Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανάρτηση Δασικών Χαρτών περιοχών Καβάλας, Πιερίας, Μεσσηνίας, Ευβοίας


stesta

Recommended Posts

http://www.michanikos.gr/topic/48731-Ανάρτηση-Δασικών-Χαρτών-περιοχών-Καβάλας-Πιερ/?p=910599

 

 

-----------------------------

 

"Κατόπιν τούτων, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αντιρρήσεων, για όλες τις περιοχές αναρτημένων δασικών χαρτών, είναι η 12η Ιουνίου 2017, για δε τους μόνιμα κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η 3η Ιουλίου 2017”.

 

 

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipen-paratasi-gia-katathesi-antirriseon-epi-ton-dasikon-xarton-egkiklios/

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καθορισμός, προσδιορισμός, τρόπος και διαδι- κασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.

 

http://www.nomotelia.gr/photos/File/1366B-17.pdf

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ενα σημαντικο αρθρο,  που, πλην των αλλων,

βοηθαει να καταλαβουμε ποσο "δυσκολη" ειναι η ενασχοληση με το αντικειμενο...

 

[αποσπασμα]

"Κανείς δεν ενημερώνει όμως τους αγρότες ότι με αυτές τις τροπολογίες , πρώτα ο αγρότης χαρίζει τα χωράφια του στο κράτος , δεχόμενος Α) ότι τα χωράφια του είναι δάση και Β) ότι ανήκουν στην ιδιοκτησία του κράτους , και ύστερα για αυτά τα (πλέον) δημόσια δάση ουσιαστικά τρέχει να πληρώσει για να αγοράσει από το κράτος μόνο κάποια δικαιώματα , τα οποία όμως είναι τέτοιας φύσης ώστε το ίδιο το Σύνταγμα αλλά και η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας απαγορεύουν , όπως δηλαδή το να πωλούνται δημόσια δάση σε ιδιώτες και να καλλιεργούνται. Όπως κάθε νόμος που ψηφίζεται από την Βουλή είναι ουσιαστικά άκυρος εάν είναι αντίθετος με το Σύνταγμα , έτσι και αυτές οι σχετικές τροπολογίες είναι ουσιαστικά άκυρες και αποτελούν νομικές παγίδες και όχι λύσεις."

 

πηγη

http://www.newsit.gr/oikonomia/Dasikoi-xartes-To-Kratos-arpazei-1-500-000-stremmata-Ti-prepei-na-kanete/716982

Edited by dimitris GM
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Άνοιξα καινούριο θέμα αλλά μια και η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ το ποστάρω ξανά 

Καλησπέρα σε ολους
Θέλω να υποβάλλω φάκελο για άδεια δόμησης για κατοικία εκτός σχεδίου.Απαιτειται βεβαίωση δασαρχειου και η πολεοδομία (Μουδανιά συγκεκριμένα) δεν πρωτοκολει καν τον φάκελο χωρίς αυτήν .Υπεβαλλα Ιανουάριο στο δασαρχειο για πράξη χαρακτηρισμού και μετά από ένα μήνα μου απάντησαν ότι ισχύει πλέον η διαδικασία των δασικών χαρτών και ότι πρέπει να περιμένω να κυρωθούν οι χαρτες!(έχει ήδη πάρει παράταση για μέσα Ιουνίου!!) Ακόμα και στην περίπτωση μου που δεν υφίσταται καμια αμφιβολία περί μη δασικής έκτασης δεν μπορούν να δώσουν καμία απάντηση λενε.Πάω για τουλάχιστον 6 μήνες καθυστέρηση και το καλοκαίρι αποτι φαίνεται που θα έπρεπε κανονικα να έχει ξεκινήσει και η ανέγερση...Και ουσιαστικά χωρίς κανενα λόγο..
Κοινώς αποτι καταλαβαίνω δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια εκτός σχεδίου πουθενά αυτήν την στιγμή! Έχει κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα ;Μήπως κάποια δασαρχεία το αντίμετωπιζουν διαφορετικά και μπορεί να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Και εγω το ίδιο θέμα έχω Το έχω γράψει και πάλι Θέλω να βγάλω άδεια δόμησης για προκατασκευασμένο κτίριο (τροχοβίλα ) σε γεωτεμάχιο που είναι επι του ορίου οικισμού και η ΥΔ σωστά μου ζητά πράξη χαρακτηρισμού Την πήρα αλλά δεν πήρα την τελεσιδικία (έγινε η ανάρτηση των δασικών χαρτών) Εκτός αυτού έχουν βάλει στο δασικό χάρτη και λάθος την έκταση στο όμορο δασικό με αποτέλεσμα 10 μέτρα να φαίνονται εντός του γεωτεμάχιου σαν ΔΔ , ενώ δεν συμβαίνει αυτό όπως φαίνεται και στην πράξη είναι μη δασικού χαρακτήρα καλλιεργήσιμο Εκεί θέλω να βάλω την τροχοβίλα .

 

Φοβάμαι ότι τα βρισίδια του πελάτη μου , θα γίνουν επίθεση με ξύλο χα χα Πάντως του είπα για την παράταση μέχρι 12 Ιουνίου και έμεινε στα μπινελίκια και ότι θα πάει αλλού Χτες πρέπει να ενημερώθηκε και από αλλού και τον  άκουσα πιο ψύχραιμο Ευτυχώς που δεν πήρα χρήματα ακόμα , παρά μόνο για το τοπογραφικό διάγραμμα της πράξης χαρακτηρισμού .Έχει την τροχοβίλα στην είσοδο με ρόδες και περιμένει ....

 

Υσ φίλε iguana  με έσωσες θα του δείξω και την ανάρτησή σου μπας και γλιτώσω το ξύλο 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πλέον ενημερώθηκαν και οι πίνακες που δίνει η ΕΚΧΑ:

 

https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/PinakasNewAnartDasika.aspx

 

προθεσμία υποβολής ενστάσεων (κάτοικοι εσωτερικού):

 

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

 

σε όλες τις περιοχές που έχουν ανάρτηση αυτή τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Μείωση του τιμήματος ανταλλάγματος χρήσης για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις

Αθήνα, 03/05/2017

 

εδω

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=4811&language=el-GR

 

και

 Ατελώς οι αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών για περιοχές αναδασμών και για τους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού
Αθήνα, 03/05/2017
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=4812&language=el-GR
 Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ τ.Β 1491) και συνυπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, καθορίζεται ατέλεια (δωρεάν) για την υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων δασικών χαρτών για:

·       Τους ΟΤΑ Α΄ (δημοτικές) και Β' Βαθμού (σε περίπτωση που υποβάλλουν αντίρρηση κατά την διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών).

·       Περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δασικές  στη  φωτοερμηνεία της παλαιότερης αεροφωτογράφησης, αλλά περιλαμβάνονται σε κληροτεμάχια του αναδασμού, και

·       Περιοχές που χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις, ή πετρώδεις είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφιση, αλλά περιλαμβάνονται σε περιοχές του αναδασμού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω περιπτώσεις προστίθενται σε μια σειρά πέντε περιπτώσεων ατελούς υποβολής αντιρρήσεων, οι οποίες καθορίσθηκαν για πρώτη φορά με την ΚΥΑ 147797/2746/30.11.2016 «Καθορισμός ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου αναρτημένου δασικού χάρτη» και συνεχίζουν να ισχύουν με βάση την ΚΥΑ 151585/323/3.2.2017. 

Οι ήδη υπάρχουσες περιπτώσεις είναι:

α) περιοχών που συμπεριλήφθηκαν στο δασικό χάρτη λόγω μη αποτύπωσης των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως,

β) περιοχών που χαρακτηρίζονται ως δασικές  στη  φωτοερμηνεία της παλαιότερης αεροφωτογράφησης, αλλά περιλαμβάνονται σε κληροτεμάχια του εποικισμού,

γ) περιοχών που χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις, ή πετρώδεις είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφιση, αλλά περιλαμβάνονται σε περιοχές του εποικισμού,

δ) περιοχών με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού και

ε) περιοχών με εκκρεμείς πράξεις χαρακτηρισμού.

Συνεπώς, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψιν του το Ν. 4462/2017, που προβλέπει την αποτύπωση των αναδασμών στους δασικούς χάρτες, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν με αποτέλεσμα να αδικούνται κάποιοι πολίτες, ενώ ταυτόχρονα δίνει ένα ακόμα εργαλείο σε Δήμους και Περιφέρειες για να εργαστούν πάνω στην επιτυχή τελική κύρωση των δασικών χαρτών.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους σας.

 

Έχω μια έκταση 2,5 στρεμμάτων περίπου που ένα πολύ μικρός μέρος αυτής (μια λωρίδα στην άκρη) είναι χαρακτηρισμένη ως ΔΔ. Η υπόλοιπη ευτυχώς είναι ΑΑ οπότε δεν χρειάζεται καμία ενέργεια. Για αυτό το μικρό μέρος που είναι χαρακτηρισμένο ΔΔ αξίζει να κάνω αντίρρηση ή όχι; Εάν δεν κάνω και κριθεί οριστικά ΔΔ θα παραμείνει στην ιδιοκτησία μου και δεν θα μπορώ να το ακουμπήσω ή μπορώ όταν έρθει το κτηματολόγιο και διορθώνοντας το τοπογραφικό να το ξεφορτωθώ;;;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

1.τελικά τα ΑΝ, με επιπλέον πληροφορία Α.Α, θέλει αντίρρηση ή όχι?

2.Ειναι γραμμένο ξεκάθαρα κάπου?

3. θέλει κάτι άλλο, κάποια άλλη ενέργεια  ή θα γίνει αυτοματα από την υπηρεσία (δασαρχείο)?

τελικά μετά από τίς εγκυκλιους κλπ υπάρχει κάποια απάντηση σίγουρη στα παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.