nizzo said:
Οι μηχανικοί μου δεν παίρνουν θέση προφανώς για να μην έχουν ευθύνες και λένε ότι δεν υπογράφουν τεχνικές εκθέσεις αντιστήριξης.
Πως μπορώ να κινηθώ? Υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί τεχνικά ότι η αντιστήριξη με ντουλάπια είναι η ενδεδειγμένη λύση?
Όχι μόνο είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση, αλλά προβλέπεται και στο ΣΑΥ η αναγραφή των υποδείξεων για τις αντιστηρίξεις, επίσης στο ΗΜΑ, καθώς και στις υποχρεώσεις του Επιβλέποντος Μηχανικού, ΠΔ τάδε.Οι Μηχανικοί σου-και το λέω με πλήρη συνείδηση- είναι κότες, να μην πω φραγκόκοτες.Και γενικά στο επάγγελμα κυκλοφορεί πολύ τρελοκομπαρσία, είναι καιρός να αραιώνουμε σιγά-σιγά.Στην τελική, αν κρίνουν επικίνδυνη την περίπτωση, ας αναγράψουν υπόδειξη για εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης.
Κομπάρσοι........Κοίτα να δεις, αν δεν πάρουν θέση, στείλτους ένα εξώδικο να δεις πώς παίρνουν θέση άμεσα και εγγράφως.
Επίσης, να ασφαλίσεις το έργο κατά παντός κινδύνου εργολάβου.Αν δεν βρεις ασφαλιστική που να σε ασφαλίζει κατά παντός κινδύνου, πες μου να σου συστήσω εγώ.Γιατί και οι ασφαλιστές κομπάρσοι είναι και στην κατά παντός κινδύνου εργολάβου κ εκεί ποιούν τη νήσσα.Εν ολίγοις, οι μηχανικοί σου είναι κότες, και όλοι οι ασφαλιστές πάπιες.Και ως πτηνά, ανήκουν σαφώς στην κατηγορία φτερού.Την φτερού την ξέρεις που πούλαγε φτερά?Ε, σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται.
Υπογραφή: Ένας κύκνος.