Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΤΕΠ: Χρηματοδότηση για έργα φύσης, βιοποικιλότητας και ενεργειακής απόδοσης


Engineer

Recommended Posts

Δύο σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Natural Capital Financing Facility (NCFF) για έργα φύσης και βιοποικιλότητας και το Natural Capital Financing Facility (Natural Capital Financing Facility ) που αφορά επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης παρουσιάστηκαν στο LIFE Capacity Building Networking Workshop που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, στο Υπουργείο Γεωργίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Stefanie Lindenberg εκπρόσωπος του NCFF ανέφερε ότι με τη μορφή δανείου μπορεί να δοθεί η χρηματοδότηση σε έργα Φύσης/Βιοποικιλότητας τα οποία έχουν τη δυνατότητα παραγωγής εσόδων. Το δάνειο δίδεται απευθείας στον φορέα που το αιτείται και συνοδεύεται από Τεχνική Βοήθεια ύψους 1 εκ. ευρώ. Η Τεχνική Βοήθεια δίδεται στο έργο σε όλες τις φάσεις του, από το ξεκίνημα για επιχειρηματικά ή άλλα σχέδια, στη διάρκεια της υλοποίησης, στη σύνταξη αναφορών προόδου και ολοκλήρωσης, καθώς και στο κλείσιμό του. Κλείνοντας ανέφερε ότι τα επιτόκια διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της αγοράς και αφορούν κάθε έργο ξεχωριστά.

 

Στη συνέχεια, ο Attila Szabó μίλησε για το PF4EE, ένα εργαλείο το οποίο δανειοδοτεί έργα τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω των δράσεών τους. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, προς το παρόν μη υπαρκτή για τη χώρα μας, αποτελεί η ύπαρξη ενός ενδιάμεσου φορέα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του τελικού αποδέκτη, που πρέπει να είναι μια τράπεζα. Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι η ελληνική τράπεζα που θα αναλάβει τη διαχείριση αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου στη χώρα μας, ουσιαστικά δεν υπόκειται σε κάποιο ρίσκο, μιας και αυτό καλύπτεται από το χρηματοδοτικό εργαλείου του LIFE.

 

Posted Image

 

 

Στο workshop συμμετείχαν 17 χώρες της ΕΕ για το Πρόγραμμα LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού 14 χώρες-δικαιούχοι έργων Capacity Building παρουσίασαν την εξέλιξη των δράσεών τους. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εμπειρογνώμονες Επικοινωνίας και Περιβάλλοντος του έργου Greek LIFE Task Force, Κέλλη Κολιγιώργα και Δημήτρης Χωματίδης.

 

Οι συμμετέχουσες χώρες έλαβαν μέρος σε θεματικά σεμινάρια αναφορικά με διάφορα οικονομικά θέματα έργων Οικοδόμησης Δυναμικού, τη διάχυση της πληροφορίας, τις ευκαιρίες διακρατικών συνεργασιών μέσω του LIFE, την πρόοδο του προσωπικού για το LIFE και την ενίσχυση των γνώσεων των αιτούντων.

 

Επιπλέον, στο workshop συμμετείχαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Christian Strasser (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και ο Michel Quicheron (Εκτελεστικός Οργανισμός για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις-EASME).

 

Πηγή: http://greenagenda.gr/29586/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.