Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση για καυστήρα αεριού από καυστήρα πετρελαίου


Ultralord

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ενα σπίτι στον 1ο όροφο 120 τμ..Πρόσφατα έβαλα καλοριφερ και λέβητα https://www.skroutz.gr/s/3087873/Thermostahl-Enersave-EN-47-40-000kcal.html με καυστήρα πετρελαίου http://www.e-thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=180 στις 40.000 θερμίδες και με τα 12 σώματα που έχω ειναι εντάξει ζεστένεται μια χαρά.. ή κατανάλωση ειναι γύρω στα 12 λίτρα την ημερα με δοκιμή στην καταναλωση..στους 18 βαθμους ο θερμοστατης.. γυρω γυρω απο το σπιτι δεν εχει αλλα σπιτια οποτε το χτυπαει αρκετα και ο αερας..

Το ερώτημα μου ειναι εφόσον ρωτησα και ο λεβητας υποστιρίζετε με καυστήρα αερίου ( υγραερίου - φυσικου αεριου ) τι καυστηρα θα χρειαστώ? θα πρεπει να ειναι στα 60 kw οπως ειναι του πετρελαίου? μπορείτε να μου προτείνεται ποιος θα ήταν ιδανικος για να δω που κυμαινονται οι τιμές? ενδιαφέρομαι μονο για καυστηρα αεριου για να εχω την ιδια απόδοση παράδειγμα θα εκανε την δουλεια ενας απο αυτους?

 

https://www.skroutz.gr/s/10715397/Riello-Gulliver-BS1-%CE%91%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-52kW.html

https://www.skroutz.gr/s/10723673/Riello-40FS5-%CE%91%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-58kW.html

 

 

ευχαριστώ !

 

καλή χρονια να έχουμε..

 

σας παραθετω και φωτο απο λεβητα/καυστηρα 

post-109808-0-31796000-1483180416_thumb.jpg

post-109808-0-65898000-1483180429_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

τα 60 kw που τα βρήκες? στο ταμπελάκι του ο λέβητας γράφει 40.000kcal/h (46.5 Kw.). το ότι για 120 m2 χρειάζεσαι 40.000kcal/h  το προσπερνάμε διότι δεν  γνωρίζουμε τί σπίτι έχεις καθώς και το πού είναι.... καλό θα είναι να πας σε κάποιο μηχανολόγο της περιοχής σου, να δεί τί απαιτήσεις έχει ο χώρος σου και να σου προτείνει τον κατάλληλο καυστήρα για το λέβητά σου ή κάποια άλλη πρόταση.

 

Προσπερνάω και το δεύτερο γεγονός που οι περισσότεροι ιδιώτες (πάλι και καλά που έμειναν και κάποιοι ιδιώτες να εμπιστεύονται τους μηχανικούς και όχι το skroutz)  κοιτάτε τις τιμές στο skroutz και το εμπιστεύεστε.

Όταν όμως πάθεις κάποια ζημιά τρέχα βρες το skroutz και το ηλεκτρονικό κατάστημα που όταν τους εξηγείς το πρόβλημα θα σου λένε "εγω εμπορευμα πουλάω. όχι τεχνογνωσιά". Οπότε εκεί που κοιτάς να πάρεις το κάθε τί γιατί δεν τους ρωτάς τί να βάλεις και ρωτάς ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΟΥΣ και χωρίς λόγο ύπαρξης μηχανικούς? εμείς θα σου λύσουμε το πρόβλημα? Το skroutz γνωρίζει καλύτερα. αυτόν εμπιστεύεστε?αυτόν να ρωτήσετε.

 

Δίχως αίσθημα ειρωνείας. απλά μόνο με αίσθημα αηδίας για το που κατάντησε ο έλληνας μηχανικός.  πρώτος ο Υδραυλικός, μετά το skroutz και απο εκεί και πέρα το χάος.

 

Skroutz και πάλι skroutz. η Εγκυκλοπαίδεια του ιδιώτη και σε τιμές και σε τενχογνωσία. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

 

Μηχανικος εκανε μελετη και φυσικα μηχανικος θα μου πει τι θα κανω και τι οχι.. απλα θελω να ξερω τι παιζει απο τιμες γιατι ηδη μου εφαγε 500ε παραπανω. θα ρωτησω αλλον μηχανικο φυσικα απλα ηθελα να γνωριζω για αυτο και ρωτησα.. το οτι ειναι 40.000 θερμιδες και ο λεβητας κλπ ειναι το γεγονος οτι μου τα εδωσε λεβητα καυστηρα η γιαγια μου απο το σπιτι της χωρις να γνωριζω και ο μηχανικος ειπε οτι ειναι οκ..

 

η μελετη αν θυμαμαι καλα γτ δεν την εχω μπροστα μου ( ειμαι στην δουλεια) μοναδα θερμανσης 35000-40000 θερμιδες μου γραφει.. ρωτησα για καυστηρα αεριου.. γιατι ηθελα να ξερω πριν φωναξω καποιον..

ευχαριστω και δεν συνεχιζω με το κραξιμο που χωρις να γνωριζεις με κατηγορησες.

 

thnks kαλη χρονια.

Link to comment
Share on other sites

 

Φιλε μου, καταρχάς  μην εξάπτεσαι, έχουμε παραχέσει πολλούς για ποιο ασήμαντη αφορμή εδω μεσα . Εγώ, δεν θα σου πω για ποιος λέβητας αερίου σου κάνει , απλά θα σου υπενθυμίσω   ότι χρειάζεσαι ένα σωρό αυτοματισμούς-  ίσως κ πίνακα- για την ασφάλεια σου, μιλάς    για ένα τρομερά εύφλεκτο κ συνάμα εκρηκτικό αέριο…..   

Link to comment
Share on other sites

ρωτησα εναν μηχανικο ολα ωραια και ροδινα.. στην τιμη των 1800ε για καυστηρα και δεξαμενη , πολλα ή λίγα? την δεξαμενη κλπ την πληρωνεις? γιατι λεει υπόγραφουμε για να την παρουμε κλπ πως γινετε?

Link to comment
Share on other sites

Τεχνογνωσία και προστασία απο κακοτεχνίες πληρώνεις στο μηχανικό! πώς τον τσέκαρες ότι σου ¨έφαγε¨ 500 euro? 

 

Τα Public/κωτσόβολο/media markt κτλ τα κατηγόρησες ότι σε κλέψανε που οι τιμές στην Ελλάδα είναι πιο φθηνές απο ότι στο εξωτερικό για μια τηλεόραση, σκούπα κτλ κτλ κτλ?

 

Οπότε πρέπει ο κάθε ιδιώτης (ειδικά δάσκαλοι, καθηγητές ε ρε πλάκα που έχουν....) πρέπει να κατανοεί γιατί ένα υλικό είναι πιο ακριβό στο μηχανικό απο ότι στο SKROUTZ. εκτός αν θέλει ο κάθε ιδιώτης να πληρώνει για τη μελέτη θέρμανσης μαζί με την προσφορά που θα του δοθεί απο το μηχανικό που τους υπολογίζεις τα σώματα/λέβητες τα θέλουν και αναλυτικά για να σε τσεκάρουν οικονομικά με το κάθε Skroutz. Μόνοι μας οι μηχανικοί βγάζουμε τα μάτια μας υποτιμώντας το επάγγελμά μας. 

Θέλεις ορθή μελέτη?Μηχανικός. Θέλεις μπακαλόχαρτα? πηγαίνεις και παίρνεις το know how απο Skroutz, υδραυλικούς (με το μάτι κόβει το χώρο και λέει λόγω πολυετούς εμπειρίας και λέει : 22/900/900)....μπακάληδες, οπωροπώλιδες κτλ κτλ κτλ

 

Και αυτό δεν είναι κράξιμο είναι  η πραγματικότητα. 

 

ΒΡΕΣ ενα μηχανικό, ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΟΝ, ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ και κάνε όμορφα, ορθά την δουλίτσα σου. Θα έχεις και ένα υπεύθυνο άνθρωπο για την εγκατάστασή σου τον οποίο θα τον ρωτάς για ότι απορία σου έρθει στο νου.

 

ΥΓ. εγώ ειδικά σε ανθρώπους που το ψάχνουν δεξιά και αριστερά βγάζω τα περισσότερα κέρδη!!! Διότι το έξυπνο πουλί απο τη μύτη πιάνετε......... 

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου, καταρχάς  μην εξάπτεσαι, έχουμε παραχέσει πολλούς για ποιο ασήμαντη αφορμή εδω μεσα . Εγώ, δεν θα σου πω για ποιος λέβητας αερίου σου κάνει , απλά θα σου υπενθυμίσω   ότι χρειάζεσαι ένα σωρό αυτοματισμούς-  ίσως κ πίνακα- για την ασφάλεια σου, μιλάς    για ένα τρομερά εύφλεκτο κ συνάμα εκρηκτικό αέριο…..   

η ειδικότητά σου? Ιδιώτης. (δεν σε κρίνω απλά αν είσαι σχετικός με το αντικείμενο καλό θα ήταν να το αναγράφεις για να ξέρει ο καθείς απο ποια ειδικότητα παίρνει την συμβουλή)

 

Ποιοι αυτοματισμοί χρειάζονται στο αέριο? χαμηλής πίεσης, υψηλής πίεσης, ανιχνευτής αερίου με ηλεκτροβάνα και τέλος.

Πίνακα ασφαλείας χρειάζεται και λέβητα πετρελαίου.

εκρηκτικό το μείγμα....μάλιστα.φόβος προς τον καταναλωτή όπως το αναγράφεις?Πελώριος. αν ήταν έτσι σε όσους έχουμε βάλει υγραέριο/ Φ.Α. να τους δίνουμε και μια μπογιά να ζωγραφίζουν ένα σταυρό πάνω στο λέβητα και μια εικονίτσα δώρο για παν ενδεχόμενο.....

 

ΒΡΕΣ και εμπιστέψου τον μηχανικό που θέλεις. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ποιοι αυτοματισμοί χρειάζονται στο αέριο?

μηπως  ενα  BS 304 με καναδυο BS 685 ή 686  κ καμια βαλβιδα BS 680 στ δεξαμενη ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.