Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο 11μηνο


Engineer

Recommended Posts

Αύξηση κατά 8,9% εμφάνισε στο 11μηνο του 2016 (Ιανουάριος - Νοέμβριος) η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα, καθώς οι αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 16,6 εκατ. επιβάτες, όπως προκύπτει από το στατιστικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Όπως προκύπτει, ακόμη, σημαντικά αυξημένες, κατά 13,4%, ήταν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις μόνο για τον Νοέμβριο, ενώ οι οδικές αφίξεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 11,3%, περιορίζοντας τη μείωση του ενδεκάμηνου στο +0,3%.

 

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, στην αεροπορική κίνηση στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου αυξήθηκε κατά 15,1% (82.259 αφίξεις), άνοδος υψηλότερη από αυτή του «Ελ. Βενιζέλος» (13,5%), αλλά και των υπολοίπων αεροδρομίων της χώρας. Ο αριθμός των επιβατών στα δύο αεροδρόμια, στο 11μηνο, ανήλθε σε 1,62 εκατ. και 4,31 εκατ. άτομα, αντιστοίχως, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις του συνόλου του 2015. Συνολικά, για όλα τα αεροδρόμια, κατεγράφησαν 38.000 αφίξεις περισσότερες αφίξεις.

 

Αντίστοιχα, το 11μηνο έκλεισε με το «Μακεδονία» να βλέπει τις αφίξεις να αυξάνονται κατά 10,4% και στο «Βενιζέλος» κατά 8,7%. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες παρουσιάζουν αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 12,9%, 13,2% και 11,3%, αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι. Στον αντίποδα, η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινούνται με αρνητικό πρόσημο, 11,2%, 23% και 57,2%, αντίστοιχα.

 

Αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσκοπηση του ΣΕΤΕ, καταγράφεται αύξηση των αεροπορικών αφίξεων εσωτερικού κατά 6,5% τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα κατεγράφησαν 519 χιλιάδες αεροπορικές μετακινήσεις έναντι 487 χιλιάδων το 2015. Δεδομένου του κομβικού ρόλου του ΔΑΑ στις εσωτερικές αεροπορικές μετακινήσεις, το ποσοστό μεταβολής στον ΔΑΑ (+11,4% τρέχον έτος) αντικατοπτρίζεται και στο ποσοστό συνολικής μεταβολής των περιφερειακών αεροδρομίων (+12,0%). Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Νοέμβριος και για την πλειοψηφία των προορισμών: Θεσσαλονίκη +13,5%, Κυκλάδες +19,4%, Ιόνιο +8,5%, και Kρήτη +12,1%. Πτώση εμφάνισαν τα Δωδεκάνησα, κατά 0,8%. Τέλος, με εξαίρεση τα αεροδρόμια της Kαλαμάτας και της Καρπάθου, αύξηση παρουσιάζεται στην αεροπορική κίνηση εσωτερικού στο εντεκάμηνο.

 

Πηγή: http://www.ergonblog...2016/12/11.html

 

 

Δείτε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία από τον ΣΕΤΕ παρακάτω:

 

http://voria.gr/elfinder/2016%2012.pdf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.