Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΤΑΑ προς ΕΦΚΑ & Υπ. Εργασίας: παράταση της προθεσμίας πληρωμής ΤΣΜΕΔΕ, Β εξαμήνου του 2016


Engineer

Recommended Posts

κανονικά πρέπει να υπάρχει παράταση

από την άλλη δεν θα μετρήσει στα έξοδα του 2016 με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισφορες 2017

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

akius είσαι σίγουρος για αυτό? Είχα την εντύπωση οτι εμπρόθεσμες πληρωμές στην επόμενη χρονιά αφαιρούνται από την χρονιά που αφορούν οι εισφορές.

Link to comment
Share on other sites

akius είσαι σίγουρος για αυτό? Είχα την εντύπωση οτι εμπρόθεσμες πληρωμές στην επόμενη χρονιά αφαιρούνται από την χρονιά που αφορούν οι εισφορές.

 

Οι δανειστές άλλα θέλουν:

 

"Κατά 35%, ή 800 εκατ. ευρώ έσοδα, ζητούν οι δανειστές από την επιβολή των δύο νέων βασικών ασφαλιστικών "χαρατσιών" επί του εισοδήματος των επαγγελματιών από 1/1/2017.

Αυτό προκύπτει από την απαίτησή τους να συμπεριληφθούν στα εισοδήματα των επαγγελματιών (αλλά και των αγροτών) τα οποία δηλώθηκαν το 2015 -επί των οποίων θα υπολογιστεί η εισφορά 20% για την κύρια σύνταξη και 6,9% για τον ΕΟΠΥΥ το 2017- και οι καταβολές τους για εισφορές κύριας σύνταξης και ΕΟΠΥΥ για το ίδιο έτος και όχι το καθαρό δηλωτέο εισόδημά τους, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου"

 

Πάντα οι δανειστές θέλουν.......

Link to comment
Share on other sites

Προωθώ το μηνυμα για να το δούνε όσοι περισσότεροι γίνεται.....

 

http://synelefsimixa...

 

ΕΠΕΙΓΟΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ ΕΤΑΑ, Τετάρτη 28/12/2016 στις 15:00, Μάρνη 22

 

Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι αδυνατούν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα στο ΤΣΜΕΔΕ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχουν περιέλθει, την ώρα που 70.000 συνάδελφοι που ήδη έχουν οφειλές κινδυνεύουν να παραδοθούν στο ΚΕΑΟ,  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ, αρνήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίασή του να δώσει παράταση για την καταβολή των εισφορών για το Β εξάμηνο του 2016 και παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο, που όμως δεν απαντά. Ως πρόφαση χρησιμοποιείται η αδυναμία του ΕΤΑΑ να μεταφέρει οφειλές ειδοποιητηρίων στον ΕΦΚΑ. Πρόφαση που είναι προφανές ότι δεν στέκει, αφού τα απλήρωτα ειδοποιητήρια θα περάσουν κανονικά στον ΕΦΚΑ μαζί με τις ληστρικές προσαυξήσεις, όπως και η απαίτηση για τις αναδρομικές οφειλές που μας ζητάνε να καταβάλλουμε. Δεν λαμβάνουν επίσης υπόψη ότι η προθεσμία για την καταβολή του Α2016 έληξε πριν λίγους μόλις μήνες, και είναι αδύνατον για τους περισσότερους συναδέλφους να καταβάλλουν και δεύτερη εισφορά μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες.

 

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, αυτή την Τετάρτη, στις 15.00, στο ΕΤΑΑ, Μάρνη 22 για να διεκδικήσουμε να δοθεί παράταση για την καταβολή των εισφορών για το Β’ Εξάμηνο.

 

Ταυτόχρονα επιμένουμε στις διεκδικήσεις μας για τη μη καταβολή την αναδρομικών οφειλών, τη μείωση των εισφορών (και αναδρομικά), την επιστροφή όλων των αδίκως καταβληθέντων σε αυτούς που τα κατέβαλλαν, τη μη αποστολή οφειλών στο ΚΕΑΟ και τη διαγραφή ασφαλιστικών χρεών των άνεργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων.

Link to comment
Share on other sites

Πήγα στη διαμαρτυρία και πιέσαμε πάρα πολύ το ΔΣ του ΕΤΑΑ να ανακοινώσουν παράταση. Επέμειναν ότι δεν μπορούν να δεσμεύσουν το νέο ταμείο (ΕΦΚΑ) με αποφάσεις, αφού από 1/1/2017 το ΕΤΑΑ δεν υφίσταται. Είπαν ότι θα ξαναζητήσουν από το υπουργείο να δωθεί παράταση και είπαν ότι το νέο ταμείο (ΕΦΚΑ), από 1/1/2017 και μετά θα συζητήσει το θέμα της παράτασης. Δηλαδή θα υπάρχει ένα διάστημα στις αρχές Ιανουαρίου, όπου όσοι δεν έχουν πληρώσει το Β' εξάμηνο του 2016 θα είναι ξεκρέμαστοι. Στο τέλος είπαν ότι αύριο θα βγεί μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ για το θέμα της παράτασης, η οποία δεν θα λέει ότι δίνεται παράταση, αλλά ότι αποφασίστηκε να ξαναζητήσουν από το υπουργείο να δοθεί παράταση. Παρά το ότι από το ύφος όσων βρεθήκαμε εκεί κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί όταν καλούμαστε μέσα σε διάστημα 2 μηνών να πληρώσουμε τις εισφορές και των 2 εξαμήνων του 2016, θεωρώ ότι σε αυτές τις παραστάσεις διαμαρτυρίας πρέπει να είμαστε λιγότερο ευγενικοί με τους καρεκλοκένταυρους του ΕΤΑΑ και να απαιτούμε πιο δυναμικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Δυστυχώς δεν έχω κάτι πιο ευχάριστο να ανακοινώσω από την κινητοποίηση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

akius είσαι σίγουρος για αυτό? Είχα την εντύπωση οτι εμπρόθεσμες πληρωμές στην επόμενη χρονιά αφαιρούνται από την χρονιά που αφορούν οι εισφορές.

http://www.michanikos.gr/topic/36458-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%A4%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%94%CE%95/page-204?do=findComment&comment=892833

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να ρωτησω κατι με τον εφκα τι θα γινει ?? Θα μπορουμε να εκτυπωσουμε μπαινω στη σελοδα αλλα δεν μου βγαζει κατι??

Link to comment
Share on other sites

Θα εκτυπώσεις από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του εφκα. Δεν είναι έτοιμο ακόμη...

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.