Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άνω των 3,3 δις ευρώ τα καταχωρημένα πρόστιμα για περισσότερα από 938 χιλιάδες αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

@ΙΑΣΟΝΑΣ

Μολις ακουσε ο υποψηφιος αγοραστης την ιστορια με την κατηγορια 5, ετρεχε να κρυφτει σαν τρελος.

Δικηγοροι, μηχανικοι, παππαδες, εξορκιστες, προσπαθουσαν να του εξηγησουν και αυτος αφοπλιστικα ελεγε :  Θα ψαξω να βρω ενα αντιστοιχο ακινητο που να μην ειναι κατηγορια 5...

Link to comment
Share on other sites

Καλά έκανε, από μια άποψη.

Αν όμως π.χ. για το ακίνητο είχε συμφωνηθεί κόστος 300.000 ευρώ και εξαιτίας της κατηγορίας 5 (για π.χ. 50 τ.μ.) αντιπροτείνονταν 220.000 ευρώ τελική τιμή,  τότε έκανε βλακεία! Δεν θα βρει κατηγορίας 4, με τις ίδιες προδιαγραφές στην ίδια τιμή!!!

Link to comment
Share on other sites

Του προταθηκαν λυσεις (οικονομικης φυσεως), αλλα ελεγε οτι δεν εμπιστευεται το κρατος και οτι μπορει μελλοντικα να "τιμωρηθει" οικονομικα η κατηγορια 5, αφου εκκρεμει η αγορα Σ.Δ. απο την Τραπεζα Γης. (λαθος εκανε κατα τη γνωμη μου, αλλα αυτο αφορα την συγκεκριμενη περιπτωση, ενω το σχολιο μου ειναι γενικο)

Γενικως ειναι μεγαλο προβλημα η κατηγορια 5 και εγω ειδα με τα ματια μου να χαλαει η 1η αγοραπωλησια λογω αυτης.

Ολοι εμεις που ασχολουμαστε με τα αυθαιρετα το ξεραμε οτι θα υπαρξει προβλημα με αυτη την κατηγορια, αλλα, μεχρι τωρα, εγω προσωπικα ειχα συζητησεις θεωρητικου επιπεδου. Πλεον ειδα τμε τα ματια μου την 1η δουλεια να χαλαει.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα πείς στον ιδιοκτήτη αυτήν την εποχή, πλήρωσε τώρα κατηγορία 5 και μετά από κάποια χρόνια ξαναπλήρωσε Σ.Δ.(δεν ξέρουν κάν τι είναι η ΚΑΤ 5 οι περισσότεροι) και δεν θα φύγει τρέχοντας με το μπάχαλο που ονομάζουμε κράτος.

 

Όσο για την ταυτότητα που κόπτεται ο Στασινός, ας λύσει τα προβλήματα που πρόεκυψαν από την διαβούλευση της Ταυτότητας ( απώλεια φακέλων Ο.Α. -ανασυστάσεις,σχέδια,τακτοποιήσεις λάθος ,βεβαιώσεις λάθος, ελλείψεις Α/Φ) και μετά ας την κάνουν.Για μένα πρώτα έπρεπε να βγεί η ταυτότητα και μετά ο εκάστοτε νόμος    για ξέρεις τι γίνεται ώστε να νομοθετήσεις με στοιχεία και οχι με αστοιχείωτους!

Link to comment
Share on other sites

Το προστιμο ειχε εξοφληθει εξ'ολοκληρου απο τον πωλητη.

Προταθηκε στον αγοραστη ν'αφαιρεθει απο το τιμημα ακριβως το ιδιο ποσο με τη λογικη οτι, αν χρειαστει να ξαναπληρωσει στο μελλον (για Τραπεζα Γης), ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ζητηθει ποσο μεγαλυτερο απο το αρχικο επιβληθεν προστιμο...

πχ. αν το προστιμο 4178 ηταν 30.000, ο πωλητης ηταν διατεθειμενος να μειωθει ισοποσα το τιμημα.

Τελοσπαντων, κατα τη γνωμη μου εκανε λαθος ο υποψηφιος αγοραστης γιατι και το ακινητο και η τιμη ηταν καλη. 

Η ουσια ομως παραμενει: Χαλασε δουλεια λογω Κατ.5 !

Link to comment
Share on other sites

Οταν κάποιοι αγόραζαν τις μεζονέτες που ήταν διπλάσιες από τις νόμιμες , με 80 νόμιμα , 20 Η/Υ στο ισόγειο και 100 τμ οικογενειακό τάφο στο ημιυπόγειο σαν υπνοδωμάτια και το αντίστροφο σε Α' όροφο και σοφίτα και το έπαιζαν έξυπνοι απέναντι σε κάποιους που είχαν μόλις ένα δωμάτιο των 10 τμ παράνομο , σήμερα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα . 

 

Αυτοί επέτρεψαν σε εργολάβους της συμφοράς να δημιουργήσουν την συγκεκριμένη αγορά . Αν δεν αγόραζε κανείς δεν θα τις έφτιαχναν . Αλλά το έπαιζαν έξυπνοι και έλεγαν εγώ πήρα διπλάσια τμ στην ίδια τιμή , έπαιζε και το παιχνίδι της μέσης τιμής , το στήριξαν και τα λαμόγια οι μεσίτες και τώρα ερχόμαστε στο πρόβλημα .

Link to comment
Share on other sites

Παντως αν δεις "μακροσκοπικα" το ολο θεμα των αυθαιρετων, ο βασικος στοχος του εκαστοτε νομοθετη ειναι να πληρωθουν τα αυθαιρετα σαν να ειχαν αγοραστει κανονικα (σαν νομιμα δηλαδη).

Περα δηλαδη απο τον αμεσο στοχο που ειναι καθαρα εισπρακτικος γιατι η χωρα ειναι ετοιμη να καταρρευσει, η βασικη γραμμη ειναι αυτη που περιγραφω παραπανω.

Σωστη ειναι αν θελει κανεις να ειναι αντικειμενικος, απλα εφαρμοζεται τη λαθος χρονικη στιγμη...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδία λέμε και λέμε εισπρακτικός ο νόμος.Το πρόστιμο μπαίνει στο πράσινο ταμείο καθαρά για ''ισοφάρισμα'' της αυθαιρετης δόμησης.Το θέμα είναι ΤΙ γγίνονται τα λεφτά αυτά (λίγο πολύ όλοι ξέρουμε) γιατί εγώ προσωπικά έχω δεί λίγα έργα με επιχορήγηση από το Πράσινο Ταμείο 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.