Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στις προτάσεις για το Πακέτο Γιούνκερ έργα Μετρό για Ανθούπολη-Ίλιον, Γραμμή 1 και Γραμμή 4


Engineer

Recommended Posts

έμισε με έργα Μετρό η διαδικτυακή πύλη της Ε.Ε. με τα προτεινόμενα έργα για χρηματοδότηση από το Πακέτο Γιουνκέρ. Με μία πρώτη ματιά μπορούμε να δούμε την ένταξη και του τμήματος Γουδή-Μαρούσι-Εθνική Οδός που ολοκληρώνει το σχεδιασμό για τη Γραμμή 4.

 

Επίσης μέσα στα προτεινόμενα έργα βλέπουμε το έργο επέκτασης της Γραμμής 2 από την Ανθούπολη μέχρι το Ίλιον αλλά και την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 από το Φάληρο μέχρι τον τερματικό σταθμό του Πειραιά.

 

Οι προτάσεις μπήκαν μέσα στον Ιούνιο και ουσιαστικά δημιουργούν μία ομάδα έργων-Μετρό που καλύπτουν τις ανάγκες της Αθήνας για τα επόμενα 10 χρόνια. Ήδη από τις 31 Μαϊου έχουν μπει στην ειδική πύλη τα έργα για τη Γραμμή 4 που αφορούν τα έργα στα τμήματα: ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΠΕΡΙΣΣΟΣ.

 

Τα νέα έργα που εντάσσονται στις προτάσεις του Υπουργείου Υποδομών αναλύονται ως εξής:

 

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΡΑΜΜΉ 4, ΤΜΗΜΑ: ΓΟΥΔΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ-ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ

Μιλάμε για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση του τμήματος αυτού που περιλαμβάνει 13,8χλμ υπόγειας γραμμής και 11 νέους σταθμούς: ΚΑΤΕΧΑΚΗ (σύνδεση με τη γραμμή 3), ΦΑΡΟΣ, ΦΙΛΟΘΕΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΟΤΕ, ΜΑΡΟΥΣΙ (σύνδεση με τη Γραμμή 1), ΠΕΥΚΗ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ.

 

Οι τοπογραφικοί έλεγχοι και οι γεωτεχνικές έρευνες έχουν ολοκληρωθεί ενώ οι προκαταρκτικές μελέτες είναι σε εξέλιξη. Εξετάζονται πολλαπλά σενάρια που περιλαμβάνουν λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση (ΣΔΙΤ).

 

Το κόστος εκτιμάται σε 1,3 δις ευρώ και η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας και οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου. Το ποσό αναλύεται σε 845εκ.ευρώ για τα έργα πολιτικού μηχανικού, 273εκ.ευρώ σε έργα για Η/Μ συστήματα και 182 εκ.ευρώ για συρμούς. Η περίοδος κατασκευής εκτιμάται σε 8 χρόνια με αρχικό χρόνο εκκίνησης τον Δεκέμβριο του 2018.

 

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΡΑΜΜΗ 2, ΤΜΗΜΑ: ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ

 

Μιλάμε για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση του τμήματος αυτού που περιλαμβάνει 3,5χλμ υπόγειας γραμμής και 3 νέους σταθμούς, όλους στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου. Θα εξυπηρετούνται 51.000 επιβάτες ημερησίως, 5.500 θέσεις εργασίας ενώ θα έχουμε μείωση των ρύπων κατά 46 τόνους/ημέρα.

 

Οι τοπογραφικοί έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και οι γεωτεχνικές έρευνες έχουν συμβασιοποιηθεί. Εξετάζονται πολλαπλά σενάρια που περιλαμβάνουν λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση (ΣΔΙΤ).

 

Το κόστος εκτιμάται σε 350εκ.υρώ και η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας και οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου. Το ποσό αναλύεται σε 227εκ.ευρώ για τα έργα πολιτικού μηχανικού, 70εκ.ευρώ σε έργα για Η/Μ συστήματα και 52,5 εκ.ευρώ για συρμούς. Η περίοδος κατασκευής εκτιμάται σε 6 χρόνια με αρχικό χρόνο εκκίνησης τον Οκτώβριο του 2017.

 

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΡΑΜΜΗ 1 ΤΜΗΜΑ: ΦΑΛΗΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Μιλάμε για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς μήκους 1,4χλμ με 1 νέο υπόγειο σταθμό στην περιοχή του Κεράνη που θα εξυπηρετεί 10.000 επιβάτες ημερησίως.

 

Το κόστος εκτιμάται σε 100εκ.υρώ και η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας και οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου. Το ποσό αναλύεται σε 58εκ.ευρώ για τα έργα πολιτικού μηχανικού, 17εκ.ευρώ σε έργα για Η/Μ συστήματα και 25 εκ.ευρώ για συρμούς. Η περίοδος κατασκευής εκτιμάται σε 4 χρόνια με αρχικό χρόνο εκκίνησης τον Δεκέμβριο του 2017.

 

Όπως σημειώνει σε όλες τις προτάσεις η Κομισιόν "Η Ευρ.Επιτροπή δεν δίνει εγγύηση και δεν εκπροσωπεί ή εκφέρει άποψη ότι οι πληροφορίες είναι χωρίς λάθη. Οι πληροφορίες έχουν δοθεί χωρίς εγγυήσεις, όρους για την ακρίβεια τους¨.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....-1-kai-grammi-4

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.