Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικός, ελ. επαγγελματίας με 41 συντάξιμα χρόνια θα λαμβάνει 679 ευρώ σύνταξη...


brakon

Recommended Posts

 

 

Το εγκληματικό του όλου χειρισμού βρίσκεται στον υπολογισμό της σύνταξης των ελεύθερων επαγγελματιών όπου από 1/1/2002 - 31/12/2016 ορίζεται τεκμαρτό μηνιαίο εισόδημα ύψους 690 ευρώ και βάσει αυτού προκύπτει και η σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασίας. 

 

 

για τις μελλοντικές εισφορές απο 1/1/2017 και μετά το ελάχιστο τεκμαρτό μηναίο εισόδημα είναι ακόμα μικρότερο από 690, πέφτει στα 586, νομίζω. Ετσι δεν είναι: 

 

 

το κακό είναι ότι υπάρχει μία αμφιμονοσήμαντη σχέση μεταξύ εισοδήματος και ασφαλίστρου.

Καλό θα ήταν να μπορεί κάποιος να επιλέγει αν θα ήθελε να πληρώσει υψηλότερο ασφάλιστρο για να έχει και υψηλότερη σύνταξη.

Edited by πετρος748
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βρήκα αυτό http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2017/01/blog-post_18.html τώρα για το πως προκύπτει κτλ δεν ξέρω απλά το παραθέτω στην κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

Η ηγεσία και το επιτελείο του υπουργείου εργασίας είναι για σφαλιάρες. Η βλακεία που τους δέρνει και η ανικανότητα που τους χαρακτηρίζει δεν έχει όρια!

 

Στη δεύτερη παράγραφο της σελίδας 10 της εγκυκλίου αναφέρονται τα εξής:

"Σε κάθε περίπτωση τα ποσά που προκύπτουν ως συντάξιμες αποδοχές κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω αναπροσαρμόζονται κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, όπως αυτή θα προσδιοριστεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (στα παραδείγματα που ακολουθούν τα ποσά που αναφέρονται δεν έχουν αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τα ανωτέρω)."

 

Αυτή η διαδικασία είναι η λεγόμενη τιμαριθμοποίηση την οποία αναφέρει ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς. Με λίγα λόγια το ίδιο το υπουργείο αποδέχεται πως αυτή η εγκύκλιος που εξέδωσε δεν έχει ισχύ. Τα παραδείγματα είναι όλα λανθασμένα.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

...

 

Εδώ ήθελα την βοήθεια όσων τυχαίνει να θυμούνται επαρκώς... Στις μέχρι σήμερα εισφορές μας, από ό,τι νομίζω, ο υπολογισμός των επιμέρους κρατήσεών μας προέκυπτε από ένα τεκμαρτό εισόδημα της τάξης των 2.200 ευρώ τον μήνα και γι' αυτό οι μέχρι σήμερα συντάξεις των ελ. επαγγελματιών μηχανικών ήταν σχετικά ικανοποιητικές. Ενώ με το τρέχον ασφαλιστικό, θα υπάρχει εγκληματική μεταχείριση στον υπολογισμό του μέσου τεκμαρτού εισοδήματος του ελ. επαγγελματία (το 20%αυτού θα αντιστοιχεί σε εισφορές υπέρ ανταποδοτικής σύνταξης) και άρα της αυριανής σύνταξης αυτού και του μισθωτού, με τον πρώτο να μην λαμβάνει ούτε 680 ευρώ σύνταξη ενώ ο δεύτερος θα παίρνει περίπου 1750 ευρώ καθαρά...

 

Όχι, στις μέχρι τώρα εισφορές ελ. επαγγελματιών λαμβανόταν υπ'όψιν το ποσό των 693,35€ ως τεκμαρτό μηνιαίο εισόδημα http://www.tsmede.gr/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%821%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82%CE%95%CE%BB%CE%AD%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD/tabid/382/Default.aspx .

Link to comment
Share on other sites

 

 

αυτό το λινκ αναφέρεται στο 2015 και 2016 επειδή οι εισφορές από 1/1/2017 θα γίνει βάση των εισοδημάτων των ετών 2015-2016.

Πριν την 1/1/2017 ίσχυαν αυτά που λέει ο brakon

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ δεν αντιστοιχούσαν οι εισφορές των μηχανικών σε 2200 μηνιαίο εισόδημα

οι υψηλές συντάξεις των παλαιών οφείλονται στον ειδικό λογαριασμό που έδινε μιάμιση σύνταξη παραπάνω, με ελάχιστες εισφορές

Link to comment
Share on other sites

Σε όλα τα επιστημονικά ταμεία του ΕΤΑΑ καθάριζαν για τις ψηλές συντάξεις οι εισφορές υπέρ τρίτων και τα διάφορα -όσημα , ιδιαίτερα για τους νομικούς .

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ δεν αντιστοιχούσαν οι εισφορές των μηχανικών σε 2200 μηνιαίο εισόδημα

οι υψηλές συντάξεις των παλαιών οφείλονται στον ειδικό λογαριασμό που έδινε μιάμιση σύνταξη παραπάνω, με ελάχιστες εισφορές

 

 

οι εισφορές στον Ειδικό Λογαριασμό ήταν σημαντικές δεν ήταν ελάχιστες και δεν έδινε μιάμιση σύνταξη παραπάνω, έδινε χονδρικά 1000 ευρώ, και η Κύρια ήταν άλλα 1000.

Αλλά όπως και να ήταν το ΤΣΜΕΔΕ το συντηρούσαν οι Μηχανικοί 

Edited by πετρος748
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.