Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τα μεγαλύτερα projects του κόσμου που βρίσκονται υπό κατασκευή


Engineer

Recommended Posts

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

 

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να σκεφτούν οι ειδικοί, προτού κατασκευάσουν και ολοκληρώσουν ένα έργο. Τα πιο επιτυχημένα projects μπορούν να φέρουν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

 

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα παγκοσμίως, τα οποία βρίσκονται μέχρι στιγμής υπό κατασκευή:

 

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

 

Κόστος κατασκευής: 70 δισ. δολάρια

 

Ένα σιδηροδρομικό σύστημα μεγάλης ταχύτητας που θα εκτείνεται κατά 1,300 χιλιόμετρα και θα συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με το Λος Άντζελες. Η σιδηροδρομική γραμμή θα διαθέτει ακόμη 24 σταθμούς και υψηλής ταχύτητας τρένα, τα οποία θα μπορούν να διανύσουν ένα ταξίδι σε λιγότερο από τρεις ώρες με 320 χλμ/ώρα.

 

Posted Image

 

 

DUBAILAND

 

Κόστος κατασκευής: 64 δισ. δολάρια

 

Άλλο ένα τεράστιο έργο στο Ντουμπάι είναι το υπαίθριο συγκρότημα ψυχαγωγίας, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2025 και θα περιέχει θεματικά πάρκα, αθλητικούς χώρους, αξιοθέατα επιστήμης, ξενοδοχεία και ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο.

 

Posted Image

 

 

LONDON CROSSRAIL PROJECT

 

Κόστος κατασκευής: 23 δισ. δολάρια

 

Ο πρώτος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου θα επεκταθεί με την προσθήκη μίας νέας σήραγγας 42 χιλιομέτρων που θα συνδέει 40 σταθμούς. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2009 και το πρώτο κομμάτι θα λειτουργήσει το 2018

 

Posted Image

 

 

BEIJING DAXING INTERNATIONAL AIRPORT

 

Κόστος κατασκευής: 13 δισ. δολάρια

 

H κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Πεκίνο ξεκίνησε το 2014 και αναμένεται να ανοίξει το 2025. Θα διαθέτει επτά αεροδιαδρόμους και τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό του κόσμου, το οποίο σχεδιάστηκε από τη διάσημη αρχιτέκτονα Zaha Hadid. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 100 εκατ. επιβάτες.

 

Posted Image

 

 

JUBAIL II

 

Κόστος κατασκευής: 11 δισ. δολάρια

 

To Jubail Industrial City στη Σαουδική Αραβία χτίστηκε στα μέσα του ’70. Η δεύτερη φάση της ανάπτυξής του ξεκίνησε το 2014 και μόλις ολοκληρωθεί το 2024 θα περιλαμβάνει 100 βιομηχανικές μονάδες, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αφαλάτωσης στον κόσμο, ένα διυλιστήριο πετρελαίου, καθώς και δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές.

 

Posted Image

 

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

 

Κόστος κατασκευής: 150 δισ. δολάρια

 

Tο πιο ακριβό μεμονωμένο στοιχείο που κατασκευάστηκε ποτέ, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη με ταχύτητα πάνω από 300 χιλιόμετρα. Η επέκταση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού συνεχίζεται, με την τρέχουσα προγραμματισμένη κατασκευή να εκτιμάται σε 60 δισ. δολάρια, ενώ οι πρόσθετες επεκτάσεις έως το 2020 προβλέπεται να φθάσουν το 1 τρισ. δολάρια.

 

Posted Image

 

AL MAKTOUM INTERNATIONAL AIRPORT

 

Κόστος κατασκευής: 82 δισ. δολάρια

 

 

To Ντουμπάι είναι γνωστό για τα μεγάλα του έργα. Το Al Maktoum International Airport, το οποίο άνοιξε το 2010 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2018, θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, όσον αφορά το μέγεθος και τον όγκο των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορεί να φιλοξενήσει 200 αεροσκάφη και 160 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

 

Posted Image

 

 

ΕΡΓΟ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ

 

Κόστος κατασκευής: 78 δισ. δολάρια

 

Το συνολικό κόστος αυτού του έργου μπορεί να αυξηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών τεράστιων καναλιών, τα οποία θα μεταφέρουν νερό πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Κίνας.

 

Posted Image

 

Πηγή: http://www.fortunegr...po-kataskevi/#4

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, Απόστολε αξίζει να σημειωθούν τα παρακάτω:

 

http://www.msheireb.com/en-us/projects/msheirebdowntowndoha.aspx

Η πόλη Msheireb έργο 20δις$ και:

 

https://www.qr.com.qa/English/Media/Downloads/Doha%20Metro%20-%20Fact%20Sheets.pdf

το μετρό της Ντόχα όπου πέρυσι καταγράφηκε το παγκόσμιο ρεκόρ με 21 μετροπόντικες (ΤΒΜ) να εργάζονται ταυτόχρονα...(εκτίμηση κόστους 36δις$)

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.