Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα ως το τέλος του 2017 στην Κ. Μακεδονία


Engineer

Recommended Posts

Τέσσερις σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 76%! Τα έργα θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους.

 

Η μεγαλύτερη παρέμβαση, ύψους 1 εκ. ευρώ είναι η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Αξιού και των υδατορεμάτων που συμβάλουν σ' αυτόν. Είναι οι ετήσιες παρεμβάσεις, που εκτός της συντήρησης προβλέπουν και τη διατήρηση της διοχετευτικότητας, ώστε να μην πλημμυρίζουν οι περιοχές δίπλα από το ποτάμι και τα ρέματα που συμβάλουν σ' αυτό.

 

Προσωρινό ανάδοχο αποκτά επίσης το έργο της διοχετευτικότητας των τάφρων Αγκαθιάς και Αγίας Τριάδας, με προϋπολογισμό 383.692 ευρώ.

 

Εγκρίθηκαν παράλληλα οι παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Λουδία και στην Τάφρο 66, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, αλλά και το έργο της αποκατάστασης και του καθαρισμού των τάφρων Αρτζάν, Αματόβου και ΚΑΔ Λιμνοτόπου, με προϋπολογισμό μελέτης επίσης 300.000 ευρώ.

 

Οι παρεμβάσεις γίνονται με καθυστέρηση περίπου δύο χρόνων, καθώς έχουν εγκριθεί από το 2014, όπως παρατήρησαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κάτι που οφείλεται κυρίως στη γραφειοκρατία, την αλλαγή του σχετικού νόμου, αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως υποστήριξε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Πηγή: http://voria.gr/arti...tin-k-makedonia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.