Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υγρασια και προβλημα συνεννοησης


vickieftk

Recommended Posts

Καλησπερα, θα μπω κατ ευθειαν στο θεμα μου.

 

Μενω σε ενοικιαζομενη μονοκατοικια και οταν παρελαβα το σπιτι ηταν σε αριστη κατασταση (πριν 3 ετη Οκτωβρη μηνα).

Τον 1ο χειμωνα δεν ειχα προβλημα. τον δευτερο το ταβανι του δωματιου εξω απο την τουαλετα μαυριζε απο μουχλα. Το καθαριζα λοιπον με χλωρινη 2-3 φορες κατα τη διαρκεια του χειμωνα μεχρι να ερθει η ανοιξη και να σταματησει η αναπτυξη της. Πεταξα και 10 κιλα αλευρι και ζαχαρη γιατι το δωματιο αυτο ειναι διπλα στην κουζινα και τα υλικα αυτα προφανως επαιξαν το ρολο του αφυγραντηρα( ;). Φετος εχω παλι το ιδιο προβλημα αλλα εμφανιστηκε κι αλλο. Το ταβανι του παταριου πανω απο την τουαλετα ειναι μουσκεμα. Σταγονες πεφτουν σαν βροχη, εβρεξαν ολα τα πραγματα και ηλεκτρονικα ειδη που ειχα μεσα με αποτελεσμα ζημια καποιων εκατονταδων ευρω. Το παταρι δεν εχει θερμοσιφωνα, εχω ηλιακο. Εχω παιδι με αναπνευστικο και αδυναμια αμμεσης μετακομισης. Ολα τα πραγματα ειναι σε ασχημη κατασταση, δεν χωραμε να περασουμε γιατι τα εχω στον διαδρομο, με ανοικτο παραθυρο μηπως στεγνωσουν καποια και τα σωσω. Ο ιδιοκτητης ριχνει το φταιξιμο σε μενα οτι δεν αεριζα το παταρι! Αντε να του αποξειξω οτι το ειχα ανοικτο(οντως!) ολο τον χειμωνα. Μετα απο πολλα μου ειπε οτι θα επισκευασει το σπιτι του αλλα για τη ζημια που επαθα δεν τον ενδιαφερει. Μιλησα με εναν δικηγορο και με συμβουλεψε να το παζαρεψω ολο αυτο με ενοικια. Επειδη ξερω τι ανθρωπος ειναι πολυ δυσκολα να υποχωρησει. Ξερω επισης οτι ποτε δεν εκανε δικαστηρια για οφειλες ενοικιων αλλα ουτε υποχωρουσε στις απαιτησεις ενοικιαστων.Γειτονες μου ειπαν οτι ανεκαθεν το σπιτι αυτο ειχε τετοιο προβλημα και απλα οσοι το αντιμετωπισαν σταματησαν να τον πληρωνουν και εφευγαν μετα απο μερικους μηνες. Σκεφτομαι κι εγω να κανω κατι τετοιο, αλλα για να ειμαι καλυμενη σε περιπτωση δικαστικης διαμαχης, ποιες κρατικες υπηρεσιες μπορω να καλεσω για να παρω μια πραγματονομοσυνη; Σκεφτηκα το υγειονομικο και την πολεοδομια.

Να προσθεσω οτι στην ταρατσα μου υπαρχει χτιστη δεξαμενη νερου 28κμ, οχι ομως ακριβως πανω απο το παταρι.

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

 

 

 

post-16581-0-18758200-1485114116_thumb.jpg

Edited by vickieftk
Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ σχετική θα βρεις δεκάδες μη πω εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις.

Η πλειοψηφία από όλες ως τελική πρόταση έχουν ότι   το τι μπορεί να γίνει με εξ αποστάσεως γνωμάτευση είναι ανέφικτο και  δεν μπορεί να υπαρχει τεκμηριωμένη και έγκυρη απάντηση τι φταίει 100% .

Επίσης η πλειοψηφία καταλήγει ότι θα έχεις έξοδα και τρεχάματα με μηχανικό και δικηγόρο αν με τον ιδιοκτήτη δεν βρείτε μια λογική λύση.

Επικουρικά κανένας Δημόσιος φορέας (δηλαδή Πολεοδομία, Υγειονομικό κλπ) δεν  θα ασχοληθεί ούτε θα σου κάνει πραγματογνωμοσύνη παρά μόνο αν υπαρχει ζήτημα επικινδυνότητας για το ακίνητο σας.

Πραγματογνωμοσύνες μόνο σε μηχανικό που θα ανάθεσης η ίδια.

 

Λυπάμαι για να μη ευχάριστα νέα της απάντησης που έλαβες.

 

 

 

Εδιτ

 

Το 28 κμ (κυβικά μέτρα??) αν ισχύει στην ταράτσα ενδεχόμενα αν δεν υπαρχει στην οικοδομική άδεια για πρόβλεψη της (και τους 28 τόνους φορτίου που έχει) θα μπορούσες για άλλους λόγους να τον πιέσεις περί αυθαιρεσιών κλπ κλπ…. Αλλά είναι άλλο κεφάλαιο αυτό.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Οπως φαινεται

ό,τι γινεται...ξεκιναει απο το ταβανι του παταριου...

ειναι επομενως υγρασια  μαλλον εξ αιτιας του βαρους του τεποζιτου.

που διαπερναει τους τοιχους μεχρι εκει οπου εμφανιζεται.

 

Δεν εχει σχεση ουτε με κακη χρηση απο μερους σου ουτε με ζημιες που να εχεις  προκαλεσει  εσυ.

 

Εν οψει των συνθηκων, αν το επισκευασει και το προβλημα σταματησει...αποφασιζεις τι θα κανεις.

Αν το προβλημα δεν σταματησει.....σταματας να τον πληρωνεις

[αφου μιλησεις πρωτα με τον δικηγορο σου για τις απαιτουμενες ενεργειες...]

 

υγ

μερικες φωτογραφιες με το τεποζιτο και τις ζημιες καλο θα ηταν να τις εχεις.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις, 

εχω στειλει αιτημα στο υγειονομικο τμημα της περιφερειας για μια αυτοψια και ετοιμαζομαι και για καταγγελια στην πολεοδομια, αν βρω ανταποκριση απο τις υπηρεσιες θα ενημερωσω και εδω ωστε να το γνωριζετε,  μαλλον θα πραξω οπως οι αλλοι που ειχαν το ιδιο προβλημα, 4-5 μηνες απληρωτο ενοικιο και εφευγαν. Βαση νομου εφοσον γνωριζε τι προβλημα παρουσιαζει το κτιριο θα επρεπε να ενημερωνει καθε ενοικιαστη. Η υποθεση ομως θα κανει χρονια να εκδικαστει και οταν γινει ο ιδιοκτητης δεν θα ζει (ειναι 87)

Link to comment
Share on other sites

Ok. Ειδικά με την πολεοδομία αν σου δώσει γνωμάτευση για αυτό που ζητάς, ενημέρωσε μας να γραφτεί στην ιστορία ως πρώτη φορά.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια μίλα με προσοχή με τον δικηγόρο σου διότι εσύ (ή οι άλλοι) αφήνεις απλήρωτα ενοίκια αλλα ο άλλος έχει όλα τα δικαιώματα να σου τα απαιτήσει χωρίς την υποχρέωση συμψηφισμού με δικές του υποχρεώσεις για βλάβες.

Ο χρόνος φυσικά είναι με το μέρος σου αλλα μη ξεχνάς τα δικαιώματα των κληρονόμων + έντοκα κλπ. (πάλι τσεκ με τον δικηγόρο)

Καλά ξεμπερδέματα.

 

Υ.Γ.

Ο εμπειρογνώμονας από ΤΕΕ θα λάβει αμοιβή και μάλιστα αφού θα έχει οριστεί από ΤΕΕ δεν θα είναι κάποια ελαχίστη. Νομίζω πως ένας από τους παράγοντες του αρχικού ερωτήματος είναι το άνευ κόστους ή το ελάχιστο δυνατό (κι ας μη έχει διατυπωθεί σαφέστατα)

 

Γιατι δεν κανεις μια αιτηση στο ΤΕΕ για πραγματογνωμοσυνη?

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

προσεξε λιγο το θεμα με τα 28κμ νερου, ειναι πολυ βαρος για την πλακα.

 

 

 

κανένα γνωστό μηχανικό να σου κανει αυτοψία δεν έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον εχετε δικιο, κανενα ενδιαφερον απο κρατικη υπηρεσια προς το παρον. Αλλα ουτε και απο τον ιδιοκτητη. Το μονο που ειπε οτι θα βαλει πλακακια στην ταρατσα και θα αλλαξει τη ρυση. Ενας δικηγορος με ενημερωσε οτι απο τη στιγμη που θα αρχισει εργασιες επισκευης αποδεχεται την υπαιτιοτητα του. Οντως υπαρχει οικονομικο προβλημα γι αυτο αναζητω λυση μεσω των υπηρεσιων. Δε νομιζω ομως να το τραβηξει στα ακρα. Ετσι κι αλλιως το πολυ σε 1-2 μηνες αποφασισα να εχω φυγει. Ας ψαξει να με βρει.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πιο πριν πρέπει να το έχεις ασφαλισμένο και κυρίως καλύπτει τον ιδιοκτητη που δεν του πληρωνουν τα νοικια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.