Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καθορίστηκαν οι όροι για την απόκτηση άδειας χειριστή drone


Engineer

Recommended Posts

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone καθορίζει με ΦΕΚ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κ. Λιντζεράκος.

 

Για την απόκτηση άδειας χειριστή Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), τα γνωστά drones, ο υποψήφιος πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να επιτύχει στη θεωρητική εξέταση αλλά και στην πρακτική (περιλαμβάνει την εκτέλεση έως και 4 απο/προσγειώσεων), να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών και πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ.

 

Η άδεια έχει ισχύ τρία χρόνια και για την ανανέωσή της απαιτούνται τουλάχιστον δέκα ώρες πτήσης με drone. Σε αντίθετη περίπτωση, ο υποψήφιος επαναλαμβάνει τις πρακτικές εξετάσεις. Οι θεωρητικές εξετάσεις περιλαμβάνουν ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών και πρέπει το 75% των απαντήσεων να είναι σωστό.

 

Σε περίπτωση αποτυχίας της πρακτικής εξέτασης, ο υποψήφιος μπορεί να την επαναλάβει ύστερα από δέκα ημέρες, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει επιπλέον ώρες εκπαίδευση στο πεδίο που απέτυχε. Εάν ο κάτοχος άδειας χειριστή drone εμπλακεί σε ατύχημα και δεν κατέχει πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ, ανακαλείται η άδειά του. Επίσης αυτή ανακαλείται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του διοικητή της ΥΠΑ.

 

Προϋποθέσεις για την απόκτηση της ειδικότητας του εκπαιδευτή είναι η πτητική πείρα τουλάχιστον 80 ωρών, η παρακολούθηση πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών, 20 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, 10 ώρες πρακτικής και εξέταση από εξουσιοδοτημένο εξεταστή που να έχει ανανεώσει την άδεια τουλάχιστον μία φορά.

 

Η ειδικότητα ισχύει για τρία χρόνια και ανανεώνεται εάν διαθέτει κανείς τουλάχιστον 30 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης. Ειδικότητα εξεταστή χειριστή (με 3ετή ισχύ) μπορεί να αποκτήσει κάποιος εφόσον έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον 60 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης, ενώ απαγορεύεται να εξετάσει υποψήφιο τον οποίο έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος.

 

Πηγή: http://www.kathimeri...-xeiristh-drone

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και τα αγγλικά με προβληματίζουν. Για να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης, αν το αγοράσεις από το διαδίκτυο; Δεν θα είναι στα κινέζικα οι οδηγίες;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά αγγλικά για χειριστής από αυτά τα μικρά ελικοπτεράκια με την κάμερα? Γελάνε και τα μπετά πλέον......

Link to comment
Share on other sites

Καλα και οι εκπαιδευτές που θα εχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό?

Προβλέπω παραβάλα, ασφαλειες, σχολες τυπου ΚΕΚ να εμφανιζονται απο το πουθενά..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.