Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάρτηση Δασικών Χαρτών περιοχών Καβάλας, Πιερίας, Μεσσηνίας, Ευβοίας


stesta

Recommended Posts

Η επεξήγηση των συμβόλων υπάρχει δεξιά στην σελίδα της εφαρμογής στο υπόμνημα του δασικού χάρτη πατώντας την επιλογή " Δείτε την επεξήγηση των συμβόλων του δασικού χάρτη " 

 

 

Τελικά και στο Ν Εύβοιας εμφανίζονται τα περιγράμματα , αν κάνουμε πολύ ζουμ πάνω στην περιοχή που μας ενδιαφέρει.  Εμφανίζει κανονικά και την πληροφορία με την επιλογή "i" , όπως γράφτηκε πιο πάνω 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επιβεβαιώνω και εγώ ότι στον Ν. Ευβοίας εμφανίζονται τα περιγράμματα σε μεγάλο ζούμ . Επίσης έχω να πω ότι όλο το στήσιμο των δασικών χαρτών είναι για γέλια , αφού η διαμόρφωση των δασών με τέτοιο αποσπασματικό τρόπο σε γεωργικές περιοχές , σημαίνει απλά ότι ό,τι δεν καλλιεργήθηκε γίνεται δασικό και ό,τι καταπατήθηκε και χτίστηκε γίνεται μη δασικό .

 

Από την άλλη τα ποσά που ζητούνται για την ένσταση σε τέτοιες εκτάσεις που εύκολα είναι 5-10-20 στρέμματα , απλά ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ στην πράξη το δικαίωμα του πολίτη να αντιδράσει σε αυθαιρεσίες της διοίκησης και θα ήθελα την άποψη του Δημήτρη κατά πόσο μπορούν τα δικαστήρια να βάλουν ένα χεράκι σε αυτό το θέμα . 

 

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να μάθω τι μπορεί να κάνει κάποιος μέσα σε μια δασική έκταση , όχι βέβαια να κτίσει , αλλά ενώ ταυτόχρονα έχει τίτλους ιδιοκτησίας στην οικογένεια 150  χρόνων τουλάχιστον .

Link to comment
Share on other sites

Πάντως και τα περιγράμματα όπως έχουν μπει προφανώς από γραφείο και όχι με μετρήσεις πεδίου ή χρησιμοποιώντας το τοπογραφικό της πράξης χαρακτηρισμού , είναι για τα κλάματα .Πχ εγώ είδα χτες μια έκταση στην οποία πήρα πράξη χαρακτηρισμού και είναι στο όριο με δάσος Επειδή λοιπόν προφανώς τα κλαδιά των δέντρων απλώνονται πάνω από το καλλιεργήσιμο τμήμα (για το οποίο έχω πάρει πράξη χαρακτηρισμού για την οποία αναμένω την τελεσιδικία ) έχει μπει στο δασικό χάρτη και τμήμα του καλλιεργήσιμου περί τα 200 τ.μ. ίσως και παραπάνω Αλλά και τμήμα του εντός οικισμού φαίνεται σαν δάσος  , αφού είμαι στο όριο οικισμού κάτω των 2000 κατ.  Αλλά τώρα εγώ τι θα εφαρμόσω στην άδεια δόμησης αφού πρέπει να έχω και 10 μ από το δασικό Έλα μου ντε ? Επομένως πρέπει να κάνω αίτηση αντίρρησης , το πιο πιθανό  .

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

γιωργη,

 

δεν πληρωνουν τελη

 

δ) αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισµού, οι οποίες δεν απεικονίζονται στους αναρτηµένους δασικούς χάρτες.

 

[προφανως το ιδιο πρεπει να ισχυει και  για πραξεις που δεν απεικονιζονται  σωστα...απλα ...δεν το "σκεφθηκαν..."..

 

αλλως θα πληρωσεις 45 ευρω για 200 τμ.

 

[που, με την γλωσσα των αριθμων,  σημαινει ..."2.250"  /στρεμμα. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

υγ

 

Β. Από την καταβολή ειδικού τέλους άσκησης αντιρρήσεων εξαιρούνται:
α) αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές που έχουν συµπεριληφθεί στο δασικό χάρτη, λόγω µη αποτύπωσης τού περιγράµµατος της παρ. 2 περίπτωση α΄ του άρθρου 23 του ν. 3889/2010, όπως ισχύει, καθώς και οι εκτάσεις που εµπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ. 3β του άρθρου 31 του ν. 4280/2014, όπως ισχύει,
β) αντιρρήσεις που αφορούν σε περιοχές που εµφανίζονται ως δασικές στη φωτοερµηνεία τής παλαιότερης αεροφωτογράφισης, αλλά περιλαµβάνονται σε διανοµές (κληροτεµάχια) τού εποικισµού,
γ) αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές που εµφανίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφιση, αλλά περιλαµβάνονται σε περιοχές τού εποικισµού.
δ) αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισµού, οι οποίες δεν απεικονίζονται στους αναρτηµένους δασικούς χάρτες.
ε) αντιρρήσεις κατά το τµήµα που αφορούν σε εκκρεµείς αιτήσεις και υποθέσεις στη διαδικασία του άρθρου 14 ν. 998/1979 (άρθρο 28 παρ. 18.α ν. 2664/1998 όπως ισχύει).

 

ν. 4280/14 αρθρο 31 παρ. 3β

 

"3. α) Στην περίπτωση ορίων οικισμών της περίπτωσης β` της παρ. 2 του άρθρου 23 του ν.
3889/2010, ως ισχύει, εντάσσονται και τα περιγράμματα οικισμών, όπως τα όρια τους
περιγράφονται στις πράξεις της Διοίκησης «περί καθορισμού ορίων οικισμών νομίμως υφισταμένων
του έτους 1923» δυνάμει του ν.δ. 532/1970 (Α`103) ή δυνάμει των κανονιστικών αποφάσεων
αυτού που εκδόθηκαν έως τη δημοσίευση του ν. 998/1979. Τα ως άνω όρια αποτυπώνονται ως
εμφαίνονται στα σχετικά συνημμένα διαγράμματα, που είναι δημοσιευμένα σε Φύλλα της
Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και όπως έχουν εφαρμοστεί στο έδαφος.

β) Η ως άνω διάταξη, δεν εφαρμόζεται για νομίμως υφιστάμενα κτίσματα, καθώς και για την
έκταση που αντιστοιχεί στο όριο αρτιότητας σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς κατά το χρόνο
έκδοσης της σχετικής άδειας, τα οποία εντάσσονται στην περίπτωση α` της παρ. 2 του άρθρου 23
του ν. 3889/2010. Τυχόν πράξεις της διοίκησης που εκδόθηκαν κατ` εφαρμογή της δασικής
νομοθεσίας για την προστασία των ως άνω κτισμάτων και εκτάσεων ανακαλούνται αυτοδικαίως
από τη δημοσίευση του παρόντος. Επί των ως άνω κτισμάτων και εκτάσεων δεν εφαρμόζονται οι
διατάξεις της δασικής νομοθεσίας πλην των περιπτώσεων κοινοχρήστων χώρων πρασίνου,
πάρκων και αλσών. Κατά τη διαδικασία έγκρισης πολεοδομικής μελέτης, τοπικού χωρικού σχεδίου
ή και ρυμοτομικού σχεδίου απαιτείται η σύνταξη και έγκριση προηγούμενης μελέτης
περιβαλλοντικού ισοζυγίου, σύμφωνα με προδιαγραφές που καθορίζονται με απόφαση του
Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας".

 

ν. 3889/10 αρθρο 23 παρ. 2α

 

« 1. Η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. παρέχει εντός δύο (2) μηνών στους Ο.Τ.Α., μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, δυνατότητα πρόσβασης στα ενιαία χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση δασικών χαρτών.

2. Οι υπηρεσίες δόμησης με χρήση διαδικτυακής εφαρμογής, εφαρμόζουν επί των υποβάθρων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την παροχή της πρόσβασης της ως άνω παραγράφου, τα κάτωθι: α) Με πορτοκαλί χρώμα τα όρια των οικισμών, όπως τα όρια αυτά έχουν εγκριθεί με πράξεις της Διοίκησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων 2. Οι υπηρεσίες δόμησης με χρήση διαδικτυακής εφαρμογής, εφαρμόζουν επί των υποβάθρων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την παροχή της πρόσβασης της ως άνω παραγράφου, τα κάτωθι: α) Με πορτοκαλί χρώμα τα όρια των οικισμών, όπως τα όρια αυτά έχουν εγκριθεί με πράξεις της Διοίκησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων της 21.11-1.12.1979 (Δ'693), της 2.3-13.3.1981 (Δ'138) ή της 24.4-3.5.1985 (Δ'181), καθώς και τα όρια των εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών ή ρυμοτομικών σχεδίων και όπως τα όρια αυτά έχουν εφαρμοστεί στο έδαφος της 21.11-1.12.1979 (Δ'693), της 2.3-13.3.1981 (Δ'138) ή της 24.4-3.5.1985 (Δ'181), καθώς και τα όρια των εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών ή ρυμοτομικών σχεδίων και όπως τα όρια αυτά έχουν εφαρμοστεί στο έδαφος β) Με κίτρινο χρώμα τα όρια των οικισμών που έχουν οριοθετηθεί με άλλες διατάξεις πέραν των αναφερομένων στην περίπτωση α' της παρούσας παραγράφου, τα όρια εκείνων για τους οποίους έχει ορισθεί μόνο ακτίνα με βάση το άρθρο 4 παράγραφος β' του προεδρικού διατάγματος της 24.4.-3.5.1985 (Δ'181), τα περιγράμματα των νομίμως υφιστάμενων οικισμών, προ του έτους 1923, για τους οποίους δεν έχει καθοριστεί όριο καθ' οιονδήποτε τρόπο, πλην όμως είναι συγκροτημένοι οικισμοί, τα όρια των πολεοδομικών μελετών και σχεδίων πόλεως που εκπονούνται για τις περιοχές αρμοδιότητάς τους, καθώς και τα υπό καθορισμό όρια οικισμών με βάση το προεδρικό διάταγμα 24.4-3.5.1985 (Δ'181) που δεν έχουν ακόμα εγκριθεί. Τα όρια και περιγράμματα των περιοχών της περίπτωσης β' της παρούσας παραγράφου, εφαρμοσμένα και θεωρημένα από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης επί των χαρτογραφικών υποβάθρων, εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου της παρούσας, διαβιβάζονται στην Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε., η οποία τα αποστέλλει αμελλητί στην οικεία Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 24 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση παρέλευσης άκαρπης της προθεσμίας των τεσσάρων (4) μηνών του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου τα όρια και περιγράμματα των περιοχών περιπτώσεων α' και β' αποτυπώνονται στον υπό κατάρτιση δασικό χάρτη από την Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. σε διάστημα δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ίδια συλλέξει στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης.

3. Για τις περιοχές που περικλείονται εντός των ορίων της περίπτωσης α' της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, δεν καταρτίζεται δασικός χάρτης, πλην όμως εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, επί των εντός των ως άνω περιοχών πάρκων και αλσών, ως προς την προστασία αυτών. Για τις περιοχές που περικλείονται εντός των ορίων της περίπτωσης β' της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, δεν αναρτάται δασικός χάρτης κατά το άρθρο 14 του παρόντος νόμου, αλλά εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στο επόμενο άρθρο 24.

4. Το περίγραμμα των οικιστικών πυκνώσεων που δεν υπάγονται στις κατηγορίες α' και β' της παραγράφου 2 αποτυπώνονται με ιώδες χρώμα. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα εκδοθεί εντός μηνός θα καθοριστούν τα κριτήρια προσδιορισμού της οικιστικής πύκνωσης για τις ανάγκες εφαρμογής της παρούσας. Εντός έξι (6) μηνών από την έκδοση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης οι τεχνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α αποτυπώνουν με ιώδες χρώμα το περίγραμμα των οικιστικών πυκνώσεων που δεν υπάγονται στις κατηγορίες α' και β' της παραγράφου 2, εφαρμοζομένων των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας. Στις περιοχές που υφίσταται θεωρημένος δασικός χάρτης η ως άνω εξάμηνη προθεσμία περιορίζεται στους δύο (2) μήνες. Τα περιγράμματα των οικιστικών πυκνώσεων της παρούσας παραγράφου διαβιβάζονται εντός της ως άνω προθεσμίας, στην Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε., η οποία τα αποστέλλει αμελλητί στην Διεύθυνση Δασών για να εξαιρεθούν από την ανάρτηση στο δασικό χάρτη κατά το άρθρο 14 του παρόντος νόμου και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την περιβαλλοντική και πολεοδομική τους διαχείριση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο αυτόν.»

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

 

 

αρα 1. το δικό μου τι είναι? που γράφει στην ιδια εκταση ακριβώς τα 2 παρακάτω

Χαρακτηρισμός εκτασης=ΑΝ

επιπλεόν πληροφορια =ΑΑ

 

2.Επίσης το 1945 το βγάζει <<Α>>

κανείς που να γνωρίζει τι σημαίνει?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

κατρ

 

αυτο ψαχνεις

 

http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/Samples/Legend.html

 

με λιγο ψαξιμο σε αυτο που κατεβασε απο χτες ο φιλος καν62

[με τις καλημερες μου]

 

http://www.michanikos.gr/topic/48731-Ανάρτηση-Δασικών-Χαρτών-περιοχών-Καβάλας-Πιερ/?p=895332

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

καποιες περιοχες ειναι εκτος αναρτησης.τι σημαινει αυτο?ειναι μη δασικες δηλαδη?

 

απλα καποιες περιοχες δεν εχουν μπει ακομα

[Κυλληνη κλπ...]

Link to comment
Share on other sites

δεν ψάχνω αυτο ακριβώς.

Βγάζει στο χωράφι που με ενδιαφέρει

<<Χαρακτηρισμός εκτασης>> =                        ΑΝ (άρα αναδασωτέα)

αλλά ώς

<< επιπλεόν πληροφορια  >>           βγάζει =ΑΑ (μη δασικό ούτε παλιά ούτε τώρα)

 

2.Επίσης το 1945 το βγάζει <<Α>>

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο Α σημαίνει ότι στις ΑΦ του 45 ήταν "άλλης μορφής". Το δεύτερο Α σημαίνει ότι στις πρόσφατες ΑΦ ήταν "άλλης μορφής".

Όλα αυτά ως πληροφορία,

γιατί ο χαρακτηρισμός του σήμερα είναι αναδασωτέα ή δασωτέα έκταση (ΑΝ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.