έχουν και ύφος, να ψοφάνε και να το απολαμβάνω

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να τα πάρουμε λίγο τα πράγματα απο την αρχή και με κύριο άξονα τη λογική. Δεν θα αναφερθώ στο πώς, γιατί και με ποιό τρόπο έχει φτάσει κάποιος να έχει οφειλές στο ταμείο. Αυτό έγινε. Τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιές λύσεις υπάρχουν για να μπορεί αυτός να ανταπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις του. Η λογική του να κλείσει το "μαγαζί" είναι αντιπαραγωγική για το ίδιο το κράτος πρωτα απ'όλα γιατί χάνει και σε φόρους, πέρα απο τις εισφορές. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κλέινει βιβλία είναι αιμορραγία για την οικονομία. Επίσης για το άδικο του πράγματος θα συμφωνήσω με τον φίλο mixyak790. Δεν μιλάμε για ένα φαινόμενο εισφοροδιαφυγής γιατί πολύ απλά η οφειλή είναι εκεί και σε περιμένει και με επιπλέον προσαύξηση. Και έρχεται η ώρα που ο ίδιος άνθρωπος βλέπει το "μάννα εξ'ουρανού", μια δουλειά που θα τον βοηθήσει να εξοφλήσει ή να μειώσει οφειλές προς δημόσιους φορείς-υποχρεώσεις ή ακόμα και να επιβιώσει (σε πάρα πολλές περιπτώσεις). Και εμείς λέμε οοοχι δεν θα την κάνεις αυτή τη δουλειά για τον απλούστατο λόγο οτι χρωστάς. Έτσι και εσύ χάνεις σαν ταμείο και τον άνθρωπο απο τον οποίο προσδοκάς κάποτε να σε αποπληρώσει και να είναι εντάξει, τον ρίχνεις ακόμα πιο βαθιά στα Τάρταρα. Μάλιστα... Με την ίδια λογική θα αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις "δικαιοσύνης" για τους "νοικοκύρηδες" :Τί χρωστάς στην εφορία και θέλεις να πουλήσεις το χωράφι σου για να ξεπληρώσεις αυτά που χρωστάς και για να ζήσεις; Δεν σου δίνω φορολογική ενημερότητα για να προχωρήσεις στα συμβόλαια! Τί έγινε φίλε μου, μειώθηκαν οι αποδοχές σου στην εργασία σου και τα φέρνεις δύσκολα στην αποπληρωμή του πλέον "κόκκινου" δανείου σου; Να σου το πάρει η τράπεζα και δεν με νοιάζει και ας έχεις ήδη πληρώσει το 80% αυτού και με ληστρικά επιτόκια. Μου ήθελες και σπίτι τρομάρα σου... κτλ. κτλ. κτλ... Συνάδελφοι αυτά τα λέω με γνώμονα τη λογική και όχι την ανθρωποφαγία (που επικρατεί δυστυχώς στις μέρες μας), και ώς άνθρωπος που πραγματικά πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στον υγιή ανταγωνισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.