Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πεκίνο: 100 φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας είναι τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Engineer

Recommended Posts

Πάνω από 100 φορές τα συνιστώμενα όρια ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της βόρειας Κίνας, την παρούσα περίοδο.

 

Μάλιστα, παρότι η πρώτη έκτακτη ειδοποίηση νέφους έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, τα επίπεδα ρύπανσης ακόμα δεν έχουν υποχωρήσει. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Σιτζιαζουάνγκ, της πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας Χεμπέι όπου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, τα επίπεδα των μικροσωματιδίων (με διάμετρο κάτω από 2,5 χιλιοστά) έφτασαν τα 1.000 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την στιγμή που το όριο του ΠΟΥ για τον ετήσιο μέσο όρο είναι μόλις 10 μικρογραμμάρια. Συνολικά, είκοσι δύο πόλεις έχουν μέχρι στιγμής εκδώσει «κόκκινες» ειδοποιήσεις, την υψηλότερη δυνατή προειδοποίηση ρύπανσης του αέρα.

 

Να σημειωθεί πως οι ειδοποιήσεις ρύπανσης έχουν γίνει όλο και πιο διαδεδομένες στη βόρεια βιομηχανική ενδοχώρα της Κίνας, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε και η ζήτηση ενέργειας ανεβαίνει στα ύψη. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ της Γερμανίας, το νέφος στην Κίνα προκαλεί κάθε χρόνο περίπου 1,4 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους.

 

Πηγή: http://www.athensvoi...aleias-einai-ta

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

 

Φωτογραφίες από το http://www.newsbeast...-mera-to-pekino

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.