Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παγετος και καυστηρας Αεριου


tyxodioktis100

Recommended Posts

ρώτησέ τον πόσα μέτρα θερμικό καλώδιο έχει εγκαταστήσει στην ζωή του....

 

έλεος σε αυτή την χώρα.. ότι μας είναι άγνωστο να δαιμονοποιείται...

 Μεγάλη αλήθεια..

 

 

 

Υδραυλικός σε γείτονα του έφτιαξε μόνο τους σωλήνες και όχι τον λέβητα γιατί δεν ήξερε από λέβητες (οπότε και καλά έκανε και δεν το πείραξε). Άρα καλύτερα θα ήταν να καλέσει τους ειδικούς στον λέβητα φυσικού αερίου (μηχανολόγους μηχανικός ή τεχνολόγους). Ακόμα οι λέβητες μπορεί να έχουν και μικρή βλάβη και να μην χρειάζονται και ειδικά ανταλλακτικά και να μην χρειάζεται να παίρνουμε την αντιπροσωπεία της μάρκας για να το κάνουν από εκεί όπως μας πρότεινε υδραυλικός.

Τον διαχώρισμο σε μηχανικούς και τεχνολόγους δεν το κατάλαβα,.... Αλλα οκ ..

Link to comment
Share on other sites

ρώτησέ τον πόσα μέτρα θερμικό καλώδιο έχει εγκαταστήσει στην ζωή του....

 

έλεος σε αυτή την χώρα.. ότι μας είναι άγνωστο να δαιμονοποιείται...

 

Όχι μόνο άγνωστο αλλά κι αν δεν μας βολεύει.

Link to comment
Share on other sites

@astrah

Moυ ανέφερε ότι θυμάται να το έχει βάλει σε λίγες περιπτώσεις σε πολύ κρύα λεβητοστάσια πετρελαίου στα 1-2 μέτρα του σωλήνα που συνδέει την δεξαμενή πετρελαίου με τον καυστήρα. Όταν του απάντησα μα διάβασα στην ιστοσελίδα που το εισάγει ότι μπαίνει και σε ενδοδαπέδια και κάνει και για προστασία και ξεπάγωμα σωλήνων νερού μου είπε ότι άλλο είναι αυτό στην ενδοδαπέδια θέρμανση...

 

 

Έψαξα για θερμομονωτικά υλικά όπως υαλοβάμβακας αλλά αυτός είναι κάπως επικίνδυνος στην εισπνοή και τα οικολογικά υλικά (λιναρόμαλλο) είναι σπάνια. Τα γράφω σε σχέση με την ανάρτηση που κάποιος σκέπασε πρόχειρα την περιοχή κάτω από τον λέβητα για να την θερμομονώσει. Όντως εκείνη η περιοχή έχει μεταλλικά αμόνωτα τμήματα σωλήνων και βάνες που δεν μπορούν να μπουν στην κυλινδρική μόνωση σωλήνων. Ένα σημείο να είναι αδύνατο στην θερμομόνωση και από εκεί μπορεί να ξεκινήσει το πάγωμα και ας είναι όλο το υπόλοιπο τμήμα με την καλύτερη θερμομόνωση. Και στην πρώτη ανάρτηση που ο μηχανικός ξεπάγωσε και ελευθέρωσε το νερό θέρμανσης με το πιστολάκι αφού άνοιξε τον λέβητα, μάλλον θα εννοούσε και αυτήν την περιοχή.

Μάλλον θα τυλίξω μια κουβέρτα με σχοινί στην περιοχή αν έρθει παγετός πάλι ή/και θα κόψω και μικρά τμήματα μόνωσης για σωλήνα να τα βάλω εκεί.

 

Στην σιδερένια βρύση του μπαλκονιού μου θα της βάζω κανα αδιάβροχο γάντι του σκι ή μάλλινες κάλτσες ή θα την αφήνω να στάζει. Πάγωσε αλλά δεν έσπασε. Υπάρχουν και πλαστικές.

 

Στην αρχική εγκατάσταση η συνήθεια των τεχνικών να βάζουν υγρό πιάτων ως λιπαντικό για να βάλουν την θερμομόνωση πάνω από τον σωλήνα προφανώς θα αυξάνει την αγωγιμότητα (αφού έχει και νερό) αλλά δεν ξέρω αν φεύγει με τον καιρό.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Homer,

 

για να μην το κουράζουμε... υπάρχουν καλώδια για αυτή την δουλειά... αλλά ο τρόπος τοποθέτησης και τα τυλίγματα είναι θέμα "μικρής μελέτης"...

 

για τον μη ψαγμένο υδραυλικό, του φαίνεται διαστημόπλοιο...

 

ωστόσο, την  "ευθύνη" την φέρουμε εμείς ως μηχανικοί που δεν προδιαγράφουμε σωστά την κατασκευή... θα μπορούσαμε να είχαμε επιβάλλει πράγματα...

 

αλλά και απ' την άλλη όταν ο πελάτης θέλει τα "... χαρτιά από τον μηχανικό για να βάλει αέριο", όσο το δυνατό φθηνότερα... αυτά τα αποτελέσματα θα έχει, γενικότερα μιλώντας....

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

@astrah

Για να μην παρεξηγηθώ ότι αγνοώ τις συμβουλές εδώ και απλώς παίρνω τον υδραυλικό για να κάνω την δουλειά μου "φθηνά" που όμως μπορεί να κοστίσει στο μέλλον, αναφερόμουν σε βοήθεια που πήγα να δώσω σε ηλικιωμένο γείτονα που ο μηχανικός που του πέρασε τον λέβητα δεν ερχόταν και δεν έκλεινε ραντεβού από τον φόρτο εργασίας του ή/και άλλους λόγους. Σε οχτώ σημεία άνοιξαν οι σωλήνες και καμία επιπλέον προστασία στο τέλος. Αντικατέστησε τα ελαττωματικά τμήματα.

 

 

 

Εδώ αναφέρονται και κάποια αρνητικά σχόλια για αντιψυκτικά στο κύκλωμα θέρμανσης:

"σχετικα με την παρουσια του αντιψυκτικου στο κυκλωμα γνωριζω μονο οτι η buderus και καποιοι μεγαλοι κατασκευαστες δεν το συνιστουν
οπως γνωριζω οτι καποιες συστασεις-απαγορευσεις απο τετοιες εταιρεις γινονται για νομικους λογους

καλο ειναι παντως οποιος χρησιμοποιησει αντιψυκτικο να ειναι με βαση τις γλυκολες ...τα περισσοτερα αντιψυκτικα αυτοκινητου ειναι δηλητηρια"

 

http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&catid=22&id=51177&Itemid=74&view=topic

 

 

Για τις βάνες και άλλα μεταλλικά αμόνωτα μέρη όπου δεν μπορεί να μπει κυλινρική μόνωση υπάρχουν και μονωτικές βαφές λέει αλλά είναι ακριβές και προφανώς δεν θα προστατεύουν και πολύ. Ακριβά είναι και τα αντιψυκτικά με βάση γλυκόλες πχ

http://www.aircoline.gr/F9523E14.el.aspx

 

***********

 

Γείτονας μου ανέφερε ότι το νερό του άρχισε να ρέει όταν ξεπάγωσε το κύκλωμα με το πιστολάκι και αυτό που δεν περίμενα είναι ότι κατάφερε με το πιστολάκι να ξεπαγώσει τον σωλήνα που από πάνω έχει την θερμομόνωση! Ζέστανε και την περιοχή ακριβώς κάτω από τον λέβητα.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Tutorial - How To Unfreeze Your Frozen Pipes, 3 Best Ways

 

 

Protect a Pipe from Freezing with Pipe Heating Cable and Fiberglass Pipe Insulation

 

 

 

How to Prevent Frozen Pipes

 

 

 

Preventing Frozen Pipes - Eight Tips to Keep your Pipes from Bursting in Winter

 

 

Σε ένα από τα βίντεο που είδα ο τεχνικός αναφέρει ότι για προστασία από τον παγετό δεν αρκεί απλώς η βρύση να στάζει αργά αλλά να τρέχει λίγο.

Edited by Homer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το νερό συμπύκνωσης αν στάζει σε λούκι στην παγωνιά δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες να παγώσει και να βουλώσει όλο το λούκι καθώς έχουμε αργή ροή λίγου νερού. Σε εμένα σχεδόν πάγωσε όλο. Πήγα να βγάλω με τα δάχτυλα τους "σταλακτίτες" στην άκρη όταν άρχιζαν να λιώνουν και ξαφνικά έπεσαν από την πίεση πολλών κιλών καθώς ήταν βουλωμένο όλο το λούκι. Οπότε καλό είναι να στάζει σε κουβά (η συμπύκνωση)  στην περίοδο του παγετού και να τον αδειάζουμε 1-2 φορές την μέρα. Ότι νερά πέφτουν στο λούκι θα ξεσπάσουν μάλλον στον πρώτο όροφο αν βρουν διέξοδο εκεί, σε ένα βουλωμένο λούκι.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα από τα βίντεο που είδα ο τεχνικός αναφέρει ότι για προστασία από τον παγετό δεν αρκεί απλώς η βρύση να στάζει αργά αλλά να τρέχει λίγο.

Αν η θερμοκρασία πέσει αρκετά, ακόμα και ο .....Νιαγάρας παγώνει.

post-72437-0-61812600-1485242233_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.