Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακοί επιθεωρητές


ergatikos2011

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι. Θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με δύο - τρία θέματα που με απασχολούν γύρω από τους ενεργειακούς επιθεωρητές και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ξέρω ότι μπορεί να έχουν απαντηθεί μέσα από το forum αλλά επειδή δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στο χρονικό διάστημα που έψαξα και θα ήθελα να έχω μία απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

 

1. 'Εχω ένα συγγενή μου (ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός) ο οποίος πέρι τα τέλη του καλοκαιριού τελείωσε η σύμβαση του με κάποια εταιρία και σκεφτόταν να γίνει ενεργειακός επιθεωρητής (στην αρχή προσωρινός).

Δεν ξέρει όμως εάν αξίζει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον για τις περιοχές που σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί (π.χ. Βύρωνας, Ιλίσια, Ζωγράφου, Παπάγου). Τι λέτε εσείς? Αξίζει? Θα ήταν μία καλή επιλογή? Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος μετά την λήξη της σύμβασης του (φοβόταν για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές).

 

2. Μήπως υπάρχει κάποια προθεσμία μέχρι την 1η Φεβρουαρίου (έτσι ισχυρίζεται ότι είχε διαβάσει κάπου - Δηλαδή 2 μήνες μετά την 1η Δεκεμβρίου 2016 που εφαρμόστηκε ο καινούργιος νόμος για τους ενεργειακούς επιθεωρητές) σχετικά με το να κάνει αίτηση εγγραφής στα Μητρώα των προσωρινών Ενεργειακών επιθεωρητών. Δηλαδή μπορεί να γραφτεί όποτε θέλει?

 

3. Αυτός δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος (δηλαδή μπλοκάκι). Πόσο ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνει? Επειδή διαβάζω σε όλους εμάς που έχουν μπλοκάκι ότι το ελάχιστο που θα πληρώνουμε είναι γύρω στα 200 ευρώ. Τι θα γίνει όμως με αυτούς που δεν έχουν κάνει ακόμα έναρξη επαγγέλματος λόγω του ότι τελείωσε η σύμβαση τους 2-3 μήνες πιό μπροστά από την 1η Ιανουαρίου 2017? Γενικά τι συμφέρει να κάνει? Ποιά είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος δηλαδή δεν γράφτηκε ποτέ στο ΤΕΕ και κατ επέκταση στο ΤΣΜΕΔΕ δεν θα πληρώνει καθόλου εισφορές. Αν κάνει έναρξη και μηδέν να βγάζει θα πληρώνει τις ελάχιστες. Δεν αξίζει με την καμία να κάνει έναρξη μόνο και μόνο για να γίνει ενεργειακός επιθεωρητής. Το αντικείμενο έχει υπέρ κορεστεί και οι τιμές είναι στα τάρταρα. Ειδικά αν δεν έχει και πελατεία μπορεί να περάσουν και μήνες μεχρι να κάνει ένα πιστοποιητικό των 100€.... Καλύτερα να ψάχνει για δουλειά και αν βρει τότε πράττει ανάλογα

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.