Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κόστος για μετάβαση σε νυχτερινό τιμολόγιο


Giorgos1987

Recommended Posts

Στο σπίτι μας έχουμε τριφασικό καθώς και έναν πολύ παλιό μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ο οποίος δεν φέρει ψηφία και ένδειξη για την καταμέτρηση νυχτερινού όπως είναι λογικό. Μου είπε ένας φίλος μηχανολόγος οτι για να βάλουμε νυχτερινό θα πρέπει να επιβαρυνθούμε το κόστος του νέου μετρητή που θα μας βάλει η ΔΕΗ και για τριφασική εγκατάσταση ανέρχεται περίπου σε 600 ευρώ ενώ ο μονοφασικός μετρητής είναι 200 ευρώ.

 

Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί αν τελικά ισχύει βγαίνουμε εντελώς εκτός προϋπολογισμού και δεν μας συμφέρει να βάλουμε νυχτερινό. Έψαξα και στο internet αλλά εκεί αναφέρουν για ένα τέλος μόνο 35ευρώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να αλλαζουνε τον μετρητη. Ερχονται και τοποθετουν μια επιπλεον ροδελα στον υπαρχον μετρητη. Το κοστος ειναι πολυ μικρο, μαλλον τα 35€ που αναφερεις. Και εγω τριφασικο ρευμα εχω και εβαλα πριν μερικα χρονια νυχτερινο και απλος τοποθετησαν την εξτρα ροδελα που θα μετρα το νυχτερινο τιμολογιο.

Link to comment
Share on other sites

χαιρετώ συνάδερφε

 

Δεν έχεις επιβάρυνση για το μετρητή ,απλα θα κάνουνε μια προσθήκη στο μετρητή. Μια φορά έχω πετύχει αλλαγή μετρητη ο οποίος ήταν μη λειτουργικός , και τον  αλλάξανε μετα απο επανασύνδεση.

Έχεις περιθώριο για το εξτρά 1,5mm^2  μπλέ καλώδιο να έχεις και ένδειξη στο πίνακα πότε είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό?

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται και σχέδιο της εγκατάστασης του σπιτιού, κόστος κάνα κατοστάρικο €. Shop around.

Θα έλεγα το κάνει και ο ίδιος αλλα δεν γνωρίζω αν ειναι ελέυθερος επαγγελματίας ή οχι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η εγκατάσταση είναι πολύ παλιά και δεν έχει ΥΔΕ, σκοπεύουμε να βγάλουμε ΥΔΕ και να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας πει ο ηλεκτρολόγος, θα αλλάξουμε σίγουρα πίνακα να μπει και ρελε συν οτι άλλο χρειαστεί, αυτά θα κοστίσουν κάποια χρήματα όπως είναι λογικό που τα έχουμε λάβει υπόψην, αλλά μόλις άκουσα και για το επιπλέον κόστος του μετρητή δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.

 

Οπότε οκ, έχουμε το 35-50αρι στο συγκεκριμένο κομμάτι συν τα υπόλοιπα. ΥΔΕ δεν είμαι σε θέση να βγάλω αν και γνωρίζω οτι έχω το δικαίωμα.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.