Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναρτήσεις δασικών χαρτών σε 33 περιοχές


Engineer

Recommended Posts

Σε χτισμένα οικόπεδα με οικοδομική άδεια και εντός σχεδίου που έχουν χαρακτηριστεί ΧΑ, τι πρέπει να γίνει;

Link to comment
Share on other sites

Υποβολή αντίρρησης ατελώς έπειτα από προσκόμιση βεβαίωσης από την πολεοδομία ότι η έκταση βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως. (Δεν πιστεύω να αναφέρεσαι στην Κάρυστο?)

Link to comment
Share on other sites

Για το Ελληνικό Δημόσιο δεν υπάρχει παραγραφή των δικαιωμάτων του.

Βέβαια για τα Δωδεκάνησα (αν αναφέρεσαι σε τέτοια περιοχή) δεν υφίσταται το αμάχητο τεκμήριο του δημοσίου.

Από την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι άλλο πράγμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και άλλο ο χαρακτήρας της έκτασης. Ακόμα και αν αποδεικνύεται η ιδιοκτησία της έκτασης αν παραμείνει ο χαρακτήρα ΔΑ, τότε η έκταση δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί, αποτελεί "γκρίζα ζώνη".

Ακόμα και αν δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς, η χρήση εσαεί θα είναι αγροτική.

Aπο πολεοδομικής άποψης, ένα αγροτεμάχιο με χαρακτηρισμό ΔΑ , το οποίο πληροί αρτιότητα πως αντιμετωπίζεται, ενώ η διαδικασία ανάρτησης και ενστάσεων είναι σε εξέλιξη; 

Αυτή τη στιγμή θεωρείται μη άρτιο μη οικοδομήσιμο;

Link to comment
Share on other sites

Υποβολή αντίρρησης ατελώς έπειτα από προσκόμιση βεβαίωσης από την πολεοδομία ότι η έκταση βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως. (Δεν πιστεύω να αναφέρεσαι στην Κάρυστο?)

 

Στα Φάρσαλα αναφέρομαι.

Link to comment
Share on other sites

Παύλο αυτή τη στιγμή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις. Ο δασικός χάρτης δεν έχει κυρωθεί ακόμα, οπότε και οι όποιες συνέπειες του δεν έχουν ακόμα συντελεστεί  (όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης και το καθεστώς εκμετάλλευσής της). Φυσικά από τη μεριά σου θα πρέπει να βρεις μια γραμματική διατύπωση της δήλωσης 651, που να σε καλύπτει για τις μελλοντικές συνέπειες. Αν και θεωρώ ότι δεν πρέπει να συντάσσονται συμβόλαια αυτή τη στιγμή (όσο και αν ακούγεται παράλογο).

 

akaliak σε ρώτησα γιατί στην Κάρυστο ολόκληροι οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν χαρακτήρα ΠΧ. Γενικά τα χορτολιβαδικά δεν είναι από μόνα τους "καταστροφικά". Υπάρχουν και τα ιδιωτικά και τα πεδινά που δεν προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία. Πάντως θεωρώ ότι καλό είναι να υποβληθεί η αντίρρηση αφού είναι και ατελώς.

Link to comment
Share on other sites

Παύλο αυτή τη στιγμή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις. Ο δασικός χάρτης δεν έχει κυρωθεί ακόμα, οπότε και οι όποιες συνέπειες του δεν έχουν ακόμα συντελεστεί  (όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης και το καθεστώς εκμετάλλευσής της). Φυσικά από τη μεριά σου θα πρέπει να βρεις μια γραμματική διατύπωση της δήλωσης 651, που να σε καλύπτει για τις μελλοντικές συνέπειες

 

Αν και θεωρώ ότι δεν πρέπει να συντάσσονται συμβόλαια αυτή τη στιγμή (όσο και αν ακούγεται παράλογο).

 

 

 

πολυ σωστη  η σκεψη, διοτι,

Εστω

σε αυτο του παυλου, ειναι 8 στρ. και ειναι υπο  αμφισβητηση εστω τα 2...και με βαση τα "6" στρ. ειναι αρτιο και οικοδομησιμο..

τα υπολοιπα "2" στρ. ειναι υπο αμφισβητηση...

Τι θα πουλησει ο πωλητης και τι θα αγορασει ο αγοραστης?

και πώς θα γινει ο υπολογισμος της αντικειμενικης αξιας?

Με βαση τα "6"  στρ. σαν αρτια και οικ. και "αλλα 2 στρεμματα δασικα"...?????

 

Επίσης, μπορει να ειναι και τα "8" στρ.  υπο  αμφισβητηση..ή τα "6" και να μενουν καθαρα τα "2" στρ....ή....ή...

 

 

Και υπαρχει και η αλλη οψη  του θεματος

 

Να ειναι καποιο "καθαρο" και να πωλειται, αλλά να αμφισβητειται με βαση το δικαιωμα   αντιρρησεων  που δικαιουται  να καταθεσει  το Δασαρχειο, ο Δημος, το Δημοσιο...

 

Οπότε,  μια τυπικη δηλωση του 651 θα ηταν σωστη αν ελεγε...

 

"αρτιο και οικοδομησιμο, χωρις καμμια  ευθυνη για τυχον αμφισβητηση λογω δασους, αρχαιολογιας ή αλλων απαγορευτικων διαταξεων"

 

Να δουμε μετα  ποιος θα προχωρησει σε αγορα....

εδιτ

 

Στην περίπτωση που ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση δεν περιλαμβάνεται στο Δασικό Χάρτη,  αντιρρήσεις μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και, ιδίως, το Ελληνικό Δημόσιο, οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

"agios" και Δημήτρη τις καλησπέρες μου και ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας. 

Πράγματι πολλές σκέψεις και μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας, λόγω σύνταξης τοπογραφικών. Από κει και πέρα, η δήλωση ν. 651/77 αναγκαστικά θα εμπεριέχει επιφύλαξη, του τύπου "αρτιο και οικοδομήσιμο με την προϋπόθεση ότι η εμφαινόμενη έκταση δεν εμπίπτει στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων κατά του δασικού χάρτη δυνάμει της τάδε απόφασης".

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι έπρεπε αυτομάτως η κάθε απόφαση ανάρτησης να απαγορεύει κάθε δικαιοπραξία για το διάστημα τελεσιδικίας των ενστάσεων.

Βεβαίως, πρακτικά ποιος θα πάει να κάνει σήμερα αγορά με αυτή την μετέωρη κατάσταση.

Ο υπολογισμός αντικειμενικής θα είναι ακόμη ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, καθώς στο έντυπο ααγης υπάρχει συντελεστής 0,60 για δασική έκταση (ενδεχομένως να εννοεί και ιδιωτική δασική έκταση) που όμως αυτό, όπως αναφέρει το έντυπο, βεβαιώνεται από την αρμόδια Δ/νση.

Link to comment
Share on other sites

Οι εκτασεις ΔΑ( δασικες σε παλαιοτερες ληψεις και αλλης μορφης σε νεοτερης) σε περιοχες με κτηματολογιο (εχουν αποδοθει κανονικα σε ιδιοκτητες βασει τριτης αναρτισης-δεν υπαρχει διεκδικηση απο δημοσιο)  εχουν προβλημα?? χαρακτηριζονται ως δασικες εν τελει?

Στις 2 περιοχές της Αττικής που πριν μερικά χρόνια έγινε η πρώτη , πιλοτική ανάρτηση , των δασικών χαρτών , έγινε το εξής: 

 

Λίγο καιρό πριν είχε τελειώσει η διαδικασία του κτηματολογίου , και είχαν σταλεί στους ιδιοκτήτες τα σχετικά αποσπάσματα με τις ιδιοκτησίες τους καθαρές.

Ομως  όταν τα στοιχεία από την ανάρτηση των δασικών χαρτών ενσωματώθηκαν στο κτηματολόγιο , αυτό έστειλε πέρυσι νέα τροποποιημένα αποσπάσματα στους ιδιοκτήτες των προβληματικών εκτάσεων

στα οποία πλέον εμφανιζόταν η  αμφισβητούμενη περιοχή.

 

Σημείωση : Στις ανωτέρω περιοχές της πιλοτικής ανάρτησης ΔΕΝ έχουν εκδικαστεί ακόμα οι ενστάσεις...

 

ΥΓ. Ασχέτως δασικών χαρτών , ο μεγαλύτερος αμφισβητίας της ιδιωτικής περιουσίας  στις ανωτέρω περιοχές δεν ήταν το Δημόσιο αλλά η Εκκλησία ... 

 

 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

 avgoust   "ΥΓ. Ασχέτως δασικών χαρτών , ο μεγαλύτερος αμφισβητίας της ιδιωτικής περιουσίας  στις ανωτέρω περιοχές δεν ήταν το Δημόσιο αλλά η Εκκλησία ..."

 

τι εγινε με το κτηματολογιο της Χαλκιδικης...οεο???

 

υγ

και σε αυτο δειτε απο ποσα χρονια  δεν εχει γινει κυρωση διοτι δεν συστηθηκαν  οι επιτροπες...

 

http://www.ktimatologio.gr/forestmaps/Pages/das.aspx

 

 

Περιοχές υπό ανάρτηση & κυρωμένοι δασικοί χάρτες

Επισκεφτείτε την "Αναζήτηση Περιοχών" (στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας) για να ενημερωθείτε για την δασική πληροφορία της περιοχής που σας ενδιαφέρει και τις σχετικές ημερομηνίες.

    

Δείτε εδώ συγκεντρωτικά:

​​

    ΝΕΟ! ​τις ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ​ όπου είναι σε Ανάρτηση ο Δασικός Χάρτης

 

    τις περιοχές όπου έχουν κυρωθεί Δασικοί Χάρτες

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.