Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντοχή ορθοδρομικής τοιχοποιίας πλήρωσης


 
zisisv

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Είμαι καινούργιος εδώ και μέχρι στιγμής διάβαζα απλώς τα μηχανολογικά.

Τέλος πάντων σε μεζονέτα κατασκευής '87 (κατοικία μου) τα κουφώματα είναι συρόμενα και οι τοίχοι ορθοδρομικοί (6οπα τούβλα χτισμένα στην μικρή τους επιφάνεια. Απ´ την εσωτερική πλευρά υπάρχει dow μονωτικό. Λόγω επαγγέλματος εγώ δεν γνωρίζω και πολλά περί στατικών αλλά έτυχε να διαβάσω κάπου ότι αυτού του είδους η τοιχοποιία έχει καταργηθεί για λόγους στατικότητας. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι πρέπει να ανησυχώ; Το σπίτι το πήρα έτοιμο απ´ τον πατέρα μου δεν ήμουν εκεί όταν το χτίζανε. Μπορώ να κάνω κάτι για να το ενισχύσω αν χρειαστεί;

Ευχαριστώ (αν είμαι σε λάθος ενότητα του φόρουμ ενημερώστε με παρακαλώ)

Link to comment
Share on other sites

Προφανως οι τοιχοι σου ειναι διπλοι ορθοδρομικοι (δηλαδη ενα τουβλο εξω ενα μεσα ) .Και αναμεσα υπαρχει η θερμομονωση και μπαινει και το κουφωμα.

Ετσι ειναι;

Αν ναι (και ο σκελετος του κτιριου ειναι απο σκυροδεμα ) τοτε ο.κ κανενα προβλημα (πιστευω οτι θα εχει μπει και καποιο σεναζ καθ υψος για δεσιμο των δυο πλευρων)

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς είναι μόνο που το μοναδικό σενάζ είναι το πρέκι πάνω από το κούφωμα το οποίο πάει από τη μία άκρη του τοίχου στην άλλη. Δεν υπάρχει άλλο πιο χαμηλά (λογικό πιςτεύω αφού περνούν τα φύλλα της πόρτας.

Γιατί λένε όμως ότι αυτοί οι τοίχοι έχουν θέματα; Μέχρι στιγμής εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Με αγχώνει επίσης και λίγο το γεγονός ότι οι ηλεκτρολόγοι μερικές φορές δεν είναι και πολύ προσεκτικοί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.