Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή διακόπτη με χρονοδιακόπτη


Vasilis Kaizer

Recommended Posts

Γεια σας και καλες γιορτες,

θελω να αλλαξω ενα διακοπτη για το θερμοσηφωνο με ενα χρονοδιακόπτη. Ο υφισταμενος διακοπτης είναι οπως φαινετε στην πρωτη φωτογραφια. Ομως ο χρονοδιακοπτης δεχεται μονο 3 καλωδια αντι για 5 που εχει ο υφισταμενος. Πως να τα συνδεσω?

post-109746-0-73978000-1482504429_thumb.jpg

post-109746-0-36770600-1482504444_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ο διακοπτης ηταν περιστροφικός?

Πόση ισχυ (watt) μπορει να σηκωσει ο χρονοδιακοπτης σου?

 

Εχει ξανασυζητηθει πολλες φορες, ειδικά με τα ρευματα προς αποφυγη ατυχηματων ( ειναι και χρονιαρες μερες)  καλο ειναι να φωναζουμε καποιον ειδικο (ηλεκτρολογο στην περιπτωση σου)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το θερμοσιφωνο εχει αντισταση 4 KW ως συνηθως, χρειαζεται 17,5 Α και ο χρονοδιακοπτης, που οπως φαινεται διακοπτει ενταση μεχρι 16 Α, ειναι ακαταλληλος.

 

Απαιτειται και ρελε ισχυος.

 

Καλεστε ηλεκτρολογο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απαιτειται ρελέ  με ενσωματωμένο θερμικό κανονικά και τον χρονοδιακόπτη γιατι ο 2ος καλό ειναι να μην χρησιμοποιείται σε μεγάλα ρεύματα και να είναι πιο άνετος

Link to comment
Share on other sites

Αν θες απλά χρονοδιακόπτη επειδή ξεχνάς το θερμοσίφωνο αναμμένο τότε η απλούστατη και φθηνότατη λύση είναι να κρεμάσεις στον διακόπτη ένα buzzerάκι που θα σφυράει μετά απο 10m ή όσο το ρυθμίσεις εσύ.

 

Αν θες χρονοδιακόπτη για πιο σοβαρή δουλειά, πχ το θερμοσίφωνο να ανάβει μόνον για 45m και μόνον 1h πριν το τέλος του νυκτερινού τιμολογίου τότε το #3. Μπορεί να κοστίσει αρκετά, σκαψίματα κλπ, ζήτα προσφορές από 2 ηλεκτρολόγους.

 

Αυτό ή αντίστοιχο θα ήταν τέλειο αλλά δυστυχώς είναι μόνον έως 16A. Ισως ο Καυκάς να εχει κάτι για 20A ή 25A αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ρυθμίσιμο, πιθανόν να είναι ακριβότερο.

Σε κάθε περίπτωση η δουλειά πρέπει να γίνει απο ηλεκτρολόγο.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας διάβασα το θέμα σου και παρατήρησα όλες τής απαντησης αλά κανείς δεν σου έδωσε την συγκεκριμένη στην ερώτηση (χωρίς  να θέλω να προσβάλω τους Κύριους) σου . Το ένα καφέ είναι το ρεύμα που έρχεται από τον πίνακα και το άλλο από την κατανάλωση εδώ είναι το καφέ το in στο διακόπτη είναι αυτό που έρχεται από τον πίνακα και το out αυτό τις κατανάλωσης (θερμοσίφωνα) πριν ομος καλό και φρόνιμο να φοναξης αδειούχο ηλεκτρολόγο για τα περετερο βήματα και αντικατασταση του και στην εικόνα σου φενετε καθαρά που και πως πάνε τα καλώδια ουδέτερος κοινός (στρίψιμο μαζί τα 2 μπλε και τοποθέτηση στη θέση N, γη κίτρινο μαζί όπως ήταν (δεν έχει ο νέος θέση να το τοποθέτησής άρα ταινία η κλεμα μονή μικρή και μέσα στο κουτί και τέλος στερέωση του διακόπτη στην θέση του και προσοχή κάθε εργασία που εκτελείτε απαραίτητη προϋπόθεση κλείσιμο  του γενικού διακόπτη του Ηλεκτρικού πίνακα  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Γιωργο, αν φωναξει εσενα, ετσι θα το κανεις?

 

Το οτι ο χρονοδιακοπτης ειναι για 16Α max, δεν σε αποτρεπει απο αυτο που θα εκανε καποιος αδαης?

Link to comment
Share on other sites

Το οτι ο χρονοδιακοπτης ειναι για 16Α max,

Αυτό σε πείραξε εσένα ?

Δεν βλέπεις ότι τα καλώδια είναι 2 ½ αρια?     

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.