Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιτροπές Ν.4439/16 για ΕΔ μηχανικών


getsakna

Recommended Posts

Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, σελ. 39

 

 

Αγγλικό Κείμενο

"On regulated professions, regarding the engineers' activities, the working groups and the Committee provided in the adopted legislation will submit their reports by May 2017. The Government will submit the presidential decree to the Council of State towards liberalizing the reserved activities of engineers, in agreement with the institutions, by June 2017 (key deliverable). The authorities will, in agreement with the institutions, submit the Presidential Decree on public works engineers' registries to the Council of State by June 2017 (key deliverable)."

 

Μετάφραση στα ελληνικά

"Σε ρυθμισμένα επαγγέλματα, σχετικά με τις δραστηριότητες των μηχανικών, οι ομάδες εργασίας και η επιτροπή που προβλέπονται από την θεσπισμένη νομοθεσία θα υποβάλλουν τις αναφορές τους μέχρι το Μάιο 2017. Η Κυβέρνηση θα υποβάλλει το προεδρικό διάταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς την απελευθέρωση των αποκλειστικών δραστηριοτήτων των μηχανικών, σε συμφωνία με τους θεσμούς, μέχρι τον Ιούνιο 2017 (βασικό παραδοτέο). Οι αρχές, σε συμφωνία με τους θεσμούς, θα υποβάλλουν το Προεδρικό Διάταγμα για τα μητρώα μηχανικών δημόσιων έργων στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τον Ιούνιο 2017 (βασικό παραδοτέο)."

Edited by geoste
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γνωμοδότηση 34/2017 της ΕΑΑΔΗΣΥ για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος "Μητρώα συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.Τ.Ε)".

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά αύριο θα εκπνεύσει η προθεσμία παράδοσης του πορίσματος της επιτροπής στους αρμόδιους υπουργούς. Μετά την παραλαβή του πορίσματος της επιτροπής, τα επιτελεία των υπουργείων θα συντάξουν το τελικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο το προεδρικό διάταγμα.

 

Σύμφωνα με το συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιούλη, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος προωθήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Ιούνιο. Το ίδιο συνέβη και με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τα μητρώα μηχανικών δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Edited by geoste
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι εγινε και τηρειται τετοια σιγη?

Κολλησε στο Στε ή το μετανιωσαν?

Προαπαιτουμενο σου λεει μετα....χαχα :smile:

 

ΥΓ: Ο προεδρος των ΑΤΜ ειχε ''απειλησει'' οτι αν δεν βγουν τα ΠΔ σε ευλογο διαστημα, θα τα βγαλει ολα στη φορα (τα ΠΔ εννοω!)..Τον περιμενω.. να πω την αληθεια!

http://www.psdatm.gr/index.php/latest-nes/2016-08-10-14-02-08/2016-08-10-15-41-13/223-2017-07-03-14-50-55

Edited by getsakna
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.