Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέος διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ στα σκαριά


Engineer

Recommended Posts

Καμμία ομοιότητα με την παλαιότερη διαδικασία πώλησης.

 

Αν και επί της παρούσης δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά διάθεσης του μεριδίου του ΔΕΣΦΑ, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχεδιάζει την οργάνωση νέου διαγωνισμού για την πώληση μεριδίου του Διαχειριστή.

 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η καινούργια διαδικασία, που προς το παρόν εξετάζεται από την ελληνική πλευρά και τους Θεσμούς, δεν θα έχει κοινά σημεία με την παλαιότερη.

 

Το σίγουρο είναι ότι η συμβατότητα λειτουργίας του Διαχειριστή προς ό,τι ορίζει το ενεργειακό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ θα είναι διασφαλισμένη. Επομένως θα τηρηθούν οι κοινοτικοί κανονισμοί περί απαγόρευσης διάθεσης πλειοψηφικού μεριδίου σε παραγωγό ή έμπορο φυσικού αερίου, καθώς και περί υποχρεωτικής πιστοποίησης και εμπειρίας στη διαχείριση ευρωπαϊκού δικτύου φυσικού αερίου που θα πρέπει διαθέτει ο όποιος υποψήφιος αγοραστής.

 

Από πλευράς ΥΠΕΝ πάντως δηλώνεται ότι τουλάχιστον το 31% του ΔΕΣΦΑ το οποίο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ (που θα μετασχηματιστεί σε Υπερταμείο) θα πρέπει να πωληθεί και να δοθούν 187 εκατ. στο Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους, όπως είναι προϋπολογισμένα.

 

Πηγή: http://www.dealnews....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.