Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 13.000 νέες φυτεύσεις έως τον Μάρτιο


Engineer

Recommended Posts

Μια σειρά παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τόσο την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου όσο και των όγκο της βλάστησης που υπάρχει σε αυτούς, σχεδιάζει και υλοποιεί το Τμήμα Συντήρησης Κήπων του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου τα πάρκα και οι νησίδες πρασίνου της πόλης να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

 

Αυτήν την περίοδο, που οι εργασίες συντήρησης πρασίνου, όπως η άρδευση και η κοπή της χλόης, περιορίζονται, εκτελούνται εργασίες κυρίως νέων φυτεύσεων και κλαδεύσεων επικίνδυνων δένδρων.

 

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν κλαδευτεί περισσότερα από 500 δένδρα στα πάρκα της πόλης (πλ. Δικαστηρίων, πάρκο ΧΑΝΘ, πάρκο Βασιλικού θεάτρου κλπ), ενώ, παράλληλα, έχουν γίνει φυτεύσεις άνω των 10.000 ετησίων ανθοφόρων φυτών (πρίμουλες, πανσέδες) σε χώρους πρασίνου της πόλης. Επίσης την περίοδο αυτή και με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων το Τμήμα Συντήρησης Κήπων έχει φυτέψει σε κεντρικά σημεία της πόλης (Πλ. ΧΑΝΘ, Καμάρα, Άγαλμα Βενιζέλου κλπ) 1.500 αλεξανδρινά δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρωματικό τόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

Posted Image

 

 

«Στην επόμενη περίοδο και μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα γίνουν φυτεύσεις 2.000 χιλιάδων βολβών, ενώ είναι προγραμματισμένη η ανανέωση 5 στρεμμάτων επιφανειών χλοοτάπητα σε πάρκα όπου έχει παρατηρηθεί καταστροφή ή υποβάθμισή του. Τέλος, αυτή την περίοδο θα έχουμε και φυτεύσεις νέων δένδρων και θάμνων τόσο για την αύξηση του υψηλού πρασίνου των πάρκων, όσο και για την αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών», τόνισε στη Greenagenda.gr o Ευάγγελος Ματζίρης, προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Κήπων του δήμου.

 

Την περίοδο φθινόπωρο 2016-άνοιξη 2017 το έργο «Συντήρηση πάρκων και χώρων πρασίνου & κλάδευσης και φύτευσης δέντρων στα δημοτικά πεζοδρόμια» περιλαμβάνει φυτεύσεις και στις 6 Δημοτικές κοινότητες.

 

Posted Image

 

«Όλα τα παραπάνω μαζί με τις τακτικές εργασίες συντήρησης πρασίνου που εκτελούνται, θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στο να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που το πράσινο παρέχει στις πόλεις και που δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά. Το πράσινο στις πόλεις έχει πάψει να αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο του δομημένου περιβάλλοντος, αλλά είναι το καίριο και ουσιώδες στοιχείο για τη βιωσιμότητα των σύγχρονων αστικών κέντρων», υπογράμμισε ο κ. Ματζίρης.

 

Posted Image

 

 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος Τμήμα Αλσών Δενδροστοιχιών & Φυτωρίων, προγραμματίζεται να φυτευθούν 1.278 δένδρα αειθαλή (νερατζιές, κ.α.) και φυλλοβόλα δένδρα (ψευδακακία σφαιρική, σφένδαμος, ιπποκαστανιά, κ.α.) με τοποθέτηση φράχτη ριζών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ανασήκωσης των πλακών του πεζοδρομίου στο μέλλον.

 

Πριν από τη φύτευση, θα προηγηθεί η κοπή των ξερών δένδρων και η εκρίζωση του υπόγειου τμήματος του ξερού δένδρου που υπάρχει στις δενδροδόχους.

 

Posted Image

 

Πηγή: http://greenagenda.gr/30002/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Όμορφα λόγια ενός προϊσταμένου.

Η πραγματικότητα: παρατάνε τα κλαδιά κάτω, δημιουργώντας (πρόσθετες) παγίδες και εμπόδια, κι όοοταν περάσει το φορτηγό τα μαζεύουν, αφήνοντας κι ασκούπιστα... Τα ίδια και στην Αθήνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.