Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΣτΕ 2411/2016 Παράνομη τροποποίηση του ΓΠΣ Λάρισας


dimitris GM

Recommended Posts

ΣτΕ 2411/2016

 

Περίληψη

 

-Εξάλλου στο στο άρθρο 29 παρ.4 του ν.2831/2000 ( Α’ 140) , όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 του ν.3044/2002 ( ΑΊ97) ορίζεται ότι: « Όπου στις προηγούμενες παραγράφους προβλέπεταί τροποποίηση εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και οικισμών, οι σχετικές πολεοδομικές ρυθμίσεις πρέπει: α) …β) να μην επιφέρουν αύξηση του ισχύοντος συντελεστή δόμησης ούτε αλλαγή των γενικών κατηγοριών χρήσεων της περιοχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του από 23.2.1987 π.δ/τος (Δ Ί66), δυσμενέστερη για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον …».

-Η επίμαχη τροποποίηση της χρήσης από αμιγή σε γενική κατοικία στηρίχθηκε μόνο στη σκέψη ότι το εν λόγω ΟΤ γειτνιάζει με τον κεντρικό οδικό άξονα της Περιφερειακής Τρικάλων και ότι για τη γειτονική ΠΕ 15 είχε ήδη θεσμοθετηθεί χρήση γενικής κατοικίας στα αντίστοιχα ΟΤ. Με τα δεδομένα αυτά, όπως βασίμως υποστηρίζουν και οι αιτούντες η πληττόμενη διάταξη του επίμαχου ΓΠΣ είναι μη νόμιμη, σύμφωνα με τα εκτεθέντα σε προηγούμενες σκέψεις, διότι συνεπάγεται μεταβολή επί το δυσμενέστερο του καθεστώτος χρήσεώς της χωρίς για τη μεταβολή αυτή να γίνεται επίκληση σκοπού δημόσιου συμφέροντος και χωρίς να εξετασθούν ειδικότερα οι επιπτώσεις της στην ποιότητα ζωής και στη λειτουργικότητα του οικισμού. Συνεπώς, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή και η προσβαλλόμενη απόφαση του ΓΓΠ Θεσσαλίας να ακυρωθεί.

Πρόεδρος: Κ. Μενουδάκος
Εισηγητής: Αντ. Ντέμσιας

 

πηγη

 

http://nomosphysis.org.gr/15392/ste-24112016-paranomi-tropopoiisi-gps-larisas/

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.